Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
530
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CoreCycler:AMD Zen 3 işlemcilerinizde Curve Optimizer(CO) ayarlarınızın stabilitesini test edin
D
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu script computerbase.de üyesi sp00n.82 tarafından geliştirilmiştir.
Basitçe, programın amacı her işlemci çekirdeğini birer birer test ederek(Prime95) curve optimizer ayarlarınızın stabilitesini sınamak
Bu powershell scripti sadece tek bir Prime95 worker penceresi açıp bu pencere ile tüm işlemci çekirdeklerini birer birer prime95 stres testine sokuyor.

Ama test süresi öyle pek de kısa değil çünkü her çekirdek 12 saat test edildiğinden bir R9 5900X işlemciniz varsa 12x12=144 saat=6 gün boyunca test sürecek demektir.
R5 5600X işlemciniz var ise 72 saat yani 3 gün sürecektir testiniz. Eğer test sürerken sisteminiz çökerse manualde de belirtildiği gibi curve optimizer ayarlarınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz, örneğin -15'ten -12'ye almak gibi zaten github'da açıklamalar da mevcut.

Ayrıca script hala daha geliştirilme aşamasında hatalar/buglar olabilir ve geliştirici de bunu belirtiyor.

Aşağıya link bırakıyorum

https://github.com/sp00n/corecycler



J
3 yıl
Yarbay

curve optimizer konusu sahibi olarak kesinlikle 6 gün falan test edin demedim ayarla ve çık çünkü herkeste çalışacak ayarı verdim kademe kademe.geldiğimiz noktada bütün mesele en hızlı çekirdeklere ne değer vereceğimiz çünkü geri kalanına kökleyebiliyoruz zaten 30'a kadar alıyor en kötü 25 yapıyor yapan ama oyundan attı diye sıfır gösterdim ben ilk başta en hızlı çekirdeklere.kaça kadar gidiyor can sıkıcı bir durum 10 dedim daha sonra ama belki sizin işlemci 15'e kadar gidiyor siz de bilmediğiniz için 10'da tutuyorsunuz.1usmus CTR 2.1 versiyonunda curve test eden zen3 destekli programı çıkaracakmış bu program da aynı işi görüyorsa denenebilir ama 12 yap test et git biosa 13 yap test et şeklindeyse pek pratik olmaz çünkü CTR 2.0'da bir kere test ediyorsunuz bu işlemcinin manuel oc oluru 4775 dedi mesela bana ve hakkaten yapıyor elle denesen git gel biosa bir ton iş.CTR 2.1 de tek testte 12 yap 11 yap gibi öneri verecek mi vermeyecek mi bilemiyorum şu anda ama curve yapan çok prime95 ile deniyorum diyen bu programı deneyebilir çünkü indirdim p95 ile test ediyor script yapmış arkadaş dediğim gibi maalesef 11 test bios 12 test bios şeklinde yani 12 yap diye öneri vermiyor stabil mi yaptığınız ayar şeklinde sanırım şimdi çalıştırmadım mesaj yazarken bakınca.

Run CoreCycler.bat dosyasına sağ tık yönetici olarak çalıştır dedim bir hareket olmadı.çift tıklayacakmışız şöyle bir pencere geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 16 Mart 2021; 22:10:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aynen, şöyle kullanın şu ayar sizin donanımınız için makbul şu sınırdır şu yeterlidir demiyor bu program sadece stabilite testi yapıyor.
Eğer worker çökerse tekrardan voltaj ayarı yapmamız gerektiği sonucuna varıyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.