Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
998
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PC kapanip duruyor // SORUNU CÖZENE Ya da Tespit edene Yemeksepetinden YEMEK //
L
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

merhaba degerli arkadaslar

Bilgisayarim daha yeni sayilir 6 aylik imzamdaki sistem mevcut.Bazen pc yi actiktan 5 dakika sonra bazen 5 saat sonra bazen chrome da takilirken bazen oyun oynarken tamamen random

Güc kaynagi yetmeyecek der gibisiniz arkadaslar güc kaynagi degistirdim yine kapandi ayni sekilde eskisini taktim Ekran kartimi yeni alabildim almadan once de ayni sekilde kapaniyordu sonra da degisen birsey olmadi

Su anda degistirerek test edemedigim 4 adet parca var

CPU
Anakart
Ram
SSD

yaklasik 1 saatlik full power test yaptim GPU Ram CPU herseyin testini actim odayi isitti resmen 1 ssaat boyunca acik biraktim kapanma vb bir problem olmadi güc kaynagindan ve isinmadan kaynakli bir problem yok GPU 80 derece max cpu ise 75 derece max ( sivi sogutucunun sivi sicakligi 40 küsür derecelerde idi max ) isinamadn kaynakli bir problem oldugunu dusunmuyorum kesinlikle.
Bilgisayarimda ek olarak takili Led serit ( anakarta direk takili 4 pin 12v luk versiyon ) ve sleeved uzatma kablolari takili ( bu kablolari takmadan once de kapaniyordu bunlardan oldugunu dusunmuyorum )

Windowsun kendi memory testini de yaptim 5 10 dakika suren boot ediyor kendi onun disinda bir memory testi yapmadim. ssd sicakliklari da normal gozukuyor cok sicak degil.

Bu olay hatirladigim kadari ile bir ara cpu mu 4.6GHZ ye o.c ettikten sonra olmaya baslamisti kapanmalar oldugu gunden beri otomatikte bulunuyor o.c yok yani pbo yok biosu update ettim olmadi ilk 1. versiona cektim olmadi kapanmaya devam etti. Format attim devam etti. Sorun Anakartta gibi duruyor ama bir log vs nasil bakarim bilmiyorum windows log book ta kritik hata olarak beklenmedik kapanma olarak gosteriyor hata kodu 41 ama tam ayrintili bir log yok baska .

Sizden istedigim hatayi kesin olarak bulabilecegim bir yol var mi ? yani islemci ram ya da Anakarttadir diye bir kesinlik soz konusu olmasi mumkun mu ?

Tesekkür ederim simdiden cevaplariniz icin.

SORUNU CÖZENE Ya da Tespit edene Yemeksepetinden YEMEK!! tesekkür anlaminda yemek ismarliyorum arkadaslar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loses -- 17 Ocak 2021; 19:56:26 >

1
3 yıl
Yüzbaşı

L
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193∞

Yenisini al



D
3 yıl
Yarbay

L
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

psu
Hocam merhaba PSU yu degistirdim ve psu degisimi yaptigimda hala eski ekran kartim gtx 970 takili idi ve kapanmalar devam ediyordu. Ben de eski psu mu takip iade ettim 2 gun sonra da yeni ekran kartim geldi onu taktim yine kapaniyor. Kapanmalar sadece oyun acikken degil normal masaustu kullanimda da oluyor. PSU u deneme yanilma yontemi olarak kesin saglam durumda. GPU da ayni sekilde cunki eskisinde de yenisinde de kapaniyor.



U
3 yıl
Yüzbaşı

Sorun %99.9 ram
%0.1 anakart


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Ulpro

Sorun %99.9 ram
%0.1 anakart
hocam memtest64 ü 2 saat boyunca calistirdim herhangi bir error gozukmedi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl
Yüzbaşı

Mavi ekran verdiği oldumu hiç




Bu mesajda bahsedilenler: @loses
B
3 yıl
Yüzbaşı

Fikrim biraz saçma duracak ama, bağlantı kabloların birinde temassızlık veya kısa devre söz konusu olabilir mi?



M
3 yıl
Yarbay

Sistem direkt kapanıyor ise Sorun %80 anakartta yada %20 PSU da.
Çok sağlam bir 80+ Gold PSU takarsan belki sorunu çözebilirsin fakat anakart kaynaklı görünüyor.

Eski PSU ile yeni PSU nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 18 Ocak 2021; 19:10:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

overclocktan sonra oldu dedigine gore ssd de nvme ssd olduguna gore ssd yide yemiş olabilirsin. bende 2 tane ssd var. biri sandisk biri adata . adata malesef ki soğutucu ile birlikte calismiyor. ustune sogutucu geldiginde makine kendi kendine reset atiyor. sandisk i yeni aldim deneyecegim. adata yi normal sogutucusuz slota denedigimde herhangi bir sıkıntı cikarmadan tikir tikir calisiyor.



