Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1532
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Diploma notu ne kadar etkiliyor?
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar herkese. Başlıkta da belirttiğim gibi kafama takılan bir soru var. Diploma notu ne kadar etkiliyor? Kendimden bahsedecek olursam şu anda 12.sınıftayım ve son 6 aydır hayatımda hiç çalışmadığım kadar ders çalışıyorum. Yani üniversite sınavında iyi netler çıkartacağıma dair inancım var.

Fakat diploma notu beni düşündürüyor. Çünkü dediğim gibi son 6 aydır ders çalışıyorum. Lisenin geri kalanında yattım desem yalan olmaz. Şu anda 9-10-11'in yıl sonu ortalaması 86 civarı geliyor. 12.sınıfıda eklesek 87 olur belki. Bunu 0,6 işe çarpınca ise 52 yapıyor. Yani OBP. 60 üzerinden 52 OBP beni ne kadar etkiler?

Bu soru kafama takıldıkça ders çalışma motivasyonum azalıyor çünkü istediğim bölüm için bu OBP /diploma notu epey düşük sayılır. Çünkü en iyi üniversitelerden birinde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. (Boğaziçi, Bilkent vb.) Bunun içinde Sayısalda ilk 1000'e hatta 600'e girmem lazım.

Yani soruyu şöyle açayım. 88 diploma notu ile ilk 1000 hayal mi? Değilse de kaç net yapmam gerek? Bu konu aklıma takıldıkça ders çalışma isteğim kaçıyor o yüzden beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Saygılar.



L
3 yıl
Er

Hocam evet etkiliyor ama yanlış hatırlamıyorsam @vedddddddd hocamız 88 Obp ile yerleştirmede 710 sayısal sıralaması yapmıştı. Tavsiye konusu size yardımcı olabilir

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144815126

Buradan tavsiye konusuna ulaşabilirsiniz

Edit: Öncesinde 65 yazmışım ama 88 OBP imiş kusura bakmayın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lib_dafyy -- 17 Kasım 2020; 12:39:43 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vedddddddd
P
3 yıl
Onbaşı

https://ertansinansahin.com/yks-tyt-ayt-puan-hesaplama-ve-siralama-hesaplama//
Hocam bu site oldukça doğru sonuçlar veriyor, buradan hesaplayabilirsiniz. Bu yıl 87 OBP, 113-78 ilk 1000 getirmiş. Tabii şunu da söyleyeyim, bu yıl istisnaiydi biraz. Sorular oldukça kolaydı, o yüzden bu netler daha iyi bir sonuç getirebilir gelecek yıl. Ama genel olarak 110-75+ gerekiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 17 Kasım 2020; 12:32:29 >

G
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam 89 diye hatırlıyorum 65 le imkansız


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lib_dafyy
L
3 yıl
Er

Haklısınız hocam. 88 imiş şimdi düzeltiyorum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kırmizi şortli
V
3 yıl
Çavuş

@dean winchester53
quote:

Çünkü en iyi üniversitelerden birinde bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. (Boğaziçi, Bilkent vb.) Bunun içinde Sayısalda ilk 1000'e hatta 600'e girmem lazım.
Yani durum çok benzediği için direkt özet geçebilirim kendi deneyimimi. Sınavda 110+80 net yaptım, 88.84 OBP ile 305. sıradan 737'ye itildim, Bilkent CS'ye %50 burs ile tavan sıralama olarak girdim.
Eğer bu seneki fiyasko tekrarlanmazsa daha iyi bir tablo olabilir bu netlerle. Girmen gereken yerleştirme sıralaması -eğer tercih sürecini dertsiz geçirmek istiyorsan- en kötü ilk 450 civarı olmalı, böylece yüksek ihtimalle Bilkent CS'ye tam burslu gelebilirsin. Ki ben Bilkent CS'yi BOUN CmpE'ye tercih ederim tamamen şahsi fikrim olarak, TR 1.si olsam yine aynı yerde olurdum şüphesiz.

quote:

88 diploma notu ile ilk 1000 hayal mi?
Hayır. Eğer ÖSYM kendine çekidüzen verirse daha daha hayır. Ama öte yandan bilgisayar bölümleri için bir miktar piyango durumu mevcut, inkar edemem.

quote:

Değilse de kaç net yapmam gerek?
Net hedefinin olmaması gerek aksine. Senin tercih hedefin için sınavı fullemeyi hedeflemen gerekiyor, net hedefi koyarak girebileceğin yerler değil maalesef. Sınavı fullemeyi hedeflemekle direkt fullemeyi karıştırmamak lazım, fullemeyi hedeflerken hedeften biraz sapsan da yetebilir çünkü. Ama mesela benim gibi 110+80 yapmayı hedeflersen ve bundan saparsan hiç şansın yok. Rakibinin direkt sınavdaki 200 sorunun her biri olması lazım.


Bu arada @jhaer_ys örneği de var; 89 OBP ile 18. olup 99'a itilmişti. BOUN CmpE'ye rahat rahat girdi. En en üstlerde OBP bir nebze daha merhametli fakat 287 kişi geride OBP hiç acımıyor, durum böyle.
https://forum.donanimhaber.com/jhaer-ys-say-18-tavsiyelerim--144807201


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dean winchester53 , @jhaer_ys , @lib_dafyy
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Anladım. Full yapmaktan başka seçenek yok gibi gözüküyor. Umarım 7 ay sonra buraya Bilkent mi yoksa Boğaziçi mi başlığıyla geri dönerim :) Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Teğmen

hocam su anki netiniz nasıl



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dean winchester53
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Ya önceden haftada iki deneme olurdum. Bir dershanede bir okulda. TYT denemesi tabii. O denemelerde Türkçe 30-33 net arası sabit. Matematikse 25-30 arası netlerde gelirdi. Sosyal ve Fen ise sürekli değişiyordu. Toplamda 80-90 arası net geliyor.
Türkçede paragraf, matematikte problem ve geometri kasmam lazım. Sosyal için özel bir çalışma yapmıyorum ama her denemeden sonra tarih ve coğrafya hocalarına soruları sorarak bir şeyler kapmaya çalışıyorum. Fende ise fizikte dikkatimden kaçan sorular oluyor. Ama her geçen gün daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Çünkü kısa süre önce 50-60 net yapıyordum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.