Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
637
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Muhasebecimiz düşük mevlalı gider faturalarını gider olarak geçerli değil diyor.Öyle mi?
N
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Muhasebecim 50-100-150-200-300 gibi küçük mevlada ki gider faturalarını onlara vermememi söylüyor.Gider olarak sayılmıyo mu düşük mevlaılı faturalar? Yoksa muhasabecim sadece kendi menfaatini düşünerek gider faturası olarak verme mi diyor düşük mevlalı faturaları ???



B
3 yıl
Binbaşı

Gider giderdir öyle şey mi olur? Uğraşmak istemiyordur bence değiştirin.




Bu mesajda bahsedilenler: @NaziErBaşı
U
3 yıl
Çavuş

Merhabalar konu ile ilgili olarak Bir çok mükellef gider hesaplarının kullanımını abartabiliyor şöyle ki şahsi temizlik gıda vs. harcamalarını faturalarını işletme adına kestirip veya fişleri direkt gider gösterebiliyor (Satın aldığı kuruyemiş, bebek bezi vs. fiş faturalarını gider diye muhasebecisine verenler). Böyle olunca gider hesapların tutarları işletmenin konusu veya iş hacmi ile orantısız şişebiliyor veya tutarlar kabul edilebilir olsa bile faturalarda fişlerde yazan neviler işletmenin konusu ile alakasız olabiliyor . Muhasebeciniz bence tam tersi işini ciddiye alan biri bence. Hatta eğer dediğiniz faturalar çok farklı yerlerden kesiliyorsa sürekli, (Gerçi bahsettiğiniz tutarlar bu ihtimal için epey düşük kalıyor) muhasebeciniz haklı olarak naylon fatura dediğimiz durumdan bire şüpheleniyor olabilir. Faaliyet konununz ve is hacminiz ne kadar bilmioyrum ama yarın bir gün incelemeye girseninz inceleme elemanının dikkatini çekebilir gider hesaplarının durumu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakyolSurucu -- 28 Ocak 2021; 0:22:47 >

B
3 yıl
Binbaşı

Adam bunlar işletmeyle alakasız dememiş ki düşük meblağları direkt gönderme demiş. İşletme için yapılan 30₺ bile giderdir bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bane93 -- 28 Ocak 2021; 17:44:56 >

C
3 yıl
Çavuş

Mümkün mertebe fatura alın, fiş yerine.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.