L
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet4428

Sistem direkt kapanıyor ise Sorun %80 anakartta yada %20 PSU da.
Çok sağlam bir 80+ Gold PSU takarsan belki sorunu çözebilirsin fakat anakart kaynaklı görünüyor.

Eski PSU ile yeni PSU nedir?
Eski psu 700W Be quiet system power 9 bildigim kadari ile alt sinif bir psu 80 bronz verimlilik. ( su an bunu kullaniyorum geri )

Yeni aldigim ve yine kapandigi icin iade ettigim ise corsair rm750 gold sertifikali


SSD yi stress teste soktum arkadaslar bir problem olmadi. Memtest64 ile ram leri de 2 saat teste soktum 0 error sorun giderek anakarti isaret ediyor gibi. en son cmos reset de attim bakalim ne olacak burayi guncelleyecegim duruma gore


Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
3 yıl
Yüzbaşı

Belki mantıksız gelecek ama kasayı değiştir başka bir kasaya monte et parçaları bakalım nolcak




Bu mesajda bahsedilenler: @loses
M
3 yıl
Yarbay

Güç kaynağı sağlam görünüyor.

Sistemi uzay montajında çalıştırmayı deneyin.
Sorun devam ediyorsa çok yüksek bir ihtimal anakart kaynaklı bir problem, başka türlü bunun nedeni olamaz.

Bu arada OCCT programı ile tüm sistemi teste sokun fakat power testine sokun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 18 Ocak 2021; 19:12:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @loses
B
3 yıl
Yüzbaşı

priz



R
3 yıl
Yüzbaşı

Dostum merhaba aynı problem bendede var. Konunu baltalamak gibi olmasın benim başımdan da aynı problemler geçiyor denediğim yöntemleri söylemek istedim. İmzamdaki sistem mevcut. Bazen pc'yi açar açmaz kapanıyor ve sürekli açıp kapanma döngüsüne giriyor başlatamıyor kendisini, bazen açılıyor saatlerce kullanıyorum. Bazen açılıyor ve bir süre sonra kapanıyor ve yine reset döngüsüne giriyor sürekli elektrik geliyor fanlar dönüyor hemen kapanıyor böyle böyle gidiyor.

  • Uzay montaj da denedim, burdada aynısını yapıyor anakartı tetiklediğimde genellikle açılıyor ama bir süre sonra yine aynı oluyor.
  • PSU, CPU soğutucuyu, RAM, Ekran kartı, HDD bunların hepsini diğer Intel işlemcili PC'ime takarak teker teker denedim. Sorunsuz çalışmakta.
  • Birtek işlemciyi deneyemedim fakat, işlemciyi ve anakartı zaten Haziran 2020 de almıştım yani doğru düzgün Overclock bile yapılmadı işlemciye ve o son bir kaç aydır bu problemlerle uğraşıyorum
  • Diğer odalarda farklı prizlerde denedim, farklı cihazlar taktım prizlere odamdaki priz de dahil
  • Uzatma kablosunu değiştirdim
  • İnternette araştırdım bu durumu biraz, Bazen uzay montaj da yine anakartı tetiklediğim halde açılmadığında yani açılır açılmaz kapanmaya devam edince CPU 12V kablosunu çıkarıp tekrar tetik verdiğimde reset atmadan çalışıyor anakart. Fakat CPU 12V kablosunu takıp tetik verince açılmıyor reset atıp duruyor.

Bir türlü çözemedim ve anlamda veremedim uğraşıp duruyorum Aylardır. Bazen açılmıyor 3-4 gün sürekli açmaya çalışınca reset atıp duruyor. Diyorum açılmıyor garantiye götürürüm uygun bir zamanda (ne yazık ki oturduğum yer şehir merkezine uzak, Vatandan alındı) diye ellemiyorum , 3-4 gün aradan sonra tekrar tekrar açma tuşuna basıyorum ve sanki hiçbirşey yokmuş gibi açılıyor sonra ertesi gün tekrar açmak istediğimde başa dönüyor hepsi İnşallah sen bir çözüme kavuşursun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 19 Ocak 2021; 6:40:5 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

Ru1ns senin sorunun anakart 12v besleme hattıda bir sorun var. psu yu ne kadar denedimde desen birinci suphelin o olsun. 2 supheli anakart. sen bunlarla çözebilirsin tabi bu dediklerime bütün bios güncellemelerin tamam bütün bios ayarların tamam vs iken söylüyorum.



N
3 yıl
Yüzbaşı

Anlattıklarına bakılırsa tahminlerim şu yönde;

Ram için biosta xmp ayarı varmı? voltaj ve mhz değerlerinin defaultta olduğuna emin olun.
İkinci tahminim anakart ama kitlenme sorunlarının başlıcası ramden ve senin test ettiğin sebeplerden kaynaklanıyor.
Ram yuvalarında kararma varmı bi kontrol edin var ise silgiyle silin.