Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1046
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HP Pavilion 15-bc017nt Bios Güncellemesi Sorunu
H
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi


Bugün Hp Pavilion 15-bc017nt notebook ta batarya bilgisi yanlıştı batarya 100 de 0 gözükmekte idi . Bu durumun nedenlerini araştırırken Hp nin kendi sitesindeki bios sürüm notlarını fark ettim.

Bu sayfada bios sürümlerinin revizyon geçmişleri bulunmakta:

https://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/swdetails/hp-pavilion-15-bc000-notebook-pc-series/10862166/model/14822927/swItemId/ob-255802-1

İlgili sürüm notları aşağıdadır.

Sürüm: F.53 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.52 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.48 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.46 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.45 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Ara sıra oluşan ve sistem pilinin tamamen şarj olmamasına neden olan bir sorunu çözer. -Sistem stabilitesi ve güvenliğini geliştirmek için güncelleştirilmiş Intel CPU mikro kodunu sunar.
Sürüm: F.44 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.42 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Pil bilgilerinin yanlış bildirilmesine neden olan bir sorunu çözer. - Sistem bir AC adaptörüne bağlandığında gelişmiş pil sağlığı sağlar.
- Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.

NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.
Sürüm: F.38 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.

NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.
Sürüm: F.36 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.

NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.



Burada görüldüğü üzere Sürüm: F.45 Rev.A ve Sürüm: F.42 Rev.A bios sürümlerinde pil ile ilgili çeşitli düzeltmeler yapılmış. Bunun üzerine sorunun bios kaynaklı olduğuna ikna oldum. Ve sorunu düzeltmek için bios güncellemesi yapmaya karar verdim. Hp nin sitesinden ilgili güncellemeyi indirdik. Notebook adaptörle bağlı iken bios yüklemesine başladık. Güncelleme işlemi sırasında güncelleme işlemi yarıda iken bilgisayar bilgisayar tamamen kapandı. Bilgisayarda herhangi bir led yanmıyordu ve fan çalışmıyordu. Bilgisayar bios güncellemesinin ortasında tak diye kapanmıştı. Biz yine de her ihtimale karşı bios güncellemesinin arkaplanda devam etme olasılığına karşı birsüre bekledik bu süreç zarfında bilgisayarda herhangi bir led yanmıyordu ve fan çalışmıyordu. Sonrasında power tuşuna bastık. Ekrana görüntü gelmedi. Caps Lock tuşunun üzerindeki led ışık 5 defa yavaş 3 defa ise hızlı şekilde yanmakta ve bu döngü kendini tekrarlamaktayıdı. Bunun üzerine yaptığım araştırmada

https://support.hp.com/us-en/document/c01732674

Sorunun kaynağının embedded controller ın bios tan yanıt alamaması olduğunu bulduk. Çözüm olarak bios un daha eski bir sürümünü usb flash bellek ile yüklemeyi denedim. Bunun için böyle durumlarda kullanılması için hp tarafında hazırlanan

Videoyu izlemek için tıklayınız


ilgili videodaki talimatlara uyarak bios yüklemeye çalıştım. Başarısız olunca farklı kaynaklarda bulduğum farklı tuş kombinbasyonları ile farklı denemeler yaptım. Hiçbiri malesef başarıya ulaşmadı.

Bilgisayarı söküp bios u resetlemeyi, notebook un batarya soketini sökmeyi ve power tuşuna 30 saniye basılı tutmayı düşündüm. Ancak cihaz benim olmadığı için bunları denemedim.

Cihazın garantisi de bitmiş durumda. Şimdi Hp nin resmi olarak kendi sitesinde yayınladığı F.55 Rev.A sürümlü bios güncellemesi resmen bilgisayarın canına okudu.

Diyeceğim o ki bilgisayarlarını bu bios sürümüne güncellemek isteyen arkadaşlar temkinli olmanızda fayda var. Bizim başımıza bunlar geldi sizin başınıza gelmesin. Ürünün garanti süresi bitti. Ürünü servise göndermeği planlamaktayız. Sonrasında servisten nasıl yanıt alacağız öğrenmiş olacağız.


Lütfen bios güncellemelerini yaparken özenli ve dikkatli olmaya çalışın. Biz her şeyi kurallına göre yaparak bios güncellemesini yaparken bu sonuçla karşılaştık. İlgili bios sürümü ile alakalı bildiler aşağıda bulunmaktadır.

Tür:
BIOS
Sürüm:
F.55 Rev.A
İşletim Sistemi:
Windows 10 (64 bit) |  Hepsini gör
Sürüm tarihi:
7 Tem 2020
Dosya adı:
sp106009.exe (35.1 MB)


Biz yükledik başımıza bu geldi siz yüklemeden önce birkaç defa düşünün.

Bi de sorunu çözmek için uygulayabileceğimiz herhangi bir yöntem biliyorsanız burada paylaşırsanız sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 28 Aralık 2020; 1:1:8 >

O
3 yıl
Teğmen

Sorunu çözebildiniz mi ?



E
2 yıl
Yarbay

Yerinizde olsam asla güncellemem.



P
3 ay
Yarbay

Ahlaksız ve kullanıcı düşmanı HP isteseniz de istemeseniz de Windows Update üzerinden BIOS push edip zorla yükletiyor. Optional update dediğine bakmayın. Üstelik YANLIŞ (MEVCUT/ESKİ) Bios sürümünü kurmaya zorluyor. Microsoft da HP de kendini rezil etmeye devam ediyor bu eziyeti kullanıcıya çektirerek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.