Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
2636
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Amazfit resmen Türkiye'de | Amazfit GTR2 akıllı saat ilk izlenimler
F
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Amazfit markalı akıllı saat ve akıllı bileklerinin geliştiricisi olan Huami resmen ülkemizde. Stratejik ülkelerden biri olarak belirlediği Türkiye'de ofis açan şirket, Amazfit serisi tüm ürün gamını da yaygın olarak kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yatırımcıları arasında Xiaomi ve Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun'un da olduğu Huami kendi markası Amazfit dışında,Xiaomi'nin Mi Band serisini de geliştiriyor. Bu videomuzda şirketin önemli saat modellerinden Amazfit GTR2'yi kutusundan çıkarıyor, ilk izlenim seviyesinde detaylarına yakından bakıyoruz. 



 Haberi Portalda Gör

Marka ve kalitesi ne olursa olsun, Xiaomi ve diğer Çin firmaları, Türkiye'de işportacı zihniyeti taşıyan Distribütörlerle, özellikle de Dora İletişim ve Ticaret AŞ bü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DH Misafiri - 3 yıl +6
gt2 den pek farkı yok
Yoruma Git
Guest-9CBE59604 - 3 yıl +5
Şu aşamada iki sorun var saatlerin önünde performanslı olsa pil sorunu oluyor (samsung watch 3 ve Apple watch 6) Uzun süreli pil süresi veren cihazlarda da performans ve uygulama s...
Yoruma Git
Yorumun Devamı cemus - 3 yıl +5
G
3 yıl
Yarbay

gt2 den pek farkı yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Binbaşı

pomodoro timeri olan bir saat yokmu yaaa?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yüzbaşı

Ucuz olursa güzel olur



G
3 yıl
Yarbay

Sesli asistan gibi bir çok kişinin hiç kullanmayacağı boş işlerle uğraşıyorlar ama bildirimlere cevap verme olayını yapmıyorlar. Amazfit Stratos 3 kullanıyorum, rom kurarak zar zor adam ettim saati, tavsiye etmem yazılım konusunda beş para etmez onlarca farklı ürün çıkartınca destek veremiyorlar cihaza




W
3 yıl
Yarbay

T
3 yıl
Binbaşı

Pomodoro Tekniği, zamanı verimli kullanmak için geliştirilen bir zaman yönetimi tekniğidir. 1980'lerin sonlarında Francesco Cirillo tarafından geliştirilmiştir. Teknik, kısa molalarla birbirinden ayrılan çalışma aralıklarını kullanır. Belirlenen çalışma süresi 25 dakika, kısa mola 5 dakika sürmektedir.
Pomodoro Tekniği, yüksek odak düzeyinde işleri bitirmeye yardımcı olmaktadır. Verilen kısa molalar ile dikkat hep taze tutulur, maksimum odaklanma sağlanır ve daha az zihinsel yorgunluk hissedilir. Bu teknik sayesinde verimli çalışmak ve üretkenliği artırmak mümkündür.


https://pomodoroteknigi.com

https://pomofocus.io

Apple Watch 'te bu özellik var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti7800 -- 11 Şubat 2021; 9:37:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Windows10
U
3 yıl
Yüzbaşı

Yurtdışı incelemelerini izledim. Saati uzun zamandır bekliyorum ama fiyatı yüksek geldi. Huawei GT 2 den pek bir farkı yok. Arada ki farkı ödemeye değmez. Ben hala daha istediğim tarzda bir saat bulup alamadım. Android Wear OS'lu saatlerin yaygınlaşması lazım. Şuan Apple watch hariç tüm saatlerin problemi var.



C
3 yıl
Binbaşı

Şu aşamada iki sorun var saatlerin önünde performanslı olsa pil sorunu oluyor (samsung watch 3 ve Apple watch 6) Uzun süreli pil süresi veren cihazlarda da performans ve uygulama sorunları oluyor ( Huawei Watch gt2 vb cihazlar) . Bu iki sorunu giderilmiş bir cihaz çıktığı gün fiyatı da alınabilir olursa direkt alırım. Onun dışında yaptıkları çoğu şeyi 200 tl lik akıllı bilekliklerde yapıyor zaten.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

Marka ve kalitesi ne olursa olsun, Xiaomi ve diğer Çin firmaları, Türkiye'de işportacı zihniyeti taşıyan Distribütörlerle, özellikle de Dora İletişim ve Ticaret AŞ bünyesinde faaliyet gösteren MiShop firması ile çalıştığı sürece yakın zamanda hayranlarının sempatisini kaybedecektir.




