Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
586
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lig atlamak için jungle ve mid oynayın diyenler doğru söylüyormuş
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bundan daha doğru bir cümle görmedim. Önceki sezonun bitişinden beri dereceli girmiyordum, normalde bile aşırı toksik ortam var dereceliye dayanamam diyordum ama 1 haftadır dereceli girmeye başladım. Önceki sezon gümüş 4 bitirmiştim, bakalım neler yapabiliyorum diye gireyim dedim.
Yukarıda tavsiyeye uyarak lissandra mid oynayarak başladım, yerleştirme maçlarının 5'inde liss mid oynadım. 4 ünde ezdim lanede, o 4 maçı kazandık zaten. Yalnız ilk 1 2 liss maçından sonra adc oynamak istedim, şu oyunda en sevdiğim rol adc ama pişman oldum, neden?

Sırf Kai'sa oynadım. Hem çok seviyorum hem de aşırı güçlü. Ama yok arkadaş bronz/gümüşte adc oynanmaz. 13 maçta %46 wr tutturabildim anca. 2 maç dışında istisnasız ezdim karşı lanei. Kaybettiğim 2 sinde de supum kör topaldı. Ezmek derken de 16, 24, 22 killerden bahsediyorum. Karşıda snowball olmuş bir asas ya da dövüşçü varsa kazanmak imkansız oluyor adcyken.

En son heca skini çıkınca normal oyunda bolca jung oynadım. En son dereceli girdim ve bilin bakalım noldu? 11 maçta %91 wr, 10'unu kazandım yani. 9 heca, 2 amumu. Trajikomik olansa adc oynarken harcadığımdan çok daha az emek harcadım. Şu lane zorlanabilir deyip onun tersi yönden başlıyorum. 3 olunca scuttle'ı alıp duruma göre mid/diğer lane'e gank atıyorum. Karşı ormancı ölüyse/uzaktaysa ejderi alıyorum yoksa totem atıp farma devam ediyorum uygun olunca alıyorum. Gerisi aynı işte, farm/uygun olunca gank bu kadar. Counter jungle olayını geliştirmem lazım sadece.

Düşük eloda junglerların hali o kadar berbat ki benim gibi yeteneksiz biri bile karşı junglerdan iyi oynuyor. İyi derken, çok altın kasamıyorum ama tek yaptığım ejder/alamet almak, erken oyunda gank atmak bolca. Çoğu oyunda 4/0 ejder alıyorum. Bazen 1 ejder alıyorlar.

Jungle beceremem, çok küfür yerim diyordum ama gözümde büyüttüğüm kadar zor ve stresli değilmiş. Şu 11 maçta flame'e varacak şekilde küfür yediğimi hatırlamıyorum. Diğer lanelere göre oldukça sakin oyunlar geçiriyorum ki jungle oynamadığım zamanlarda her maç jungle'a söven biri oluyor. Ben dengeyi iyi mi tutuyorum bilmiyorum ama çeviremediğim lanelerdeki adamlardan bile küfür yemedim daha.

Sonuç: Adc 13 maç 4.1 kda %46 wr, mid 6 maç 6.17 kda %83 wr, jungle 11 maç 4.2 kda %91 wr.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 31 Mart 2021; 1:49:7 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Binbaşı

dostum küçümsediğim için demiyorum kesinlikle ama gümüş 4 bitirmişsin. o liglerde supp dışında ne oynarsan oyna kazanırsın zaten


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam sıkıntı değil ben kendim iyi olmadığımı biliyorum zaten.
Gümüş 4 ile bronz 1 arasında fark yok. Gümüş 4 e dün çıktım, bronz 1 deki nerdeyse tüm maçlarımda da bronz kadar gümüş vardı hatta daha fazla. Yazıda şunu anlatmaya çalıştım, ben geçen sezon g4 bitirdim ama o zaman bile zorlanıyordum mesela oyunlarda. Sezon bitiminden beri 1 hafta öncesine kadar normal oyun attım, baya da geliştirdim oyunumu. Ona rağmen adc'de kazanma oranım değişmedi. Ben lanede minyon farkı, kill farkı atıyorum, iki basamakli kill aldığım maç sayısı tek basamaklıdan çok daha fazla, tek basamaklı kill aldığımda da 9/3, 8/1 gibi oluyor. Ama mesela karşıda master kasmış oluyor bizimkiler durdurmayı bilmediği için kaybediyoruz. Naut var takımda mastera cc atamıyor. Ben ornn, fizz ve annieye karşı tek başıma 3te3 alıyorum, karşıdaki kennen menzile giremeden kesiyor beni çünkü yasuo lanede 7 kill vermiş. Ama midde oynayınca hayati öneme sahip 2 laneden birinde en azından karşı oyuncuyu kitliyorum hard counterımı almışsa. Almamışsa ezip geçiyorum. Hele jungle ayrı bir konu. 16 maç oldu 15'ini kazandım. Zorlandığım maç taş çatlasın 1 ya da 2. Dün amumu oynadığım bir maçta mid ezildi, bot ezildi, karşıda ww 6/2/1 gidiyor, ben topu campledim gareni kastırdım 2v5 attık aldık maçı.

Yetenek seviyemi şöyle söyleyeyim. Ben bu oyuna 5.sezonda başlamıştım. Gümüş 4 başlayıp bronz 5 bitirmiştim ve bronz 5 te bile iyi oynamıyordum. O sene sonu oyunu bıraktım ve 8 ay önce tekrar başladım. Geçen sezon gümüşe zorla çıktım. 2 - 3 ay bronz 2de kaldım. Bu sezonsa bronz 2 den g4'e 1 haftada çıktım. Amumu, hecarim, rammus, lissandra spamlıyorum şu an. Sezon bitimine 8 ay daha var, gold bitirebilirim diye düşünüyorum.

Bu arada win streak 14'e yükseldi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @red-veronica
C
3 yıl
Binbaşı

quote:

o liglerde SUPP dışında ne oynarsan oyna kazanırsın zaten

Triggered




Bu mesajda bahsedilenler: @red-veronica
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.