Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
3449
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Turkcell global bilgi'de yöneticim tarafından maruz kaldığım mobbing
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar.

Çok yakın arkadaşımın turkcell global bilgi adlı firmaya işkur kapsamında girip, yaşadığı mobbing ve işten çıkarma hadisesini onun ağzından anlatacağım.

Konunun ekşi sözlük linki.

Güncelleme1: Turkcell global CEO'su Çağatay Aynur'a linkedin üzerinden ulaştık. Telefon numaramızı istedi.
Güncelleme2: Çağatay Aynur'un yönlendirmesiyle, yetkili bir hanımefendi tarafından arandık. Derdimizi ona anlattık. İnceleyeceklerini söylediler.
Güncelleme3: Ofisten tanıdığım bazıları sosyal medya üzerinden beni silmeye başlamışlar. Onlara hak veriyorum, bu devirde işsiz kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Ancak kendi hakkımı da sizin hakkınızı da sonuna kadar savunacağım!
Güncelleme4: Konu ekşi sözlük yönetimi tarafından troll sekmesine taşındı. Bu yüzden yeterince hit alamıyor. Bu devir de hakkımızı aramakta suç oldu arkadaşlar. Desteklerinizi esirgemeyin.
Güncelleme5: Bahsi geçen takım lideri, takımında ki çalışanları arayıp soruşturma geçirdiğini, bunun ile alakalı aranabileceklerini anlatmaya başlamış. daha ben çalışırken pirimini yediğin çalışanlara ne güzel "kardeşim" şeklinde konuşmaya başlamışsın.

Sonucları buradan güncelleyeceğim.

Konu biraz uzun, çünkü gereksiz detaylarına kadar anlatacağım.

Günümüz Türkiye'sinde iş bulmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu firmadan teklif aldığında turkcell gibi kurumsal bir firma çatısı altına gireceğim için çok sevinçliydim. Uzun süredir işsiz olduğum için de sonunda hayatımı yoluna koymaya başlayabilecektim.

Bir kaç küçük mülakattan sonra 19 ağustos tarihin de işkur üzerinden İzmir Turkcell global ofisinde eğitim programına dahil edildim. Eğitim toplam 25 iş günü sürdü. Bu süre zarfında ekranların nasıl kullanılacağı, müşterilerle nasıl konuşulacağı hakkında yüzeysel bilgiler öğretildi. Eğitim boyunca sürekli kendimize zaman tanımamızı, bu işin stresli bir iş olduğu, 5-6 ay minimum alışma süreci gerektirdiği ve yapamayacağınızı düşünüp hemen işi bırakmayın gibi şeyler söylendi.

Eğitim sonunda ki mülakattan başarıyla geçtikten sonra 18 eylül tarihinde direk olarak portföyüm oluşturuldu ve kurumsal müşterilerden çağrı almaya başladım. Bu arada segment py2 adlı takıma dahil olmuştum. Takım gruplarına katıldık tanışmalarımızı gerçekleştirdik, direk olarak çağrılar almaya başladık. Haliyle direk olarak bu şekil de konuşmak, kurallara uymak, aynı zamanda da bilmediğiniz bir sistem üzerinden işlem yapmak zor olabiliyor.

21 eylül günü direk olarak segment py2'nin takım lideri tarafından telefon ile arandım. Diğerlerine göre daha zayıf performans gösterdiğimi dikkat etmem gerektiği söylendi. Daha çağrı almaya başlayalı 3. günün de bu uyarıyı aldım. Sebebi satış olmaması. Demoralize olmamaya çalışıp aynı şekil de işi öğrenmeye, müşterilere güler yüz göstermeye ve satış yapmaya odaklandım.

Bundan sonra ki 3-4 gün içerisinde ben satış, yönlendirme, sorun çözme gibi işlemler yapmaya, işi hızlıca öğrenmeye başladım. ancak takım lideri için bu yeterli gözükmüyordu. Sürekli telefonda veya toplantıda zayıf olduğum konusunda beni demoralize etmeye çalışıyordu.

