Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
268
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üniversite Kanseri Raporu ! Çürüme Yayılıyor !
P
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Türkiye'de yapılan yeni araştırmalar üniversite adı altında toplanan yetişkin kreşlerinin hem kendilerine hem ekonomiye verdikleri çarpıcı hasar hakkında veriler sunuyor.

Özellikle Akp döneminde başlayan ve sosyalist kafa sonucu dağa taşa üniversite açma politikası sonucu yükseköğretim sürecinde kalitenin düşmesi, yozlaşma ve hırsızlık inanılmaz boyutlarda arttı. İşşizlik görülmemiş seviyelere ulaşırken ekonominin istediği işgücü ile eğitimin verdiği iş gücü arasındaki farklılık nedeniyle verim düştü. Asalak üniversiteleri beslemek için harcanan devasa vergiler belimizi büktü. (Sadece üniversiteler değil devlet kurumlarının halkın sırtından canımızı çıkartarak aldıkları vertgiler ile bazı belediyeler çöpçülere 6 7 bin lira maaş vererek övünmeye başladılar. Çünkü kendileri kazanmıyor nasıl olsa sizin, üreten insanların sırtına bir yumruk daha indirip işsizliği yüzde 5 daha arttırmak pahasına asalak düzenini devam ettirebilirler ! ) Neyse verilere geçelim.

Avrupa'da (ki orası da bürokrasi açısından parlak olmamasına karşın ! ) yükseköğretimde okuyanların oranı yüzde 4.5 seviyesindeyken Türkiye gibi ortadoğyulu bir muz cumhuriyetinde bu oran yüzde 10 !. Kısacası herkese bedava üniversite eğitimi politikası ile kapısıcından tutun yetişmiş insanların çocuklarına kadar herkes üniversite okuyor Türkiye'de !

Türkiye'de kurulan üniversitelerin yüzde 50si 2006 sonrası dönemde açıldı ! (Sizin vergilerinizi hortumlayarak ! )

Özellikle 2006 dönemi sonrası olmak üzere çok ciddi oranda akademisyenin bilimsel dergilerde yayınlanan makale sayısı 0'a yakın !. 0 ! 0 !

Daha acı olan yan ise şu. Akademislerin yayınladığı makalelerin ciddi bir bölümü ise sırf para karşılığı makale yayınlayan uyduruk dergilerde gerçekleşi
yor. 300 dolar ver makaleni yayınlayalım sende git profesör ol. Mantık bu. Yaklaşık her yıl 20 milyon dolarlık bir bedel makale rüşvetine ayrılıyor. Tabi dolaylı olarak bu rüşvetin bedelini sizler ödüyorsunuz. Türkiye rüşvet alarak makale yayınlatma konusunda dünya 3. haline gelmiştir. Bu gurur hepimizin !

Türkiye'de tezlerin yüzde 30 ila 40 kadarında intihal mevcut ! Evet yanlış duymadınız normalde yüzde 0 olması gereken intihal yani hırsızlık oranı yüzde 30 40 seviyesinde. Vakıf ünilerinde ise yüzde 50ye ulaşmış durumda.

Yazılan makalelerde atıf yapılan ülkelere baktığımızda özellikle 2006dan sonra bilimde öncü olan Avrupa, Japonya ve Amerika kaynaklı atıflar yerine bizim gibi genelde çürümüş Mısır Endonezya, İran ve Mısır gibi ülkelerden atıf alındığı gibi acı bir gerçek gözümüze çarpıyor !

Son olarak tamamen çürümüş ve hırsızlık dolandırıcılık üzerine dönen bu sistem son dönemde elimizde olan birkaç eli yüzü düzgün üniversitenin'de bozulmasına neden olacak gibi görünüyor. Boğaziçi rektörlüğüne atanan ve ataması protesto edilen Metin Bulu'nun tezlerinde de intihal yani çalıntı metin olduğu yönünde ciddi şüpheler var.

