Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
478
Tıklama
0
Öne Çıkarma
VPN Güvenilirliği
H
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Selamlar,

Şu adreste; https://www.yoncu.com/ yıllık 10TL'ye openvpn kullanıcı satıyorlar. Bu kadar ucuz olması haliyle insanı şüphelendiriyor ama bildiğim kadarıyla -işi bilenler- openvpn ile ücretsiz vpn servisi oluşturabiliyorlar. Neyse ben almadan önce bunlara yazdım, vereceğiniz kullanıcı adı ve şifreyi değiştirebiliyormuyum diye, hayır cevabı aldım. Yarım paket sigara parasına yıllık VPN üyelik de aşırı kıllandırıyor adamı bilemedim. Aldığımı ve güvenilir olduğunu farzediyorum bu siteden, router üzerinden mi aktif etmeliyim VPN'i yoksa OpenVPN indirip ordan mı girmeliyim?

Var mı sizin tecrübeniz bu veya bunun gibi satıcılarla? Güvenebilirmiyim sizce?



P
3 yıl
Binbaşı

Genel olarak public VPN kullanmanın güvenirliği tartışılırken yıllık 10 TL'ye Open VPN hesabını merdiven altı bir yerden alıp kullanacaksan kullanıcı adı ve şifre girmen gerekmeyen sitelere erişmek dışında kullanmanda fayda var. Kişisel verilerini de VPN açıkken kullanma. VPN'i muhtemelen router üzerinden desteklemiyor olabilirler bunu satan kişiye sorman lazım. Open VPN ücretsiz şekilde kurulabilir ama onun çalışacağı sunucuların kirası bedava değil, bu yüzden ben olsam pek güvenmem.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.