Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
2400
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Trafik Kazası %100 Kusurlu Bulunmam (SS'li)
M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar,
Arkadaş ben burada nasıl %100 kusurlu olabiliyorum bilen arkadaşlar yorum yapabilirler mi rica etsem. 2No'lu araç benim 1No'lu araç bana çarpan vatandaş.
Durdum baktım gelen yoktu ki zaten park yapan araçlar yüzünden görüş mesafeside pek yoktu sağ tarafım için. Taktım 1e çıktım yola karşıya geçtim yolu bitirdim adam arka tekerlekten vurdu, sonra benim araba arkadan savrulup park halindeki araca vurdu. Bana vuranda ne fren izi var ne bir şey var kopturmuş geliyormuş aşağıya kim bilir kaçla...
Dipnot : KIRMIZIYLA BOYANMIŞ YERLER ARAÇLARIN HASAR ALAN KISIMLARI


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaNMaX -- 18 Şubat 2021; 14:7:12 >

Işık, tümsek, levha gibi şeyler yoksa ve iki yolda sokak ise yol sağdan gelenin hakkı. Aynı durumda bizde kaza yaptık çarpan kişi biz olmamıza rağmen biz sağdan geldiğimiz için suç...
Yoruma Git
Yorumun Devamı kaanozdemir46 - 3 yıl +9
Hocam eğer her iki araç caddede yada sokakta ise yol hakkı sağ tarafinizda kalan araçtadir.
Yoruma Git
Sör Ayzek Niwtın - 3 yıl +4
M
3 yıl
Binbaşı

Tersten mi gidiyordun?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Yok hayır. Ben (2Nl araç) X SK. istikametinde düz gidiyorum, o arkadaş da (1Nl araç) Y SK. istikametinde düz gidiyor. Kırmızıyla işaretlediğim yerler araçların hasar alan kısımları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaNMaX -- 18 Şubat 2021; 11:1:23 >

K
3 yıl
Moderatör

Sizin çıkış yaptığınız yol tali yol ise geçiş üstünlüğü karşıdadır.



M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

İki yol da sokak olarak geçiyor



İ
3 yıl
Yarbay

Hocam bildigim kadariyla adam dumduz devam ediyor siz onun yoluna kirip onune cikmissiniz yol ustunlugu 1 numarada o yuzden suclu bulunmussunuz. Tabi yolun bolgenin vs ozel bir durumu yok ise durum bu.



S
3 yıl
Onbaşı

Hocam eğer her iki araç caddede yada sokakta ise yol hakkı sağ tarafinizda kalan araçtadir.



A
3 yıl
Binbaşı

Sagdan gelen araca yol verilecekti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Çavuş

Kontrolsüz yolda sağdan gelen araca yol verilir. Sizin park durumundan yola katılıyor olmanızda etki etmiş olabilir %100 olmasına.



R
3 yıl
Binbaşı

Adam düz yolunda gidiyormuş :) siz onun yoluna çıkmışsınız. %100 kusurlu olmanız tabiki abartı olmuş %80'e %20 verilebilirdi.



M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar bende düz yolumda gidiyorum benim arabanın sağ arka tekerlekten darbe yediği için dönmüş olması karıştırdı sanırım ortalığı. Bende karşı sokağa düz devam ediyorum oda kendi karşı sokağına geçmek için düz devam ediyor. Bana sağ arka tekerlekten vurduğu için araba dönüp sol arka tarafından park halindeki 3numaralı araca vurdu. Zaten kavşağa çıkarken sağımdan gelen araba görmedim, çok hızlı geldiği için oda durmak için hamle bile yapamamış.



K
3 yıl
Yüzbaşı

Işık, tümsek, levha gibi şeyler yoksa ve iki yolda sokak ise yol sağdan gelenin hakkı. Aynı durumda bizde kaza yaptık çarpan kişi biz olmamıza rağmen biz sağdan geldiğimiz için suç %100 karşı tarafa verildi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanozdemir46 -- 18 Şubat 2021; 14:24:48 >

P
3 yıl
Binbaşı

sağdan gelene yol üstünlüğü vardı yanılmıyorsam



M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Evet bende sağdan gelenin geçiş üstünlüğü olduğunu biliyorum o konuda haklısınız fakat ben önden yada göbekten değil arka tekerlekten darbe yedim yani ben yolu bitirdim hatta karşıya geçtim. Ki sağa bakıp araba geldiğini görmediğim için yola çıktım. Bu arkadaş çok hızlı geldi benim onun gelişine yapacak bir şeyim yoktu yani. Ordan ancak ışınlanmam gerekiyordu kurtulmam için... Bana vuran adamın hız sınırına uyup uymadığına, fren izine (ki frene basmamış bile) neden bakılmıyor da ezbere bir şekilde sağdan gelen önceliklidir deniyor onu anlamış değilim. Ben sağa bakmadan çıksam kafadan bana vursa evet haklısınız. Bu şey gibi biraz o zaman bizde sağ tarafta duralım baktık araba çıktı gaza basıp vuralım tamponu bedavaya yaptıralım :) Saçma geldi bana





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaNMaX -- 18 Şubat 2021; 14:29:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yüzbaşı

eniştem böyle bir kaza yapmıstı 90 10 sayılmıstı.
yol üstlünlüğü karşıda sanırım o yuzden suclu saıyldınız



G
3 yıl
Binbaşı

Yol üstünlüğü sağdan gelen araçta ancak suç sende yada bende durumu saçma. Hasar neyse 2 taraf ta gerekeni karşılamalı.



B
3 yıl
Çavuş

buna benzer ben de kaza yaptım ara sokaktı bana da %100kusur çıktı. çarpan araç aşırı hızlıydı 3kere kendi etrafımda döndüm. itiraz ettim hatalı olmama fakat kural şöyleymiş (bana söylenen); ara sokaklarda herzaman sağdan gelenindir yol hakkı. yani sağdan gelen hep haklıdır. geçmiş olsun



E
3 yıl
Binbaşı

Yol hakkı onun doğru ama siz geçişi tamamlamak üzeresiniz size ön taraftan vurmuş olsa o haklı ama arkadan vurmuş bu durumda en azından %50 %50 vermesi gerekiyordu diye düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Sağdan gelenin yol üstünlüğü olduğu için ve size çarpan araç sağdan geldiği için %100 haklıdır. Adilmi bence değil çünkü siz yol geçişini neredeyse tamamlamışsınız , size ortadan ya da önden çarpmış olsa evet %100 siz suçlusunuz adam sağdan geliyor demek adil olurdu ama sizin durumunuzds malesef adil olmayan ama uygulanan bir kural işlemiş gözüküyor .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Teğmen

eğer serviste fren izi yoksa suçlu servis ben olsam servise kusur verirdim. üstelik siz neredeyse karşıya geçmişsiniz. sağdan gelen haklıdır kuralı yüzünden + kavşağa bizim milletimiz sağına soluna bakmadan giriyor.