Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
450
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Topraksız Tarım Bilgi Portalı
C
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Topraksız tarım teknolojileri ile ilgili en güncel bilgilere ulaşabileceğiniz topraksiz.com bilgi portalımız yayına başlamıştır.
Her gün güncel bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağımız sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Topraksız tarım, toprağın kullanılmadığı ve bitkinin ihtiyacı olan besin maddelerinin zenginleştirilmiş ortamlar (Susbstrat veya sıvı ortam) aracılığıyla yapılan üretim şeklidir.

Topraksız tarım yöntemi 1980’li yıllardan sonra artmaya başlamış ve dünyadaki serada yapılan üretim için önemli hale gelmiştir. Bir çok araştırıcı bu tekniğin avantajlarını; yüksek ve kaliteli verim, su ve besinin daha verimli kullanılması, toprak kökenli hastalık ve zararlıların kontrolü, verimsiz toprakların değerlendirilmesi, toprak yorgunluğunun önlenmesi şeklinde açıklamışlardır.

Topraksız Tarım Yetiştirme Ortamları
Topraksız tarım katı ortam ve su ortamı olarak temelde 2 gruba ayrılabilir. Katı ortamda Perlit, Kokopit (Hindistan cevizi lifi), Kaya yünü yaygın olarak kullanılmaktadır. Su ortamında ise PVC borular içinde dolaştırılan besin çözeltisi kullanılmaktadır.

İnternet Sitesi: Topraksız Tarım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.