Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
579
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sistem Isınması
D
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese merhaba. Bir kaç hafta önce vatandan oem bir sistem aldım. Gösterdiği performanstan çok memnunum ancak sıcaklık değerlerini kontrol etmemle anormal bir durum olabileceğini düşünmeye başladım. Öncelikle sistemden bahsedeyim: asus b460m-k, asus dual rtx 2060 evo oc, i5 10400, 2666mhz kingston 2x8 ram, xigmatek lamiya 4x1 120mm fan. ( mesh kasa değil yanlarda ve altta hava akımı için boşluk var ) İşmeci stok fan.
Sorunu ilk rdr2 ile görmeye başladım. Alt-tab yaptığımda, ekran kartının 83 dereceye kadar çıktığını gördüm. Afterburner indirince fanların 50-60'ta çalıştığını fark ettim. Çoğu oyunda ani hızlanmalar yaparak 80 derecelere gelmeden kendini soğutuyordu ama rdr de bunu yapmayınca ben manuel olarak fan hızını 80'e sabitledim. Sıcaklık 73 dereceye kadar çıktı en fazla. Şimdi ilk sorum bununla ilgili. Fanları bu şekilde kullanmak uzun vadede ömründen götürür mü ? 4-5 yıl kullanmayı düşünüyorum piyasa fiyatlarından dolayı.

Başka oyunlarda denediğimde otomatikte ekran kartı en yüksek 77 dereceye kadar çıktı. Ama rdr2 den farklı olarak bazen ekran kartı fanları yüksek devirde çalışıp soğutuyor ve tekrar devrini düşürüyor. İşlemci sıcaklığım 70-80 arasında değişiyor.( Rdr2 de maksimum 70 oluyor sanırım işlemciyi pek kullanmıyor rdr2 ) İşlemci için kule tipi bir soğutucu alsam ekran kartının sıcaklığını da düşürebilir miyim ? Çünkü kasa içi sıcaklı düşeceği için dolaylı yoldan etkileneceğini düşündüm. İşlemci fanı için cooler master hyper 212'yi düşünüyorum, tavsiye eder misiniz ?

Youtube test videolarında ekran kartının 73 dereceye kadar çıktığını gördüm ( call of duty warzone ). Beni endişelendiren yazın bu sıcaklıkların daha yüksek olacak olması. Bu durumda fan hızlarını devamlı olarak manuel arttırmam gerekecek. Kasanın üstünde sıvı soğutma için radyotör yeri ayrılmış. Şu an için sıvı soğutmaya bütçe ayıramıyorum, kasanın üstüne fan takarsam hava akımı yaratabilir miyim yoksa var olan hava akımını da bozar mıyım ?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın, uzun zamandır kasa kullanmıyorum



E
3 yıl
Yarbay

Sıvı soğutmaya gerek yok, 4 ısı borulu kule tipi soğutucular işinizi görür. Reeven modellerinin fiyatı uygun, bunlara bakabilirsiniz.

Tavana bir tane egzoz fan ilave etmek yararlı olur (arkaya yakın bölüme)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.