Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
386
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MacBook Air için monitör tavsiyesi
A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar,


2020 base model MacBook Air kullanıyorum, bu laptop için sizden monitör tavsiyesi istiyorum. Ayrıca benim durumumda olan arkadaşlarında bu konudan yararlanacağını umuyorum.

Bütçem 1500-2000tl civarı, aradığım 2 özellik var bunlardan ilki macbook'un power delivery özelliği olması, usb-c üzerinden bağladığımda hem şarj olması hemde görüntü alabilmek. Diğer bir özelliği ise panel kalitesinin tatmin edici olması. Bütçem kısıtlı olduğu için çok bir beklentim yok ancak giriş seviyesi tn panel kalitesinde bir panel olmasın istiyorum, yoksa elimde o tarz bir monitör zaten var.

Ben 2 model buldum, Dell p2419hc ve Dell u2419hc. İlk monitör biraz daha standartken diğeri UltraSharp serisi sanıyorum. Arada yaklaşık 400-500tl fark var. İkisinde de usb-c bağlantısı mevcut ancak power delivery özelliğini göremedim. Ayrıca merak ettiğim bir diğer konu bu monitörlerin usb girişlerini type-c üzerinden kullanabiliyor muyum? Bir nevi MacBook için port gibi.

Son olarak macbook'un yanında monitörü xbox series s'e bağlayıp oyun oynayacağım.
Tn panel olmamasının dezavantajını yaşayacağım büyük ihtimalle ancak benim için çok da bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum, ayrıca attığım 2 Dell monitör arasından hangisini tercih edersiniz?

Herkese iyi forumlar, şimdiden teşekkür ederim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Dell u2419hc Dell p2419hc





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 15 Kasım 2020; 12:45:30 >

T
3 yıl
Teğmen

Konuyu canlandıralım



H
3 yıl
Binbaşı

Monitörü kutu içinden çıkan USB-C ile bağlayabilir ve monitör üzerindeki USB girişlerini hub olarak kullanabilirsiniz.

Sadece kısa süre kullandığım 2719 serisinde birşey farkettiğimi belirteyim. Şarj ediyor evet ama kabloyla bağlı olduğu sürece Sistem Raporu - Güç sekmesinden baktığımda batarya %100 olduğunda bile hep "Şarj oluyor: Evet" şeklinde görüyordum. Yani sanki şarjı kesmiyor gibi. Bunun ileride problem olup olmayacağı hususunu tam bilmiyorum, (olacağını sanmıyorum açıkçası) ama gördüğüm için belirtmek istedim.

Sonrasında U2520D ve U2720Q modellerine geçtim ve batarya dolu olduğunda aynı yerde "Hayır" olarak görüyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.