Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1025
Tıklama
0
Öne Çıkarma
100 bin tl otomobil tavsiyesi
A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba

Daha önce hiç araç almadım aşağı yukarı kredi şu bu 95 100 bin civarı bi para toparladım ve yaklaşık 15 20 gündür araba bakıyorum. Biliyorum artık 100 bin tl araba piyasası için komik bir para oldu ama aradığım iki üç özellik var yok öyle uçsun kaçsın aramıyorum.

Birincisi arabanın arka camlarıda elektrikli olsun istiyorum baktım hala 2021 yılında çıkan arabalardan bazılarında fiyat ucuz olacak diye arka camlar çevirmeli bunun nekadar bir masrafı olur firmaya 200 tl mi 300 tl mi herhalde 20 bin tl değildir sinekten yağ kırpıyoralar.

Birde mümkünse motoru 1.2 benzinli olmasın az buçuk gaza basınca gitsin

Son olarakta kronik problemi olmasın

tabi birde km düşük olacak

hangi marka model araçların hangi donanım paketine bakmamı önerirsiniz

benim gördüğüm kadarıyla punto fiesta i20 fabia falan var ama hangi paketi daha donanımlı hangisi boş bilmiyorum bir araba baktım geçen temiz güzel fiat punto 2013 1.3 multijet pop ön camlar elektrikli bide hava yastığı var başka bişey yok arabada



C
3 yıl
Binbaşı

Tam alacağın arabanın adını yazıyorum.
Renault symbol 1.5 DCI 90 HP touch paket.

Bu arabanın 100 bine denk gelecek en modelli ve düşük km boyasız veya az boyalisindan bir tane alacaksın. İstediğin anda şak diye satacaksin..
Touch pakette 4 cam otomatik var.
Ama joy da yok ona göre.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Binbaşı

İ
3 yıl
Yüzbaşı

2.5 yıl punto kullandım fiat punto kesinlikle alma hurdaya atılması gereken model Tofaş arkasında durmuyor birmot 10 bin tl çekiyor direksiyon arızasına dışarıda yaptırdım yüksek hızlarda güvenemedim kitlerse direksiyonu diye en kısa sürede çıkardım elimden. Kısa mesafede dpf-egr problemi uzun mesafede multijet motorun gürültüsü çekilmiyor. Yalıtım, rüzgar hertürlü ses var ilk arabamdı bunlara rağmen 2.5 yıl kullandım ama beylikdüzü birmot arabadan soğuttu beni 1 ay sonrasında sattım o günden sonra fiat'ın önünden geçmedim. Kronik sorun desen city direksiyon, gohuste çatlama, arka kapı gıcırdaması(geçmiyor), start-stop arızası hepsi başıma geldi parçası ucuz derler parçacıya gidersin bu araç italyan abil parçalar ithal o yüzden pahalı der arka camları kollu olsun fiesta veya i20 olsun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 yıl
Teğmen

Hocam?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @incubus77
K
3 yıl
Yarbay

Hocam sizden öncdki sahibi aracı çok yıpratmış sanırım..

Arabam bakımlı diyen bir adama sordum neler yapıldı diye bana 10bin km dolmadan yağını, filtrelerini değiştiririm dedi.. ee dedim bu kadar mı ispatı var mı kaldı öyle :)

Bu yüzden yetkili servis bakımlı (kayıt ve faturalar önemli) , bakımı sadece 4 filtre 1 yağdan ibaret görülmemiş aracı bulmanız lazım.. aslında arabayi 1 incelerken sahibinin hal ve hareketlerini 10 incelemen lazım

Fiat 50binde 1 carbon temizleme öneriyor diyebiliyorum.. Ayrıca duruma gore 2 3 bakımda 1 rot ayarları yapılmalı, lastikler ve amortisörler, takozlar kontrol edilmeli.. antifrizi ve aküsü her bakimda yetkili servis tarafından ölçülmeli değerler normal değilse değiştirilmeli.. her 60bin km de v kayışı kasnağıyla beraber değiştirmeli, zincirden ses gelmiyorsa bile o da 120 150 bin km arasında değişse çok iyi olur..

Kapı fitilleri wurth silikon spreyle kurumaya karşı korunmalı, kapı kilitleri wd40 ile temizlenmeli..

Pastası, cilası yapılmalı , arabanin altı ve davlumbaz içleri korozyona karşı pütürlenmeli vs vs..

Yani arabayı aldım sanayideki emmi 4 filtre 1 yağ degişti tamam , demeyle bakımli araba olmuş olmuyor..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @incubus77
D
3 yıl
Yarbay

Getz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Uyku girmez gözüme



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @defiant82
D
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: cafzafer2

Uyku girmez gözüme
Tmm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
3 yıl
Yüzbaşı

İki sene 25 bin km’dir punto dizel kullanıyorum ev aldığım için masrafsız olsun diye almıştım gerçekten masrafsız çıktı :) tavsiye ederim



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.