Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
467
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kasım Celbi Hakkında.
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar Merhaba Yıllardır planladım Ağustos Celbi için tercih yapacaktım 11 Mayıs'ta tecilimi bozdum, sonrasında 31 Mayıs'a kadar sağlık ocağına gidip randevu olmadım unutmuşum yoğunluktan ve biraz rahatsızlığım vardı. Şimdi artık Ağustos celbine dahil olamayacağımıza göre Kasım celbine kaldım, Sorum şu : Yoklama başvurusu yaptıktan sonra tezsiz yüksek lisansa girip diğer Ağustos Celbini bekleyeyim mi? (Yedek Subay veya Astsbuaylık için) yoksa bekleme şansım yok mu kasımda gitmek zorunda mıyım? Bir diğer soru kasımda en çok başvuru alan celp olduğunu hepimiz biliyoruz Ağustos'ta 25 bin küsür kişi askerliğe başvurmuş 6000 kişisi yedek subay ve astsubay olacak, Kasımda en az 35 36 bin kişi başvuruyor ve orda da 6000 kişi olacak yani şansım daha da düşüyor. Arkadaşlar sizin hem cevaplarınızı hem fikirlerinizi merak ediyorum sizler kıymetli vakitlerinizi buraya ayırıp değerli yorumlarınızı yaparsanız sevinirim. İyi günler



A
3 yıl
Yarbay

Şu son dönemde TSK ihtiyaç kadarını alıp geri kalanı bir sonraki celbe atıyor. Şu celp az bu celp şans fazla olayı bence şehir efsanesi. Diğer taraftan 2-3 celptir sınıflandırma bekleyenler var. Ki aralarında 30una merdiven dayamışlar da var.

Ben mezun olduktan(yoklamayı mezuniyetten hemen sonra yaptım) (Araya tecil ve yüksek lisans girdi) 7 sene sonra gittim yedek subaylık çıktı.

Diyeceksiniz ki yüksek lisans yapmışsın ondan çıkmış, bölükte benimle aynı bölüm mezunu 9 kişi daha vardı. Hepsi lisans mezunuydu. 98 kişi içinde ben hariç yüksek mezunu 1 kişi vardı öğrenebildiğim. Ki yüksek lisans yaparken dönem arkadaşlarımdan yarıda bırakıp askere gidenler oldu. 3 kişi bıraktı, üçüne de yedek subaylık çıktı.

Yedek subaylık çıkıp lanet edeceğiniz bir askerlik de yaşayabilirsiniz, O yüzden Allah askerliğin rahatını nasip etsin size. Böyle incik boncuk detaylara takılmayınız.

Subay olmak istiyorsanız kpssye girip 80 civarı alırsınız, dış kaynak muvazzaf subay ilanlarına başvurur, 15-20 yıl subay üniformasını giymek nasip olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.