Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
1594
Tıklama
2
Öne Çıkarma
DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #5
K
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #5



Bir aralar DH Android uygulaması geliştirme günlüğü diye bir şey vardı, ne oldu ona ya? Aaa zaten onun içindeyiz, pardon. Yalnız biraz darıldık. İki haftadır yeni günlük yayınlamamıza rağmen bir arayıp iyi misiniz, bir şey mi oldu diye soran yok. Hatta bu günlüklükleri ilk defa gördüğünü söyleyecek kadar ileri gidebilecek kişiler olacağını düşünüyoruz ama sakinliğimizi korumak için vazgeçiyoruz.



Arayı açtık biraz, o yüzden birkaç sürümdeki değişimleri birlikte ileteceğiz sizlere. Durun önce ne yaptığımızı biz hatırlayalım sonra size aktaracağız. Teknoloji butonu muydu, yok onu yazdık. Heh tamamdır. Hadi buyurun geçelim.



Aramazsan arama yar?



Aslında forum ve portal tarafı için arama sayfalarımız uzun zamandır aktifti. Keyifle kullandığınıza da eminiz. Ancak daha önceki günlüklerde de defalarca ilettiğimiz üzere uygulama Java + MVC içinde boğuluyordu. Neyseki Kotlin + MVVM imdadımıza yetişti ve eski sayfaları hem daha temiz bir hale getirme hem de yeni teknolojileri dahil etme şansı yakaladık. İşte forum ve portal aramada yaşanan da bu.



Evet dışarıdan bakınca tasarımsal değişiklik olmadığı için “Süreyya Hanımın muhteşem değişimi” tadında bir etki yaratıyor olabilir. Gelin bir de içini bize sorun. Kısacası dışı sizi içi bizi yakardı, şimdi kimseyi yakmıyor. Bu çok komik olmadı sanki ama silmeyeceğiz.



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #5



Yeri gelmişken arama kısmından biraz bahsedelim isterseniz. Tahmin edebileceğiniz gibi forum ve portal için iki farklı arama sayfası mevcut. Tüm konular arasında arama yaptıktan sonra çeşitli filtreler yardımıyla sadece başlıkları veya belirli tarih aralıklarını taramanız mümkün. Ayrıca arama yaparken seçebileceğini forum ve üye seçenekleri de adlarından da anlayabileceğiniz üzere direkt olarak belirli forumları veya üyeleri aramanıza olanak sağlıyor.



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #5



Portal kısmındaki arama sayfamız ise farklı bir boyuta geçmeniz için siz.. Bir saniye o portal bu portal değildi. Evet bildiniz, haberler arasında gezinmek için de portal arama sayfasını kullanabilirsiniz. Bilindik filtrelere ek olarak portal tarafında galeri, video ve haber seçenekleri ile hedeflediğiniz içeriği çok daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.



Dükkanımız, cadde üzeri, kombili ve ilan düzenlemelidir



Öncelikle buraya kadar maruz kaldığınız tüm espriler için özür dileyelim. Bugün kalite yerlerde gördüğünüz üzere. Neyse evet geldi. Dükkan ilanlarını düzenleme geldi. Aylardır “Dükkandaki ilanları güncelleyemiyorum bik bik bik” diye kafamızın etini yiyen çok sevgili üyelerimiz ferahlamışlardır umarız. Ofansif mi evet, umrumuzda mı değil.



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #5



Ama bizce de çok iyi oldu, çok da güzel oldu bu özellik. Artık masaüstü forum sitemizde ilanlarınızla ilgili yapabileceğiniz tüm işlemleri Android uygulamamızda da gerçekleştirebileceksiniz. İlanı satıldı, rezerve vb. işaretlemek, referans istemek, ilanı güncelleyerek yukarı çıkmasını sağlamak gibi aklınıza gelebilecek her şey mevcut. 



Giriş yapamıyorum



Artık yapabilirsin. Evet, tamam bu cidden can sıkıcıydı. Forum üzerinde sorunsuz kullanılan bazı üyeliklerin, uygulamada giriş yapamadığına dair geri dönüşleri uzun zamandır alıyorduk. Üstün mühendislik becerilerimizi kullanarak geliştirdiğimiz yeni giriş sistemi sayesinde artık giriş yapamayan kalmadı. Neyseki kimse içeride neler döndüğünü görmüyor.(*swh) Hayda yeşilli sözlük şeysi değil mi bu? Neyse DH turuncusu varken başka renkle karşılaştırma yapmaya gerek yok.



