Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
510
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Notebook'uma bu RAM'ler olur mu?
P
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar Asus G712LU Notebook'um var. 16 gb tek slot RAM, GTX 1660Tİ ekran kartı, i7 10750 işlemci var. Ancak RAM hatalı... 4-5 saatte bir bazen daha uzun bazen daha kısa özellikle de oyunlarda mavi ekran veriyor. Memtest86'dan test yaptığımda ramin sürekli hata verdiğini görüyorum. Asus servisine verdim Ankara'da KVK servisi ile anlaşmalı. Memtest86 sonuçlarını verdim RAM'ler hatalı diye. Siz niye test yaptınız dediler verirken. 11 gün bekledi sorun tespit edememişler format atıp BIOS'u güncellemişler. Adamlar sorunu bile tespit edememişler. İyice sinirlerim bozuldu bende çift slot dual ram yapayım diyorum 8x2

Crucial'ın şu ramlari uyum sağlar mı laptop ile?

https://www.vatanbilgisayar.com/crucial-16gb-2x8gb-ballistix-siyah-ddr4-3200mhz-cl16-notebook-ram.html

Hem cl değeri düşük hemde hızı yüksek.

Sistemimdeki hali hazırdaki ram Samsung 3200 MHZ CL20 16 GB tek slot bir ram.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 1 Mayıs 2021; 2:13:9 >

K
3 yıl
Yüzbaşı

Genelde laptolarda uyum sorunu pek olmuyor diye biliyorum. Mevcut raminin bozuk olduğuna eminsen yeni tercihin çok daha iyi olacaktır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sorun RAM'lerdeymiş tahmin ettiğim gibi. Kapasitesiz, tecrübesiz bir teknik servisin bana yaşattığı tecrübe oldu. Gittim 2x8 16 GB RAM aldım bir tanıdıktan 500 tl'ye... 1000 tl para vermek yemedi. Ramlar MSI 2020 model bilgisayardan çıkma 15 gün kullanılmış. Çok yüksek frekans hızında değil 2666 mhz ama gayet yeterli. Taş gibi bilgisayar 4-5 gündür. RAM testlerinden de geçti.

Asus'dan aradılar bu hafta dediler isterseniz eski RAM ile gönderin inceleyelim. Dedim zaten Ankara'daki teknik servisiniz 10 günümü çaldı üstüne yapamadı. Gittim 500 tl para harcadım RAM aldım. Şimdi size göndericem en az 2 hafta mahrum kalacağım, kargoda başına birşey gelecek bana girmeyecek sadece RAM'leri göndereyim dedim kabul etmediler. Türkiye'de müşteri memnuniyeti kimsenin bir yerinde değil arkadaşlar. Sığırız biz. Nasıl olsa alıyorsuz almaya da devam edeceğiz.



A
3 yıl
Yarbay

geçmiş olsun. asus globale yaşadıklarınızı yazın. ramler konusunda belkı olumlu gerıdonus olur. en azından tekrar satarsınız sızde 500 tl ye.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.