Sizin vergilerinizle bir sürü dolandırıcı, hırsız ve bu kokuşmuşluk finanse ediliyor. Sözde dergilerde, sözde makaleler sizin paranızla yayınlatılıyor bazıları makale yazxmaya dahi tenezzül etmeden Davutoğlu döneminde sağlanan devasa artış ile krallar gibi yaşıyor. Milyonlarca kişi üniversitelere dolduruluyor hayatlarının baharı kapalı betonarme binalarda ailelerine asalak olarak geçiyor. İşin kötü yanı ekonominin sizden istemediği insanları zorla halktan zorla alınan paralarla yetiştirip ardından bu insanları ortalığa atıyorsunuz. 25 30 yaşında hasyattan kopuk hiçbirşey yapamayacak bir kitle oluşuyor.

Çözüm önerileri:

Üniversitelerin en az yarısı kapaltılmalıdır.
Üniversite yasaları çok daha ağır hale getirilip başarısız ve dolandırıcılık eğitilimi gösteren akademisyen ve öğrencilerin işlerine ve ilişkilerine son verilmelidir.
Eğitim uzatılıp lakayt hale getirilmek yerine kısaltılarak yoğunlaştırılmalıdır.
İnsanlar teorik eğitim içerisinde hayattan kopuk fanuslarda çürümek yerine erkenden teworik bilgilerine pratiğe dökecek şekilde iş dünyasına katılmalı çürümeden önce enerjileri tükenmeden önce hayata karışmalıdırlar.
Eğitimin yüksek lisansa doğru sünmesi yerine meslek liseleri güçlendirilmeli. Öğretmen liseleri gibi doğrudan mesleğe yönelik pekçok yeni lise kurulup pekçok üniversite kolu kapatılmalıdır. Üniversiteler meslek öğretim yeri olmak yerine bilim öğrenim yeri vasfı kazanmalı. Ayaktakımına açılmak yerine sadece zorlu sınavları geçebilmen rekabette üstün gelen ve bulunduğu konumu korumak için çalışabilecek gerçek bilim insanı adaylarına açılmalıdır.

Bedava eğitim sistemi lağvedilmelidir. Yerine çok sıkı şartlarda 6 ayda bir yeniden değerlendirilen bir burs sistemi getirilmelidir. İsteyenler üniverswite eğitim masrafını karşılamak yolulya yine şimdiki gibi aylaklık edebilir fakat halktan hortumlanan ve ekonomimizi göçerten bergileri yiyerek okuyacak insanlar için eğitim çok daha yoğun verimli ve sert hale getirilmelidir. Bu insanlar aylak aylak dolaşıp askerden kaçmak için okuyacak, karı kız peşinde lakayt insanlar haline dönüşmek yerine gerçek akademisyenler haline getirilmelidir.


Bedavacılığa Hayır ! Ayaktakımının herşeyi bozmasına hayır !
Eşitliğe Hayır !

Sosyalistlerin dogmatik anlayışı bunu farkedemez fakat eşitlik hepimizi zehirler.

Bizim savunmamız gereken şey eşitlik değil Fırsat eşitliğidir !

Herkes üniversite okumamalıdır. Herkes üniversite okursa bugünkü dram ortaya çıkar gençler intihar eder verim inanılmaz oranda düşer.

Sert sınavlarda yoprun rekabet sonucu zengin olsun veya fakir olsun hiç önemli değil sadece kazananlar başarılı olanlar, emek vermeye hazır olan bir azınlık halktan hortumlanan ve hırsızlık ile vergi arasındaki ince çizgide gezinen bu paralardan yararlansın.

Eşitlik değil fırsat eşitliğini savunun. Herkesi yozlaştıran halkın parasıyla yatanları değil rekabet ederek üreten kişileri savunun . Sizden toplanan ve sizi fakirleştiren hepinizi fakirlikte eşitleyen vergilerden bir parça dilenerek insanlık onurunuzu yere atmak yerine sizden vergi alınmamasını savunun. Kısacası sizden hortumlanan paraların hesabını sorun. Yoksa asla Birey olamazsınız...

Parayla tez yazdırmadan intihale.... Türkiye'de üniversiteler ne durumda? - YouTube





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Şubat 2021; 12:18:52 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.