Küçük değişiklikler



Küçük şeylerden mutlu olmayı bilen üyelerimizin için ayırdığımız bu bölümde de kalan değişimlerden bahsedelim. Uygulama geneli başlıkların okunabilirliği için tasarım değişiklikleri yapılması, menü kısmına yeni bölümler eklenmesi (örneğin DH İndirim Kodları’na hızlı erişim), engellediğiniz kullanıcılarla ilgili gizlilik değişimleri, bildirim sayfasında ve bildirim ayarlarında düzenlemeler vb. şeklinde uzuyor. Ek olarak her zaman olduğu gibi DH Android Uygulaması Güncelleme Geçmişi altında bizlere ilettiğiniz problemleri de çözdük.



Siz bu satırları okurken…



Evet, siz bu satırları okurken Android ekibi olarak birçok yeni özellik üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazılarını sizlerin beğenisine sunmak için sabırsızlanıyoruz desek yeridir. Ama biraz beklemeniz lazım, yapacak bir şey yok. Zaten hayat da ölümü beklemek değil mi, günün sonunda? Belli ki bu kadar yazdıktan sonra kalite iyice düşüyor. Gerçi başlarda da çok yüksek sayılmaz diyeceksiniz, haklısınız.



Yine yeni yeniden bu özelliklerin geliştirmesinde Android ekibine ek olarak desteği olan backend, tasarım ve yönetim kısmındaki tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi iletelim. 6 numarada görüşmek üzere!



DH Android Ekibi



 







 Haberi Portalda Gör

Sorularınız değerinde alınır. Sahibinden cevaplanır.
😄
Yoruma Git
gun - 3 yıl +6
G
3 yıl
General

Sorularınız değerinde alınır. Sahibinden cevaplanır.
😄





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 27 Şubat 2021; 22:29:58 >

A
3 yıl
Binbaşı

Uygulamanın kattığı konforu/özellikleri göz ardı edersek, bir web sitesini ziyaret etmenin batarya maliyeti, tarayıcı üzerinden mi yoksa uygulama üzerinden mi daha azdır?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Binbaşı

Takılıyor efendim durduramıyoruz. Favorime eklediğim bir mesaj olduğunda, son mesajı okumak için kaydırıyorum bekle babam bekle ekran bomboş. Uygulamayı kapatıyorum arka plandan da kaldırıyorum uygulamayı tekrar açıyorum ana sayfadan başlayacağına giremediği son mesajı gösteriyor 😁😁😁


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
General

Uygulamadan uygulamaya değişir. Eğer uygulama çok fazla animasyon kullanır ise uygulama daha fazla tüketecektir. Web sitesi içinde benzer bir durum söz konusu JS Framework çok kullanan PWA tarzı uygulamalar daha çok tüketir.

Kısaca neyi nasıl yaptığınıza bağlı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Amd64x2
A
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gun

Uygulamadan uygulamaya değişir. Eğer uygulama çok fazla animasyon kullanır ise uygulama daha fazla tüketecektir. Web sitesi içinde benzer bir durum söz konusu JS Framework çok kullanan PWA tarzı uygulamalar daha çok tüketir.

Kısaca neyi nasıl yaptığınıza bağlı.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam



M
3 yıl
Yarbay

Birincisi şu Portal kelimesinden bir kurtulaydınız. Ana Sayfa kelimesi gibi açıklayıcı bir kelime yerine Portal gibi yabancı bir kelimeye hala ve katiyen ısınamadım.

