Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
972
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Huawei HG255S modem + Q11 STB TV+ kablo sorunu
A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Huawei HG255S modem ile Huawei Q11 STB TV+ cihazı kullanıyorum. Modemden kutuya bir kablo geliyor. Ben de yeni kablo çekmeden tek kablo ile hem tv+ hem de televizyonu bağlayabilirim diye düşündüm. Cat6 kablo içindeki 8 peri her iki tarafta da 4’erli olarak ayırdım ve RJ45’lerin 1-2-3-6 numaralı pinlerine denk gelecek şekilde çaktım. Modem tarafındaki İki ucu modemin iki portuna taktım. Karşı taraftaki iki uçtan birini televizyona taktım. Televizyon sorunsuz çalıştı ancak diğer ucu tv+’a taktığımda çalışmıyor, ağ bağlantısı hatası veriyor aynı zamanda normal çalışan televizyonun da bağlantısı gidiyor. Tv tarafında uçları değiştirdim, durum değişmedi. Mantıken bu iki kablonun fiziksel olarak birbiri ile bağlantısı yok. Eskiye göre tek fark tv+ modeme 1gbit hızında bağlıyken bu bağlantı şeklinde 100mbit oluyor. Sorun bundan olabilir mi acaba?

Kabloyu tester ile kontrol ettim bağlantıda hata yok. Aynı zamanda iki bilgisayarı aynı anda bağladığımda da sorunsuz 100mbit hızında çalışıyor.

Bu durumun nasıl çözülebileceği hakkında bilgisi olan var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliboduroglu -- 2 Şubat 2021; 1:1:32 >

A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kendi yaptığım kablolar ve oem ek aparatı yerine Digitus DN-14001 ek aparatı ve yine Digitus DN-93904 splitter ile sorunu giderdim.

Sorun daha önce kullandığım oem ek aparatı ve kendi yaptığım splitter ın iki cihazın sinyallerinin birbirini etkilemesine neden olmasıymış.

Aynı sorunu yaşayanlara yol gestermesi adına paylaşıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @aliboduroglu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.