Bir sonra ki ciddi uyarısı müşterilerle çok fazla hatta kalmam konusunda oldu. Kurumsal bir müşterimizin faturası yüksek geliyor, 10 ve üzeri hattı var paket güncellemesi gerekiyor ve hepsini tek tek yapıyorum. Başka bir çalışana yönlendirmekte yasak. Bu uyarıyı da bu yüzden yaptı. Bu olayların hepsi daha ilk hafta içerisinde oluyor.

İlk performans raporlarına göre çalışanlar arası sıralama açıklandı. Yazan rakamlara göre bordrolu çalışanlar listesin de bile son sıralarda yer almıyordum.

Bu raporlar açıklandıktan sonra segment py2 takım lideri ofiste yanıma geldi. Alaycı bir şekilde çok zayıfsın, böyle giderse seni bordroya almayacağım dedi. Dikkat etmen gerekiyor, rakamların çok düşük. Asıl mobbingler bundan sonra başladı. Ben demoralize olsam da hatam nedir öğrenmeye, bu işsizlik durumunda işsiz kalmamaya uğraşıyordum. Saygılı bir şekilde ne yapmam gerektiğini, genel sıralamada o kadar kötü gözükmediğimi sordum. Daha fazla fırsat yönlendirmesi yapmam gerektiğini söyledi. Fırsat yönlendirmesi müşteriye cihazlarımıza bir bakın belki alırsınız demek ve cihaz satış ekibini müşteriye yönlendirmek, ancak bunu müşterinin kesinlikle kabul etmesi gerekiyor. Satış ekibi yönlendirildikten sonra satış olursa bundan prim alıyorsunuz. Nasıl fazla fırsat yönlendireceğim konusunda da bana kurduğu cümle aynen şu şekilde. Müşteriye bir şeyde anlaş, diğer ürünler icin fırsat yönlendirmesini tam telefonu kapatırken, müşteriye söz hakkı tanımadan, "diğer ürünlerimiz için de arkadaşları yönlendirdim" de. Ben bunun etik yönünü tam olarak kavrayamasam da tamam dedim.

Ertesi günü bu uyarılar bana ne kadar yanlış ve adaletsiz şekilde gelse de uygulamak üzere tekrar ofise geldim. Ancak aldığım telefon ile biranda çöktüm. Takım lideri benim kurumsal müşteri portföyümü elimden alacağını ve sadece "kriz müşterilerine" bakacağımı söyledi. Bunu duyduktan sonra mentâl açıdan çöktüm ve bu arada da müşterilerden çağrı alıp sorun çözmeye, ürün satmaya devam ediyorum. Ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemedim. Acaba söylediği kadar kötü müydüm?. başıma gelen olayı baska arkadaslarla paylaştım. Başka bir segmentin takım lideri hangi takımda olduğunu sordu. Ben takımımı söyledikten sonra: "Şimdi anlaşıldı, bana ... beyi anlatma, ben onun nasıl biri olduğunu çok iyi biliyorum. çok saçma". Bunu duyduktan sonra başka takım liderlerinin veya koçlarının nasıl davrandıklarını arkadaşlara sormaya başladım. Hepsi çok anlayışlı olduklarını, sabret yapacaksın diye mental olarak desteklediklerinden, koçların da aşama aşama her anda yanlarında olduklarından bahsettiler. Benim takım liderime gelince de hiç birisinden olumlu bir şey duymadım. Ayrıca portföyün elinden alınması ve kriz müşterilerine yönlendirme şeklinde bir durum da kimsenin başına gelmemiş daha önce. Yani olayın kişiye bağlı mobbing olduğuna buradan emin oldum.

Bu haberi bana verdiği günün akşamın beni arayıp, "portföyünü elinden almaktan vazgeçtim, seni de bu strese sokmuştur farkındayım diyip güldü".