İkincisi şu Androide gelmeden evvel Windows internet gezgininde DH ana sayfasında mesaj yazarken satır aralarının tek satır yerine beş satıra kadar çıkması hatası hala düzeltilemedi, buna da bir el atan olur mu acep. Çoğu kez forum desteğe yazdım ama belki buradan bir yazılımcı teknik arkadaşımız duyup bunu da düzeltebilir belki.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl
Binbaşı

Şu haberler listesine döndüğümüzde yukarıda çıkan yeni haber bildirimi yerine yeni haberleri otomatik eklese olmaz mı?
Zaten o bildirimi bir süre ihmal edip sayfayı yenilemeyince mevcut haberlere girmek de mümkün olmamaya başlıyor. Basınca açılmıyor mesela. Kaydırıp yenileyince toparlıyor tekrar kendini. Bunu otomatik yapsa olmaz mı? Geçen sene bunu forumdaki ilgili konuya da yazmıştım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
3 yıl
Er

DH ios ekibinede bi el atsanızda dark mod mu getirseniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl
Yarbay

Yorumlarda birine cevap veriliyor, adamın kime cevap verdiğini anlamıyoruz. Özellikle mobil chrome dan girince hiç bişey belli olmuyor



Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yarbay

Şu konu üste çıkarma butonunu mümkünse kaldırmanız lazım.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yüzbaşı

G
3 yıl
General

Kaldırma için bir ayar koyabiliriz ama özellikle istemizin nedeni nedir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Galatas4ray
G
3 yıl
Yarbay

Böyle işlevi az bie butonun sürekli ekranda kalmasını saçma buluyorum.Bir konuyu üstw çıkarmaktan başka bir işlevi yok.Konu başlığının yanına yerkeştirilse daha mantıklı olur.Bide en alttaki yorumu beğemek istediğinizde tam üstüne geldiği için engel oluyor.

Kısacası tek 1 işleve sahip bir butonun bu kadar göz önünde durması bence olmamış.




Bu mesajda bahsedilenler: @gun
G
3 yıl
General

Nereden bahsediyorsunuz ? Anasayfanın mobil tarayıcı kısmından sanırım yanılıyor muyum ?




Bu mesajda bahsedilenler: @uchihaitachi
U
3 yıl
Yarbay

mobilden (chrome) girince, haber altlarında kim kime cevap vermiş belli olmuyor. normalde biri birine cevap yazınca @... gibi bişey yazıyor forumda.
Mesela aşağıda arkadaşlar birbirine cevap vermiş ama alt alta geldiği için anlıyoruz.
Kalabbalık cevap verilen konularda araya başka yorumlar giriyor. biri birine cevap vermiş anlaşılıyor ama kime vermiş, hangi yoruma vermiş anlaşılmıyor

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
General

Ne tür widgetlar istersiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pckobat_78
P
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba,
Öncelikle şunu belirteyim cümlem sanki emri vaki kaba bir cümle gibi duruyor ama sizin sempatik güncelleme yazınıza sempatik bir cevap vermekti amacım bunu belirtmek isterim yanlış anlamadığınızı düşünüyorum yine de belirtmek istedim.
  • Anasayfa haberlerini takip edebileceğimiz bir widget hoş olabilir. Ama burda şunu belirtmek istiyorum widget ayarları şeffaflaştırma özelliği olmalı arayüze uyum sağlaması hoş oluyor diğer türlü ekranın bir kısmında uygulama açılmış gibi sırıtıyor.
  • Bu arada şimdi kontrol ettim widget var iki tane ben mi gözden kaçırmıştım yeni mi eklendi anlayamadım.
  • Sadece haber resmi gözüken widget Android 10 One Ui 2.5 A50 cihazımda ana ekrana attığımda One Ui kendini kapatıyor.
  • Bir adette Favori forum widgete olabilir. Şu anki widgetta bir çok şey var ama burada kast ettiğim bir forumu seçip içindeki konuları göstermek değil. 5-6 tane forum kullanıcı kendi konularını ekleyip (Sıcak Fırsatlar- İkinciel- Sağlık vs) tıkladığında direk uygulamaya girip o konuya gitmesi.
  • Widgetlar eşsiz oluşumlar aslında ama androidte bunu gerçekten kullanmayı ve yaratıcı bir şekilde geliştirmeyi henüz yapamadılar diye düşünüyorum.
Teşekkürler iyi çalışmalar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun
G
3 yıl
General

Yok haklısınız onun akışını biz öyle tasarlamıştık hata olmuş anlaşılan düzeltelim hemen.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ulan Musk
G
3 yıl
General

Bizde çok istiyoruz inanın. Şu anda swift’e geçirme çalışmaları sürüyor o bitince buna başlayacağız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bytkgb