Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1088
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Debug LED Cpu ışığı yanıyor?
N
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

CPU: Ryzen 5 5600X
GPU: ASRock RX 590
MoBo: B450 Tomahawk Max
RAM: Adata D30 3000 MHz
SSD: Samsung 860 EVO 500 GB
HDD: Seagate 1 TB

Sistemim yeni. Parçalar sıfır sayılır. Sadece işlemciyi ikinci el aldım. Adam ekran kartı için sistem alıp sistemin üzerindeki donanımları ihtiyaç fazlası olduğu için satıyordu. Hiç kullanmamış dediğine göre. Ben de pozitif düşünmeye çalışıyorum bozuk işlemci satmadığını ümit ediyorum.

Bilgisayarın montajını sıkıntısız yaptım, bios flashback ile son sürüme güncelledim. Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor ve işlemciyi de algılıyor ama anakartta nedense bu ışık yanıyor...

Sorun ne olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >



N
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İşlemciyi 15 dakika teste soktum. Sizce sonuç nasıl? Sağda gördüğüm kadarıyla sıcaklık değerleri iyi. ''ID-COOLING SE-224-XT'' soğutucu kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
Ama anakartın üzerindeki ışık beni deli edecek.



D
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam öncelikle müsterih olun ben de aynı model işlemciyi teknobiyotikten sıfır olarak aldım, aynı anakartı kullanıyorum seninle bende de o debug led sorunu var.
Hatta reddit vs. araştırdım benzer konfigürasyona sahip olan yabancılar da aynı sorundan müzdaripmiş. Bence sorun tamamen kozmetik,ufak bir sorun çünkü sistemimin herhangi bir aksamında,çalışmasında problem yok. İleriki bioslar ile çözülecek bir sorun olduğunu düşünüyorum.



N
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet, ben de bug diye okudum. Zaten işlemcinin performansında bir sıkıntı yok. Muhtemelen ileriki bios sürümlerinde çözülecektir. @Dreadfrost




Bu mesajda bahsedilenler: @Dreadfrost
-
3 yıl
Yarbay

Yazılımsal bir durum gibi görünüyor. İşlemci çalışmasında sıkıntı yoksa takılmayın bir sonraki bios güncellemesinde sorunu çözerler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.