Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
297
Tıklama
0
Öne Çıkarma
FDA Wegovy adlı GLP-1 analoğunu onayladı
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

FDA Wegovy adlı GLP-1 analoğunu onayladı



Obezite ve tip 2 diyabet sıklığı her geçen gün artmakla birlitkte gelişmiş ülkeler başta olmak üzere bu durum hem işgücü kaybı yaratıyor hem de sağlıkla ilgili harcamaların büyük bir kısmının aktarılmasına yol açıyor. Şimdi ise Amerikan US Food and Drug Administration yani FDA kurumu Wegovy ( Semaglutide ) adlı kilo kontrolü ilacını onayladı.



Semaglutide adlı ilaç ilk olarak 2017 yılında tip 2 diyabet tedavisi için onay almakla birlikte söz konusu ilaç vücutta bulunan ve iştahın kontrolünden sorumlu olan GLP-1 adlı hormonu taklit ediyor aynı zamanda insülin üretimini de uyarıyor. Söz konusu hormon normalde insan vücudunda fizyolojik şartlarda bağırsak hücreleri tarafından sekrete ( salgılanmak ) ediliyor ve iştahın baskılanmasında rol alıyor.



GLP-1



 



FDA Wegovy adlı GLP-1 analoğunu onayladı



Söz konusu ilaç Faz 3 denemelerini tamamladı ve yapılan çalışmalar sonucunda 68 hafta süren deneylerde deneklerde ortalama kilo kaybının 15.3 kg olduğu tespit edildi.



Wegovy adlı ilaç tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan semaglutide adlı ilaçtan 2 doz içeriyor ve haftalık olarak subkutan yani cilt altı enjeksiyon olarak uygulanıyor.



Ayrıca Bkz.Vajinal mantar enfeksiyonlarını tespit edebilecek akıllı tamponlar geliştirildi



FDA kurumu şu an içi ilacı yalnızca kronik obezite ve obeziteyle ilişkili en az 1 hastalığı bulunan ( hipertansiyon, tip 2 diyabet vs ) kişilerde kullanılmasını öneriyor.



Yeni araştırma FDA’nin sitesinde yayımlandı.





Kaynak:https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-new-drug-treatment-chronic-weight-management-first-2014
Kaynak:https://newatlas.com/health-wellbeing/semaglutide-weight-loss-drug-fda-approval/

 Haberi Portalda Gör

T
3 yıl
Yüzbaşı

Bu haber bilgilendirici de donanımhaber ile alakasını bulamadım, daha çok pc donanım haberleri değil mi? İlaçlar bizem bilim haberlerine kaçıyor gibi sanki.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Tip 2 diyabet hastalarının en büyük çekincesi kendilerine iğne yapmak. Bunun için uzun yıllar boyunca hap içerek, ilaç çeşitlerini değiştirerek, sayılarını çoğaltarak, dozaj büyüterek kaçınılmaz sondan uzak durulmaya çalışılıyor.

Ama en büyük ikinci çekince olan egzersiz ve üçüncü çekince olan diyet yanında daha yapılabilir duruyor.

Ülkemizde aşırı obez olmayanların da zaman içinde ilgi göstereceğini düşünüyorum.

SGK'yı göreve davet ediyorum.

Evet, ben de 15 yıldır Tip 2'yim




M
3 yıl
Yarbay

İlaçlar gelince içlerinde chip olduğu dedikodusu yayılır ve sitenin ilgi alanına girmiş olur.

Öngörülü, proaktif yaklaşım böyle bir şey.





Bu mesajda bahsedilenler: @TR_mahmutpek
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.