Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
144
Tıklama
2
Öne Çıkarma
İHA’mız ya da füzemiz, üzerinde hiçbir GPS alıcısı olmadan da uçuş yapabilecek.
A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gramı 50 dolara ileri teknoloji ihracatı

Bakan Varank, elektronik harp teknolojileri konusunda kritik bileşenleri üreterek, gram başına yaklaşık 50 dolarla ihracat gerçekleştiren Tualcom'ı ziyaret etti

Tualcom Genel Müdürü Tunahan Kırılmaz ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Salih Erdem’den bilgi alan Varank, sunumun ardından Ar-Ge çalışmalarını yerinde inceledi. 
İHRACAT ARTIYOR
Tualcom Genel Müdürü Kırılmaz, özellikle İHA, SİHA, füze ve mühimmatların alt sistemlerini geliştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
“Ürünlerimiz, yüksek teknolojili ve oldukça küçük boyutlu olmaları nedeniyle tüm platformlara entegre edilebilen yapılarıyla tercih ediliyor. Yabancı muadillerden daha başarılı performans sergileyebiliyoruz. Bu sayede de yoğun talep görüyoruz.”
Geçen yıl 1.5 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdiklerini söyleyen Kırılmaz, Almanya, İngiltere, Fransa, Brezilya, Güney Kore, İtalya ve Pakistan’ın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeye ürün ihraç ettiklerini bildirdi. Tunahan Kırılmaz, “Bir ülkeye satış yaptığımızda diğer ürünlerimize de talep oluyor. Gram başına 40-50 dolar mertebesinde katma değeri olan ürünler geliştiriyor ve ihraç ediyoruz” diye konuştu.
BOYUT AVANTAJI
Füze ve mühimmat projelerinde şirketin ürünlerinin kullanılmaya başlandığını belirten Kırılmaz, geliştirdikleri ‘Anti-Jam’ sisteminin yüksek başarı ve küçük boyutları sayesinde büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.
Kırılmaz, 8 antenli ‘Anti-Jam’ sistemi geliştirdiklerini, bu sistemin de yüksek performansıyla İHA ve SİHA platformlarında talep edileceğini ifade etti.
MİLLİ KONUMLAMA SİSTEMİ
GPS ve GNSS’den bağımsız milli konumlama sistemi üzerinde çalıştıklarını bildiren Kırılmaz, şunları kaydetti:
“Platformlarımız kendi konumlarını milli çözümlerimizle sunabilecek. İlk denemelerini yapmaya başladık, çeşitli uçuşlarda gösterimlerimizi yapıyoruz. Bu sistem platformlarımız için global navigasyon uydularına ihtiyaç duymadan kendi milli çözümlerimizle bölgesel bir navigasyona uyum sağlayabiliyor. Böylelikle bir İHA’mız ya da füzemiz, üzerinde hiçbir GPS alıcısı olmadan da uçuş yapabilecek.”
Kırılmaz, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’ndaki hedeflerine özellikle haberleşme, telemetri ve milli navigasyon sistemi tarafında ciddi katkı sunabileceklerini ifade etti.
KAYNAK: MİLLİYET



W
3 yıl
Yarbay

Mustafa Varankı sevmeye başladım inşallah milletin sırtından huzur hakkı almıyordur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Mustafa Varankı sevmeye başladım inşallah milletin sırtından huzur hakkı almıyordur
Ben de seviyorum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.