G
3 yıl
Yarbay

O dediğin cihaz uzun zaman önce çıktı hocam adı Pebble, Pebble Time hem uygulama mağazası vardı hem always on display hem de şarjı 1 hafta civarı gidiyordu firma battı maalesef





Bu mesajda bahsedilenler: @cemus
F
3 yıl
Yarbay

performansdan kastın nedir ki? saatte gta mı oynuyorsun? saatin özelliği nedir? zamanı göstermesi, adımsayar, gps, bildirimler, vs daha fazlası gereksiz özelliklere giriyor. ben amazfit bip kullanıyorum. şarjı 2 ay gidiyor. bence akıllı saatin şarjı en az 2 hafta gitmeli. aksi halde insanı yorar. şarja taktım mı takmadım mı, şarjı bitti mi bitmedi mi, doldu mu dolmadı mı? çooook akıllı saati heves edip alırsın 1 ay sonra heves ettiğin hiçbişeyi kullanmazsın. ben 2.5 senedir bip'i kullanıyorum batarya performansı hiç düşmedi bile. zaten 2.5 senede topu topu 15 defa şarj etmişimdir.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cemus
S
3 yıl
Yarbay

bu Huawei GT 2 pro ile birebir aynı değil mi yahu?



G
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

performansdan kastın nedir ki? saatte gta mı oynuyorsun? saatin özelliği nedir? zamanı göstermesi, adımsayar, gps, bildirimler, vs daha fazlası gereksiz özelliklere giriyor. ben amazfit bip kullanıyorum. şarjı 2 ay gidiyor. bence akıllı saatin şarjı en az 2 hafta gitmeli. aksi halde insanı yorar. şarja taktım mı takmadım mı, şarjı bitti mi bitmedi mi, doldu mu dolmadı mı? çooook akıllı saati heves edip alırsın 1 ay sonra heves ettiğin hiçbişeyi kullanmazsın. ben 2.5 senedir bip'i kullanıyorum batarya performansı hiç düşmedi bile. zaten 2.5 senede topu topu 15 defa şarj etmişimdir.
Google wear li saat kullaniyorum. Saat tuşuna shazamı atadım, şarkı duydugum zaman tek tuşa basarak shazamlayabiliyorum. Is yerinde whatsapp mesajlarina aninda sesli komut ile yazdirabiliyorum, spor salonunda tws kulaklik+saat ile uzerimde hic bir sey tasimadan muzik dinleyebiliyorum. En basitinden saati akilli yapan ozellikler bunlardir benim kullanimima gore



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Binbaşı

@Grkwnxs Hocam bunun batması gayet normal saat aşırı çirkin duruyor. Bir kere saat aksesuar olarak kullanılan bir araç öncelikle şık durmalı mesela benim tercihim Huawei GT2 ve galaxy watch 3 gibi klasik saat görünümlü modellerden yana...

@Fenomenon Saatten uçup kaçmasını beklemiyorum elbet ama Pupg oynatan Wear Os lu cihazlarda yok değil piyasada Benim beklentim daha çok şık bir görünüm ve malzeme kalitesi, takılmayan bir arayüz, uygulama mağazası ve desteği, en önemlisi de pilinin çabucak bitmemesi. Bu özellikler tek bir cihazda toplandığı gün o cihaz benim için akıllı saat olmuş demektir. Şimdiki cihazlar pek bunu karşılamıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Fenomenon , @Grkwnxs
D
3 yıl
Yarbay

Apple hariç bluetooth değilde wifii üzerinden bağlandıgımız bi saat öıkarsa alırım.. Bluetooth mesafesinde zaten tlfn yanımda oluyo ne anladım o işten.. Evin içinde telefon uzaktayln saatle işimi görmeliyim




_
3 yıl
Yarbay

Bu saati kullanan yok heralde aranizda. Dün aldim, öncelikle bu tip saatlerde sensörlerin dogrulugundan cok, estetige ve görünüsüne önem veren biri oldugumu söylemeliyim. benim icin saatin antrenman kalp sensörü gibi özelliklerinden cok, Pilinin uzun gitmesi ve saati göstermesi daha önemlidir. Zaten bu tip saatlerin hicbirinden ne kalp sensörünün dogruluguna nede diger ölcülerine guvenmemeniz gerektigini kullanici kilavuzunada yaziyorlar.

