Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
100
Cevap
4279
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ne sıklıkla format atıyorsunuz ?
W
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Uzun süre format atmadan windows kullanabilen arkadaşlar işin inceliklerini paylaşırsa sevinirim çünkü ben zırt pırt format atmak zorunda kalıyorum.



Bilgisayarınıza format keyfi olarak atmak istemiyorsanız en önemli etkeni "gereksiz program" yüklemektir. Mümkün mertebe program yüklemeyin. Şu neymiş bu ne işe yarı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Bulkathos - 3 yıl +34
Hocam arka planda çalışan saçmalıkları kapatırsanız gayet stabil çalışıyor aslında.

Ama donanıma da bağlı tabi, bir de olmazsa olmaz ssd :)

HDD ile windows 10 kullanmaya çalışanlara sabır diliyorum
Yoruma Git
Yorumun Devamı ClimbDown - 3 yıl +8
Bir kere format attım mı, 4 veya 5 yıl gidiyor.
Yoruma Git
sniper23 - 3 yıl +5
B
3 yıl
Binbaşı

Bilgisayarınıza format keyfi olarak atmak istemiyorsanız en önemli etkeni "gereksiz program" yüklemektir. Mümkün mertebe program yüklemeyin. Şu neymiş bu ne işe yarıyormuş bu bilgisayarıma ince ayar yapıp kanatlandıracakmış yok driver bulacakmış vs. tarzı programlardan kaçının. Stabilizeyi bozar.

Ayrıca hiçbir yazılım sahip olduğunuz donanımın potansiyelinin dışına çıkamaz. 10 senelik laptopu yeni yapmaz, 6 sene önceki işlemciden 40 fps alabiliyorsanız bunu 100 yapmaz, diskinizin yazma hızı en yüksek 500mb ise bunu 1000000mb yapmaz unutmayın. O programların hepsi psikolojik olarak yükleyeni hızlandırıyor bilgisayarı değil. 33 yaşındayım piyasadaki bütün bakım ince ayar programları kullanmışımdır. Tecrübeyle sabit 1 hafta 2 gün 1 ay sonra kesinlikle hata vermeye, bilgisayarınız sapıtmaya başlıyor.

Windows 10 kullanıyorsanız mağazadan program yüklemeyi deneyin. 7zip yerine 8zip kullanıyorum ve ücretli sürümü aldım indirimle 3 liraya. Açamadığı zip dosyası yok. Bu tarz çok güzel programlar var ve stabilite konusunda daha avantajlı çünkü sistemle uyumlu, daha az sıkıntı yaratıyor.

İşin özü dediğim gibi çok ama çok az program yüklemek. Ayrıca yükle/ kaldır yapmaktan kaçınmak. Reg. Dosyalarıyla oynamamak ve sistemi yoracak av'lerden uzak durmak. Bilinçli kullanıcı olup neyi nereye tıkladığınıza dikkat etmek mühim.

İyi forumlar diliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Binbaşı

Her yeni windows 10 sürümünü denemek için atıyorum. Sonra tekrar 7'ye dönüyorum her 6 ayda 2 kez aynı gün içinde yani. 20h2 kurmadım denemedim bu sefer. 21h1 bekliyorum halen 7 stabilitesi yoksa yazıklar olsun 6 sene oldu. Belki macera aramayı bırakırsam uzun süre kullanırım format atmam 7'ye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Teğmen

Ben formatı her yeni windows 10 sürümü çıktığında temiz kurulum olsun diye atarım. Onun dışında hiç gerek duymam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

Yilda 1 belki



S
3 yıl
Teğmen

8-10 ayda bir



S
3 yıl
Yarbay

Bir kere format attım mı, 4 veya 5 yıl gidiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Bir kere format attım mı, 4 veya 5 yıl gidiyor.
İnanmam no ss no güven


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Teğmen

Eski masaüstü bilgisayarı formatsız 10 yıl kullandım herhalde. Zaten ortaokulda almıştım Metin2’den, C.S. 1.6’dan başka bir şey açmıyordum. Geçen sene Kasım ayında laptop almıştım sülük bir uygulama yüzünden bir kere format attım.



İ
3 yıl
Binbaşı

2012 de win8 yüklü aldığım laptop win10 güncellemesi aldığından beridir format mormat atmadım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

2 sene şuan ortalamam



D
3 yıl
Teğmen

Sen beni tarıf etmişsin 6 yıldır format atmadan Windows kullandığımı bilirim attıgım formatta yeni Windows sürümüne geçtiğim için atmıştımm..




Bu mesajda bahsedilenler: @Fuat.Kamis
Y
3 yıl
Yarbay

2017 monster marka laptop aldım ortalama 4 yıl olmus 2020 haziran gibi de format attım, atma sebebim windows işlevlerinin çalışmaması ( benim hatam ) telemetry defender gibi şeyleri devre dısı bırakmak için kurgugum programlar ve özellikle advanced systemcare yüzünden laptopun maf olması.

eğer windows işlerine karısmıyorsanız fomata gerek kalmaz , yapmanız gereken ilk şey bir sistem geri yükleme noktası olusturmanız, sıkıntı olursa oraya dönersiniz.
yapacagınız 2. şey işe internet security kurmanız istersenix parayla alın ama ben comodo int. securty öneririim üretsiz ve sağlam bir program
3.sü regedit ayarlarını kurcalayacak programlardan uzak durmanız



F
3 yıl
Yarbay

2017 mart ayında kurduğum sisteme hiç format atmadım. Gayet sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Abidik gubidik uygulamalar yüklenmezse formata ihtiyaç duyulmaz.



R
3 yıl
Yüzbaşı

Yeni nesil bir PC niz var ise yılda 2 defa format yeterli olacaktır



F
3 yıl
Binbaşı

W10 ve ssd ile sürekli format işine bende son verdim 4 sene falan oluyor sanırsam gayet stabil çalışıyor yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi genelde windowsun alt yapısını bozacak saçma sapan programlar özellikle torrent indirmeleri ile sapıtır sistem. o/c işleri ile uğraşıyorsanız bunlardan da sorun çıkabilir. Bu arada windowsu orjinal olarak sürekli güncel tutmak önemli. Birde sadece windowsun güvenlik programlarına güvenilmemeli harici olarak mutlaka; malware, trojen ve virüs yok etmek gibi işini sağlam yapan programlardan destek alınmalı.



Z
3 yıl
Er

iyi hatırlattın ha



F
3 yıl
Binbaşı

Bilgisayarı aldığımdan beri atmadım 1,5 sene.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
3 yıl
Yüzbaşı

Abidik gubidik milyontane program yükleyip virüsleri veya sistem dosyalarına zarar verecek programları yüklemeyince mümkün değil windows hata yapmıyor veya bozulmuyor hatta en son 8.1 i 5-6 ay kullandım bozamadım bozamayınca sorun çıkmayınca dert oldu dedim yaw bişeyler olmuştur yada olmadıysada olmuştur öyle format attım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Onbaşı

Yaklaşık 4 yıldır bilgisayarı aldığımdan beridir format atmıyorum. İşin inceliği neyi kurup neyi kurmayacağını bilmekte yatıyor galiba.