Düştüğüm takımı talihsizliğime verip yine işsiz kalma korkumdan ötürü işime var gücümle çalışmaya devam ettim. Fırsat yönlendirmem hala orta sıralarda olmasına rağmen yönlendirdiğim fırsatlarda satış gerçekleşme yüzdesi en yüksek olan da bendim. Ama hiç bir şekilde takım liderine yetmiyor, sürekli telefon da ve toplantılarda bordroya almayacağı konusunda tehtidler de bulunuyor sürekli beni demoralize ediyordu. Ben de ona inat daha fazla işime tutunup her geçen gün satışlarımı, fırsat yönlendirmelerimi, ve konuşma süremi yükseltiyordum. Öğle aralarına bile çıkmayıp daha fazla konuşma süresi ve satış yapmaya çalışıyordum ve yapıyordum. Ama sürekli bu şekilde tehdit tacizleri her gün devam ediyordu. Her allahın günü beni bordroya almayacağını söylüyor ve beni demoralize ediyor. Bazen pişkin bir şekilde işsizlik zor evet ama böyle gidersen giremeyeceksin bordroya gibi şeylerde söylüyordu. Ben lütfen bu şekilde konuşmayın hatam varsa söyleyin desem de sürekli verilerimin zayıflığından bahsediyordu. Koç diye atadıkları çalışan hiç bir şekilde doğru düzgün yardımcı olmuyor, bazen çağrılarıma geri dönmüyor, ben başka takımda ki başka koçlara sorup öğrenmek durumunda kalıyordum. Zaten koç diye atanan şahsın, takım liderinin yancısı olduğunu da sonradan öğrendim. Normal de atanan koçu değiştirmek isteyebiliyorsunuz ama benim bu talebimde karşılanmadı.

Tabi ben şirkette insanlarla kaynaştıkça bu takım lideri hakkında bilgiler edinmeye de devam ediyorum.

segment py2 takım liderinin özellikleri
-toplu istifaların gerçekleştiği takım
-daha once niye bukadar istifa geldigine dair uyarı alan


Her gün gelip istifa dilekçesi bırakanlar, zimmetli eşyalarını teslim etmek için gelip gidenleri gördükçe belki beni çıkarmazlar gibi düşünüp kendimi avutmaya devam ediyordum. Diğer çalışanlarla kıyaslama yaptıkça durumumun kötü olmadığını hatta iyi denecek seviyelere geldiğini görebiliyordum ancak ne yapsam sürekli mobbing altındaydım. Bu mobbing'e daha fazla dayanamayıp bu durumdan yöneticilere bahsetmek istedim. Beni insan kaynaklarında ki p.. hanıma yönlendirdiler. p.. hanıma 26 ekimde zor bir durumda olduğumu belirtip yardım istedim. İzinde olduğu için dönüş gününde konuşacaktık.

30 ekim günü ofisteyken 7 şiddetinde ki depreme yakalanıyoruz. (geçmiş olsun herkese, inanılmaz korkunçtu). Depremden sonra hemen turkcell bahcesine tahliye ediliyoruz. Tabi ortalık mahşer yeri gibi o sıra insanlar panik halinde. çok saygıdeğer segment py2 takım liderimizin takım grubuna yazdığı mesaj görseli. Bunu sadece bu takım lideri pozisyonda ki şahsın nasıl bir insan olduğunu anlamanız için gönderiyorum. İzmir mahşer yeri olmuş, herkes panik halinde ailesine ulaşmaya çalışıyor, düzgün şekilde hatlar çekmiyor, insanlar ağlıyor stresten. Gelen mesaj sadece buydu. Yorumu size bırakıyorum.

İnsan kaynaklarından p.. hanıma attığım maile istinaden .. günü telefonla arandım. Telefonda satış işlerinin çok zor olduğu bu şekilde söylemlerin ( seni bordroya almayacağım, kusura bakma işsiz kalacaksın) çok normal olduğunu ve her şirkette olduğunu söyledi. Ayrıca birim yöneticisi ile bir ikili görüşme ayarlayacağını söyledi. Ben tabi bu söylemlerinin şokuyla artık işten çıkartılacağım konusuna kesinlikle emin oldum. çünkü insan kaynaklarında ki hanımefendinin benim takım liderimi tanıdığını o telefon görüşmesinden anlamıştım, ama bir ihtimal bu sorunu bir üst yöneticiyle çözebileceğimi, belki bana hak vereceklerini düşündüm.

