Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
67
Cevap
4364
Tıklama
38
Öne Çıkarma
Ankara'da Binaların Kapılarına Şeriat Bildirisi Asıldı: 'Demokrasi ve Laiklik İslama Ters Sistemdir'
V
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ankara Mamak'ta binaların kapılarına şeriat çağrısı ve propagandası yapan bir bildiri dağıtıldı. Bildiride Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve laiklik için skandal ifadeler kullanıldı. Bildiride, terör örgütü IŞİD'in görüşlerine benzer radikal ifadelerin yer alması da dikkat çekti.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
IŞİD'ın görüşlerinin savunulduğu ve şeriat propagandasının yapıldığı bildiride, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve hatta oy kullanma hakkı bile hedef alınarak, "Türkiye de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli. Demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küftir sistemleridir" denildi.
Bildiriyi kimin ya da kimlerin dağıttığı bilinmezken, bildirilerin sonunda "Bize ulaşmak isterseniz facebook adresimiz: Fatih Sadri" notu görüldü.

Bildiriye tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Mamak’ta binaların kapılarına, demokrasi ve laikliği küfür, oy kullanmayı kafirlik sayan, imamların ve devlet memurların dinden çıktığını söyleyen, Atatürk’ü ve orduyu aşağılayan şeriat bildirileri bırakıldı. Sokağa çıkma yasağında bu provokasyona kim göz yumdu?" dedi.

Bildiride yer alan skandal ifadeler şöyle:

DEMOKRASİ VE LAİKLİK KÜFÜRMÜŞ!

"Türkiye'de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli olmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi birde Laiklik şartı vardır. Yani dinin emirleri devlet işlerine karıştırılamazmış. Çıkarılan kanunlar dine uygun olamazmış! Bu sebeple demokrasi de, laiklik de İslama tamamen ters olan küfür sistemleridir."

OY HAKKI İÇİN "KAFİRLİK" DENDİ

Oy verenlerin dahi hedef alındığı bildiride şu ifadeler yer aldı:
"Gelelim oy verenlere: oy verenlerde laikliğe ve demokrasiye bağlı kalacaklarına dair yemin edecek olan ve Allah'ın indirdiği hükümlerle hüküm vermeyecek olan kimselere oy verip devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkarlar, Başka bir ifade ile demokrasi partilerle ayakta durur, paılilerde oylarla ayakta durur. Küfür sistemini ayakta tutmak kafirliktir." 

"ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYİN" ÇAĞRISI YAPILDI

Bildirideki skandal ifadeler bununla da kalmadı. Günümüz modern eğitiminin de hedef alındığı bildiride, "İsterse bu okulun adı imam hatip olsun isterse özel okul olsun yine çocuklar gönderilemez" denildi:
"İmanı bozan şeyler sadece partilerde mevcut sayılmasın. Günümüz okullarında da mevcuttur, Ders kitaplarında Atatürk'ün İslama zıt o|arak yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi öğretiliyor. Mesela Şeriat bizi geri bıraktı. En iyi yönetim Demokrasidir. Laikliktir. Arap harfleri karma burma olduğu için harf devrimi yapıldı. Latin harfleri getirildi. Kadın ve erkek kıyafetleri değiştirildi. Zina, faiz, içki daha bir çok şeyler serbest bırakıldı. 23 Nisan, l9 Mayıs, 29 Ekim gibi günler bayram olarak kutlandı. Çünkü bu günlerde hakimiyet hakkı millete verildi. Yani şeriat kanunları kaldırıldı.
Halbuki bir fetvada "bir kimse nevruz günü(Mecusilerin ilkbaharın gelişini kutladığı gün) kafirlerin toplandığı yere giderse kafir olur" diye yazılıdır. Değil bir diploma için hatta dünya bile verecek olsalar imanımızı bozacak şeyler yapmayın. Çünkü ölünce azabı vardır. Böyle bir devletin açtığı ve açılmasına izin verip gözetim altında tuttuğu bu okullara, isterse bu okulun adı imam hatip olsun isterse özel okul olsun yine çocuklar gönderilemez."

