Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
956
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üreticiden Tüketiciye kazığı...
E
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Şehir dışına göndermek için enginar almayı planlıyordum, tabii evdeki bu konuşmalardan sonra özellikle instagramda "çiftlikten kapına, tarladan kapına, üreticiden kapına" gibi onlarca farklı sponsorlu gönderi gelmeye başladı, fiyatları makulse onlardan sipariş veririm diye hepsinin sayfalarını tek tek inceledim, kimisine telefonla kimisine DM'den ulaştım... Birincisi; Bir tanesi hariç hiçbiri fiyatlarını yazmıyor, illa hepsine yorum yapacaksınız ve onlar size DM'den dönecek, sonuçta devletler arası bir sır bu fiyatlar... İkincisi; Üreticiden direk Tüketiciye olan bir ürün üreticiden tacire, tacirden hale, halden pazarcıya, pazarcıdan tüketiciye gelen ürüne göre neredeyse 2 katı fiyata nasıl satılabiliyor? Pazarcıdan istersem bir adet istersem 10 adet alabiliyorum ama bu üretici arkadaşların bidonları 20-30 taneden başlıyor... Üretici kazansın, ürettiği maldan en az parayı o kazanmasın diye düşünüyorum fakat her seferinde pişman ediyorlar, tüccara tanesi 1-1,5 liradan verdikleri enginar için toptan fiyatında tane başı 7 liradan aşağı isteyen yok, bir tane 6.5 lira isteyen vardı o da kesilmemiş, temizlenmemiş hali için istiyordu... Sonuç olarak İstanbul Maltepe gibi göreceli olarak pahalı bir semt pazarında orta ve büyük boyları tanesi 4 liradan aldım, küçük boyları pazarlıksız 3 liradan satılıyordu, onlardan toptan istesem 2.5 liraya çok rahat verirdi... Bana tanesi 4 liradan satan pazarcı da bu işten kar etti, üreticimiz ise aç gözlülüğü nedeniyle tanesi 1 liradan tüccara satmak için bekletsin dursun... Bu sadece enginar için böyle değil, benim alış verişim enginar ile alakalı olduğu için bunu gördüm ama aynı durumun diğer sebze meyvelerde de geçerli olduğuna eminim..



A
3 yıl
Yüzbaşı

Onlar üretici değil ki halden yada pazardan toptan alan aracılar ben inanmıyorum üretici olduğuna hadi marketlerdeki fiyat dan olsun ama yok yine aşırı pahalı satıyorlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.