Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
671
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cooler Master servisi Vektron rezilliği.
A
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba.

Bilgisayarımda oyun sırasında restart atma sorunu olduğundan dolayı Cooler Master G570M güç kaynağımı Cooler Master servisine göndermek istedim. İlk başta yurt dışı ile görüştüm onlar ürünü Hollanda'ya göndermemi ve gönderi ücretini ödememi söylediler. Bu söylemden sonra @Coolermaster_Türkiye ile mail üzerinden görüştük. Bana ürünü Cooler Master Türkiye yetkili servisi olan Vektron'a gönderebileceğimi onların bana yardımcı olacağını söyledi.

Verilen iletişim bilgileri ile Vektron'a ulaştım bana ürünün Türkiye garantisinin bittiğini ama Cooler Master garantisinin devam ettiğini bu yüzden gönderi ücretini karşılarsam servis hizmeti sunacaklarını belirttiler.

Güç kaynağımı 17 Mayıs'ta 50₺ kargo ücretini ödeyip kargoya vererek Vektron'a yolladım. Kargo 20 Mayıs Vektron'a teslim edilmiş. 24 Mayıs'ta durumunu sormak için aramıştım sıra bekliyor dediler. 1 hafta bekleyip tekrar ararım düşüncesiyle beklemeye başladım. 28 Mayıs'ta UPS Kargo'dan bir mesaj geldi kargonuz mesai saatlerinde teslim edilecek diye kargo sorgulaması yaptığımda güç kaynağım 25 Mayıs 16:47 de kargoya verildiğini gördüm.

Vektron'u arayıp nasıl bir işlem yapıldığını öğrenmek istedim, aradığımda sistem kontrolü yapan arkadaş güç kaynağında bir sorun olmadığını ve geri gönderildiğini belirtti oysaki ben dilekçede bütün detayları vererek bu güç kaynağını kullandığım da bilgisayar oyun sırasında kendini resetliyor, eskiden kullandığım güç kaynağını takıp 2 gün kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadığımı belirttim. Güç kaynağımı gönderdiğim günden beri de (12 gün) eski güç kaynağımı kullanıyorum, eski güç kaynağım 600W olmasına rağmen bilgisayar hiçbir şekilde restart atmadı.
Bu videoda 600W olan güç kaynağım ile güç testini görebilirsiniz bilgisayar uzun süredir çalışmasına rağmen sıkıntı yaşamıyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Bu videoda da servis yolladığım ve bana sorunsuz olduğu söylenen güç kaynağı ile yaptığım güç testine bakabilirsiniz test işlemi başlamadan bilgisayar restart atıyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Servisten gelen güç kaynağı ile sistem açıldıktan 4 saat 50 dakika sonra bilgisayar oyun sırasında restart attı ve yukarıdaki video da bu restartdan sonra PC ilk açıldığında yapılan güç testi. Video da da görebileceğiniz gibi anında restart atıyor.
Bu durumda sorun güç kaynağında değil de neydedir acaba?
Şimdi bunların hepsini geçtim. Asıl rezillik kısmına geçiyorum.
Ürün onarılmadan bana tekrar gönderildi tamam ama aşağıdaki resimlerde görebileceğiniz gibi bu nasıl bir işçiliktir?
Güç kaynağını tekrar bu şekilde nasıl monte edebiliyorlar?
Toplama işini yoldan geçen birisine mi verdiler acaba?
Güç kaynağının kapağını tam oturtamayıp sonra vidalarını sıkmaya çalışıp dış kasasına zarar vermek nasıl bir iş bilmezliktir?
Bir ürün garantiden bu şekilde gelir mi?
Cooler Master markasına güvenip ürün aldığımızda karşılaşacağımız servis kalitesi bu mudur yani?

Yandan görünüm.
< Resime gitmek için tıklayın >

Hasarlı uç kısmı.
< Resime gitmek için tıklayın >

Üstten görünüm.
< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadan görünüm.
< Resime gitmek için tıklayın >

Önden görünüm.
< Resime gitmek için tıklayın >

Durumu @Coolermaster_Türkiye 'ye mail üzerinden belirttim bakalım bana nasıl bir dönüş sağlanacak. Detayları konu altında paylaşmaya devam edeceğim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Coolermaster_Türkiye
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.