Bildiriyi kimin ya da kimlerin dağıttığı bilinmezken, bildirilerin sonunda "Bize ulaşmak isterseniz facebook adresimiz: Fatih Sadri" notu görüldü

Kaynak:https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ankarada-evlere-seriat-bildirisi-dagitildi-1806555



Evet öyledir. O yüzden yallah arabistana
Yoruma Git
6equj5 - 3 yıl +69
Dindar bir kafa yapısına sahip kişi olarak görüşlerimi yazmak istedim.

Şimdi islam tarihi boyunca “ben müslümanım iman ettim” diyen nice alim görünümlü d...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DoğukanBlack - 3 yıl +45
İşin garibi kafalarındaki rejimi getirdiklerinde o ülkeyi cehenneme çevirip o ülkeden ilk kaçanlar bu embesiller olacaktır. İlk fırsatta kendini batı ülkelerine atacak ve orad...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ratsx - 3 yıl +42
D
3 yıl
Yüzbaşı

Dindar bir kafa yapısına sahip kişi olarak görüşlerimi yazmak istedim.

Şimdi islam tarihi boyunca “ben müslümanım iman ettim” diyen nice alim görünümlü domuzlar türemiştir.

Bunlar hakkı konuştuğunu iddia ederek nifak ve fitne ekerler.

Şimdi üstteki yazıyı yazanlara bunlar domuz gibidir demiyorum.

Bunların hükmü “ alim görünümlü fitneci domuzlardan” farklıdır.

Şimdi bu adamların dağıttığı bu bildiride yazılanlar şeklen doğrudur.
Söylemler şeklen doğru gibi gözükür fakat uygulama mantığında hata vardır.

Ben bunu yazanlara soruyorum:

20 yaşında genç son seçimde oy kullandı sonra besmelesini çekip askere gitti ve bu vatan uğrunda can verdi.
Şimdi ey bu bildiriyi yazan: sence bu asker şehit mi düştü kafir mi gitti?
Eğer kafir gitti diyorsan tam aksini kanıtlayacak onlarca mucizevi görü ve ilham yaşanmıştır.Yaşanmayada devam etmektedir.
Şimdi sen bu şehitlerimizin oy verdiği için kafir olduğunu zannediyor isen ancak kendin yoldan çıkmışsındır da farketmemişsindir.

Bu bildiriyi dağıtanlar kainatın veya islami kuralların sadece siyah veya beyaz gibi basitçe anlamlandırılabileceğini ve hakkında hüküm verilebileceğini zannediyor.

Soruyorum:
Herhangi bir gavur ülkesinde yaşayan müslüman halk o idareye baş kaldırırsa fitne mi olur yoksa islamı yaymak mı olur ?

Sizler(bu bildiriyi yazanlar) hakkı konuştuğunu zanneden , doğru bilgilerle yanlış yola sapan, hak yolunda çarpıştığını zannedipte dinden okun yaydan çıktığı gibi çıkan nice topluluklardan olmamak için fıkıh tesfir vb ilimler çalışın.
Ehli sünnetin kabul ettiği ortak paydada buluşun.

Red alert oynar gibi din yayılmaz.
Battlefield server değil dünya..
Herşey siyah yada beyaz değil.

Aklınızı kullanın şu son soruma cevap verin:

El kesme cezasını getirsek ve ilk hırsızı yakalayıp elini kessek Allahın rızasını kazanır mıyız?

Peki siz bu eli kesmeden önce TOPLUMSAL ADALETİ VE FERAHI SAĞLAMADIYSANIZ aslen sizler zulmedenlerden olmaz mısınız ?



6
3 yıl
Yüzbaşı

Evet öyledir. O yüzden yallah arabistana



X
3 yıl
Teğmen

Gercekten samimi bir inanan ibadetini, kutsalini milletine gozune sokmadan reklamsiz bir sekilde yapar !

Ama nerde gosteris meraklisi bir dindar varsa su corona virusunden daha tehlikledir dikkatli olun !



