Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
491
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Powerbank Giriş Akımı
U
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar arkadaşlar. Ben bir Xiaomi powerbank aldım. Üzerini okuduğunda 5V için input amper değeri 2.6A olarak görünüyor. Benim elimde ise 2.4A veren bir adaptör var. Benim bildiğime göre kullanacağımız adaptörün amper değeri cihaz için gereken değerden bir miktar yüksek olabilir ama düşük olamaz. Bu yüzden adaptörü fişe taktığımda cihazı yakmaktan veya bu şekilde bir kullanımla uzun vadede ömrünü kısaltmaktan endişe ediyorum. Bu konuda elektrik-elektronik mevzularına hakim birisi bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim. Eğer konuya hakim değilseniz “bence” diyerek yorum yapmamanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba öyle bir durum yok amper değeri çok fazla olursa yakma ihtimali olur. Yakmadan ziyade bataryanın bozulması. 2.6 olanı 2.4 ile şarj ederseniz size verilen tahmini şarj süresinden bir tık daha uzun şarj olur. Gönül rahatlığı ile 2.4A kullanabilirsiniz. Ben de xiaomi kablosuz şarjlı powerbank kullanıyorum. 12W apple adaptörü ve 2A lik duvar usb'den şarj ediyorum. 1 sene olacak performansında kayıp yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @UnchaineD
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.