Kullanma seklimde genelde Bluetooth ve telefon baglantisi kapali oluyor. Sadece ara sira verileri telefona aktarmak icin telefonla eslestiriyorum. Ekran surekli acik AOD Modunu 7:30 ile 22 arasi otomatik olarak ayarladim bu sureler arasi ekran hep acik modunda. Ayni zam,anda Galaxy S3 sahibi olarak sunu söylemeliyimki 5gunde bir sarj etmem gerekliydi, ekran surekli acik modda en fazla ikigun gidiyordu. Bende daha ince ve uzun Pil ömrü olan Amazfit GTR2 Classic aldim, disi paslanmaz celikten. Saat o kadar hafifki kolunuzda hissetmiyorsunuz bile, Samsung saatim epey bir agir buna göre. Saat ince siyah deri kayisla birlikte geliyor, gercek derimi bilmiyorum ama inceligi hosuma gitti, acikcasi gercek deri olduguna inanmasamda hosuma gitti. Zaten istediginiz renkte kolayca 22mm lik deri kayislar takilabiliyor, benim Samsung icin aldigim saat kemerleride buna uydugu icin benim icin sorun degil.

Saati aldim alasi hic sarj etmedim ilk acitigimda %35 Pili vardi, ilk kurulumda Guncelleme geldi, degisik saat arayuzleri yukledim biraz kurcaladim ve ekran surekli acik moduna aldim. Dun ögleden sonra 15 ten beri suana dek sadece %7 pil gitmis, üstelik o kadar kurcalamama ragmen. Yani tum ayarlari yaptiktan sonra bu kadar kurcalamazsam belki giden Pil sadece %2 ile 3 arasi olacakti, buda muthis bir pil ömrü demektir. Saatte Kalp sensörü, Oksijen orani ölcme, barometre vs. gibi bircok sensörler var. Kalp sensörünü manuel yaptimki gereksiz yere surekli kalp ölcüp pili yemesin. Sabah kalktigimda uyku takibine bir göz attim, Samsungdan cok daha iyi uyku takibi yapmis. Verdigi sureler cok dogru, detayli bir uyku analizi yapmis. Sabah evden ise yurudugum yoluda dogru ölcmüs. Benim icin en önemli seyler adim takibinin dogrulugu, uyku analizi ve otomatik antrenman tanimlama bu üc özellikte mevcut, otomatik antrenman tanimlamayi yakinda inceleyecegim.

Saatin muthis bir ekrani var, harika bir amolde ekran ve akici bir sisteme sahip, takilma yok yavas degil, acikcasi bu kadarini beklemiyordum. Telefona baglayip gelen aramalari direk saaten kabul edip saat uzerinden telefon gorusmesi yapilabiliyor. Ancak saatten direk arama yapilamiyor, saatten arama olayi bana göre zaten gereksiz. Kolunuzda saatin varligi yoklugu belli degil, ekran öyle kolay cizilmiyor dun birkackez duvara surtuldu baktim hicbirsey yok.

Sunuda belritmeden gecemeyecegim, bu saat aslinda Akilli saatten ziyade akilli bilekliktir, kapali bir sisteme sahip ve uygulama yuklenemiyor. Ben bunlari bilerek aldim, bana saat tipinde akilli bileklik lazimdi, cunku piller daha iyi gidiyor. Kucuk saat ekranina uygulama yuklesem ne? Samsungda bunlar mumkun ama zaten yuklemiyordum. Simdilik izlenimlerim bu kadar, ilerde konuyu guncellerim. Kisaca ben saati cok sevdim, tavsiye ederim.



_
3 yıl
Yarbay

Bir eklemede bulunmak istedim. Samsung saati ayni anda sadece tek bir telefonla eskestirebiliyorsunuz, eger saat bir telefonla eskesmisse yenisiyle eslestirirseniz saat otomatikmen sifirlaniyor hersey siliniyor.

Amazfit GTR2 de ise Zepp app yuklediginiz ve hesabinizla giris yaptiginiz istediginiz sayida telefonla sifirlanmadan eslesiyor. Bu harika bir olay. Suana dek ikisi iOS olmak uzere biri android tam 3 telefonla eskestirdim. Bu insana buyuk bir kolaylik sagliyor.