T
3 yıl
Yarbay

Uçmuş bunlar ya ufak bir azınlık var böyle.



R
3 yıl
Yüzbaşı

İşin garibi kafalarındaki rejimi getirdiklerinde o ülkeyi cehenneme çevirip o ülkeden ilk kaçanlar bu embesiller olacaktır. İlk fırsatta kendini batı ülkelerine atacak ve orada da aynı şeyi yapacaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

Yıl 2021 hala insanların yaşamına karışan var sen kendi içinde yaşa dinini niye herkesi zorluyorsun ödülmü veriyorlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Bu insanlar islam islam diye yahudiliği yaşadıklarının farkında değiller. Çok büyük tehlike var, ülke dinden çıkarılıyor. Bizim dinimizde zorla güzellik olmaz, Allah koruyan ve affedendir.
Bunların laikliğin zaten Ali adaleti olduğunu, insanı yaratandan ötürü sevmek olduğunu bilmemesi kadar büyük sapkınlık olamaz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

X
3 yıl
Yarbay

Sıra bunlara da gelecek, ülkede huzursuzluk çıkaran kim varsa hepsine sıra gelir devletin defteri büyüktür hepsini sıraya alır merak etmeyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 yıl
Yüzbaşı

Bir kaç sinirli genç olabilir mi ?



Z
3 yıl
Yüzbaşı

Hak, hukuk ve adalet kavramları, insanların dini düşüncelerinin koruma altında olması, özgürlük, istediği kişiyi takip etme gibi kavramlardan hangisi dine tersmiş açıklayabilir mi bu arkadaşlar?

Arkadaşlar, ben hergün namaz kılan ve kuran okuyan bir birey olarak bunlardan nefret ettim. Bunların derdi din değil. Vallahi de değil billahi de değil. Ülke de o kadar olay oluyor bir tanesi ağzını açmıyor. E hani sen kendine şeriatı benimsemiştin? Haksızlık karşısında susan hani dilsiz şeytandı niye ses çıkarmıyorsun?

Bunların derdi kadın ve para. Başka dertleri yok. Bu yolda herkesi kontrol altına alıp istediklerini yapmak istiyorlar. Bunların başı ezimelidir. Bunları terör listesine koyan devletler haksız değildir. Saygılar.

EDİT: yanlış anlaşılma olmasın. Benim lafım hak tarikatlara değildir. Selefi dernekleredir. Cübbeli Ahmet bunları kamuoyunun önüne attığında kimse destek olmadı, üstü kapatıldı ancak yanlış yapıldı. Youtube dan bakarsanız bu düşünceler selefilere aittir. Bunlara karşı acil bir yaptırım uygulanmalıdır. Bunlara göre sadece asker, polis memur kafir değildir. Evinde oturan ana, baba ve evlatta kafirdir. Hatta ve hatta büyük islam alimleri bile kafirdir.

Uzun lafın kısası bunlara karşı acil şekilde harekete geçilmelidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zero Degrees -- 17 Ocak 2021; 22:53:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

çok tehlikeli çok. göz yumulmaması gereken şeyler.



M
3 yıl
Yarbay

Tarikatlara ne istediyse vermediniz mi? O nasıl oldu?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @babus0606
B
3 yıl
Binbaşı

o günler geçti..


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
M
3 yıl
Yarbay

Tarikatlara ne istediniz de vermedik diyen kim, darbeyi kim yaptı?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @babus0606
B
3 yıl
Binbaşı

darbeyi yapanları buğün kim savunuyor darbeleri kim özlemle anıyor. terör örgütlerine kim destek çıkıyor avukat yolluyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
S
3 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: babus0606

darbeyi yapanları buğün kim savunuyor darbeleri kim özlemle anıyor. terör örgütlerine kim destek çıkıyor avukat yolluyor.
Kimsenin darbe istediği filan yok, iftira atmayın bu yaptiginiz iç savaşa kadar gider niyetiniz bu mu.

Ona kalirsa bu forumda bile şeriat gelsinde milletin kafasini keselim diyen chp düşmanlari var bunlar da mi chp li.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.