Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1863
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Konuştuğum her cümlenin fiyasko olması...
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Uzun zamanıdır forumda aktif değilim. Ama bu ortamı özlemedim desem yeridir... Neyse lafı uzatmadan.

İş hayatında tanıdığım Samimi olduğum olmadığım herkesle konuşurken her lafın bir fiyaskoya dönüşmesi beni strese sokuyor aman yanlış anlaşılmasın aman başka bir tarafa çekilmesin diye kelimeleri özenle seçmeme rağmen her fırsatta hop dedik uyarısına dönüşüyor iş. Anlayamıyorum şakanın olduğu yerde şakayla ciddi olan yerde ciddi konuşurum ama cevrem tarafından düzgün anlaşılmıyorum. Daha bir çok sorun var fakat bu sadece şu an en önem arz edeni benim için konuşup bu konuda fikir alışverişinde bulunabileceğim ve dertleşebilecegim bir forumdaş var mıdır acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Teğmen

örnek verir misiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

Kitap oku

İnsanimiz kendi oz dilini konusup anlayamiyor hocam kitap okursan biraz daha yuvarlak ve kibar konusmayi öğrenirsin lafini saga sola cekerlerse de cok sorun olmaz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İ
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam, kafa denginiz değiller demek. Sa as iyi işler iyi günler günaydın sg dışında bir şey demeyin. Her türlü yanlış anlarlar diğer türlü.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Teğmen

Hop dedik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Mesela geçenlerde stok sayımdaki eleman gelmiş bana hacı niye bu kadar yavaş çalışıyorsun diyor adamı bozmayıp ciddi ciddi yaptığım işi detayları ile anlatıyorum bu sefer başlıyor kendini methetmeye. İleriden zaten atistik saçma bir sebeple bu arkadaşla raf transfer işi yapıyordum o zamanlar acil listesi getirmişti dedim buna gerek yok zaten ekranda görüyoruz bu rafları dedim şaka yollu demez olaydım bu hemen ciddi ciddi sarmaya başladı gitte müdüre de bunu iste diyemezsin korkaksın falan diyince sinirlerimi bozdu falan ben o zaman dan beri muhabbetini asgari seviyede tuttum ama asla saygısızlık etmedim bu yine aynı şekilde kendini methedip duruyor anlamıyorum hep birbirine benzer bencil tavırlar var yardım ediyorum iş arkadaşlarıma ama bi yandan da ulan acaba enayi yerine mi konuyorum anlayamıyorum ikili diyalogda zayıfım birazda safım çözemiyorum durumu anlayacağın fazlamı kibar davranıyorum anlayamadım


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gece yenilen tost
B
3 yıl
Teğmen

Bende de aynı durum oluyor ondan sordum. Mesela arkadaş grubuyla birlikte biriyle ilk defa tanışıyoruz. Yanımda x ve y kişileri olsun diyelim tanıştığımız eleman da z olsun. x ve y arkadaşlar z kişisiyle samimi muhabbet kuruyor şaka yapıyorlar devamında ben aynı şeyi yapınca z kişisi beni ciddiye alıyor. Anlamış değilim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. MacMillan
C
3 yıl
Yüzbaşı

Konuşurken sürekli göz teması kurma, mesela birşey anlatırken sağa sola bak basit bir örnek vereyim “Geçen otobüse bindim sonra *bir baktım cebimde kart yok” derken *’a kadar olan kelimeleri söylerken karşında ki kişiye tam odaklanma hafif sağa veya soldaki nesnelere odaklan ama bir yandanda hafifte olsa karşındakini gör. *’dan sonra ki kelimelerde yani olayın sonucunu belirteceğin yerde göz teması kur.

İş ortamında seninle aynı statüde olanlarla yapılacak iş için konuştuğunda iki elini cep hizasında belinden tutup yukarıda verdiğim örneği uygulayabilirsin. Konuşurken ne hareketsiz kal ne de çok hareket etme. Aynı şekil ne yavaş konuş ne hızlı. Çok hızlı konuşurken insan saçmalayabilir sonrada panikleşip işi yokuşa sürebilir. Saçmaladığını düşündüğün an elini kafana götürüp kaşıma. Mesela konuşmanı bitirdiğinde nezleymişsin gibi burnunu çekebilirsin bu durumda. O an karşındakinin dikkatini burundan gelen sese odaklayacağından en azından o anı unutturma şansın olabilir. Onun haricinde karakterini, davranışlarını kişiden kişiye değiştirme. Sabit bir tutarlı duruşun olsun.

Bunları yarın yaptığında “buna nolmuş böyle” gibi tepki alabilirsin hiç çekinme duruşunu bozma eninde sonunda ne sen panikleyeceksin ne de o tip insanlar seni panikleyebilecek. Önemli olan en yakın zamanda duruşunu sergilemek çünkü yapmazsan bir ay sonra kendine “geçen ay yapsaydım şuan farklı olabilirdim” dersin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. MacMillan
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kesinlikle birbsorun olduğu kesin ama nerde




Bu mesajda bahsedilenler: @gece yenilen tost
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bunlar önemli detaylar sağ ol kanka bunları uygulayacağım




Bu mesajda bahsedilenler: @Chiehsheshuai
H
3 yıl
Teğmen

kardeşim geçmiş olsun..

bi kere çevrendeki insanlar dikkatli konuşmana degermi bi önce onu düşün..

bunlara kafa yorma.. bazen narsistlin iyi bişey oldunu düşünenlerdenim..

insanları düşünüp sakın kendini yorma zerre değmez..

benden sana tavsiye biraz sal kendini ama insanlara karşı çünkü seni ciddiye alan kişi zaten yanında olur..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evet... Biliyormusun aslında haklısın ne kadar çabalarsam çabalayım ben onların arasına asla dahil olamayacağım hep kırmamak için söylemediklerimi artık söylemeliyim sanırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @holiganx61
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.