Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
674
Tıklama
3
Öne Çıkarma
SpeedTestte 7 Mbit çıkan internetin IDM download hızı 2,9 mb/sn ?
O
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba.
Vodafone 24 Mbit internet aboneliğim var. IP tv uygulamaları ile maç yayını izlerken ciddi donmalar yaşıyorum. Eski 16 Mbit lik Türk Telekom internetimde bu sıkıntılar yoktu.

https://hiztesti.turktelekom.com.tr/ ve https://www.speedtest.net/ sitelerinden hız testleri yaptığımda download 7-9 mbps arası çıkıyor ve upload 5-6 mbps çıkıyor. Ancak https://turk.net/internet-hiz-testi// sitesinden hız testi yaptığımda 22-23 mbps download / 5-6 mbps upload çıkıyor.

Tüm bunlar bir yana, google drive üzerinden büyük boyutlu bir dosyayı IDM üzerinden indirirken ortalama 2,8 mb/sn ile download yapıyorum.

Sizce benim download kalitemde bir problem var mı ?
IP tv de neden bu kadar sıkıntı yaşıyorum ?

Tüm görseller aşağıdadır. Şimdiden teşekkür ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



B
3 yıl
Yüzbaşı

Bu bende de böyle ama şöyle bir durum var sanırım. Speedtest'te en yakın sunucu ile bağlantı kurulduğundan dolayı hızını tam bir şekilde alabiliyorsun. Dosya indirirken hangi sunucudan indirdiğimizi ve o sunucunun özelliklerini, performansını falan bilmiyoruz. Ve bunlara bağlı olarak hızımız düşüyor olabilir. Ama emin değilim, bu bir çıkarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benizakura -- 22 Aralık 2020; 11:45:24 >

M
3 yıl
Yarbay

speedtest sitesinde serverı Turktelekom olarak değiştirin. Vodafonea test yaptığın için az çıkıyor



F
3 yıl
Yüzbaşı

2,9MB/sn hız demek 23,4 mbit internete tekabul eder bende de 100mbıt net var bende ıdm de 12,5MB/sn hız gorunuyor 1megabayt 8megabit e eişttir yani indirme hızınız normal ıp tv nın serverıyla alakalı sorun vardır



X
3 yıl
Yarbay

Fast.com testi yapar mısınız?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.