Aynı şekilde 11 kasım tarihine kadar kendimi paralayarak çalışmaya devam ettim. Bu süre zarfında ne takım lideri beni arıyor, ne başka bir yönetici beni arıyor ne de insan kaynaklarından bir haber geliyor. Hatta yaklaşık 2 haftalık süreçte çok fazla satış yapıyor, müşterilerle çok iyi anlaşıyor ve sıralamalarda üst sıralarda gözükecek şekilde devam ediyordum.

12.11.2020 tarihinde yani bugün sabah işe gittim. Kendine takım lideri diyen şahıs beni telefonla arayıp bir toplantı yapmak istedi. Toplantı odasına girip online olarak benim insan kaynaklarında şikayetim için muhatap olduğum hanımefendi de vardı.
Takım liderinin bana dediği ilk cümle, "seni takım grubumuzdan çıkarmıyorum, kendin çıkarsan daha iyi olur, hayırlısı olsun.". Daha sonra ik'da ki çok bilgili hanımefendi şu cümleleri kullandı, "1 haftadır birim yöneticilerinle verilerini inceliyoruz, performansın çok düşük, bu işi yapamayacağını düşündük. Senin şanssızlığın şu oldu, sektörün lider bir firması olan turkcell global bilgi de çalışmak. Orta ölçekli bir firmada olsaydın verilerin gayet iyi gözükebilirdi. hayırlısı olsun".

Kurulan 2 adet cümleyle işime bugün itibariyle son verilmişti. Verilerim diğer çalışanlara göre gayet iyi seviyelerde olmasına rağmen, müşterilerle en iyi şekilde anlaşıp en güzel çözümleri sunmama rağmen, hatta ve hatta müşteriler ile " izmir'e geldiğin de ofisinize uğrayıp bir çay içelim." dedirtecek kadar iyi ilgilenmeme rağmen bordroya alınmadım ve iş sahibi olma şansım elimden alındı. Tamamen bana kafayı bir şekilde takmış, nasıl takım lideri vazifesine geldiğini bilmediğim, yöneticilikten gram anlamayan bir şahıs ve takıntıları yüzünden, tekrardan işsizlikle uğraşmak zorunda kalacağım. İşin en kötüsü, uğradığım mobbingi yöneticilere iletmek istediğimden ötürü, turkcell bordrosuna geçirilmeyen tek kişinin ben olması.

izmir depreminden sonra özellikle evi zarar görmüş bir bireyi bu şekilde takıntılar yüzünden adaletsizce işsiz bırakan, birbirini şakşaklayan insan kaynaklarını barındıran turkcell bünyesinde ki bu kuruma, benim işsiz kalmamda kimin rolü varsa gram hakkım helal değildir.

Bana mentâl açıdan yarımcı olmaya çalışan, kendi takımımda ki bazı arkadaşlara, diğer takım liderlerine teşekkür ederim.

Son olarak bu yazıyı okuyan herkese teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mugiwaraboy -- 2 Aralık 2020; 23:57:40 >

geçmiş olsun, çağrı merkezlerindeki genel durumlar hep böyle. ben dışarıdan teknik destek veriyordum o yüzden içlerindeydim. sirkülasyon o kadar fazla ki bu gözler n...
Yoruma Git
Yorumun Devamı sleepydragon - 3 yıl +5
A
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam atlayarak okudum kusura bakmayın lütfen.

Takim lideri kadın mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kadın değildi hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @Abba sever
S
3 yıl
Yüzbaşı

geçmiş olsun, çağrı merkezlerindeki genel durumlar hep böyle. ben dışarıdan teknik destek veriyordum o yüzden içlerindeydim. sirkülasyon o kadar fazla ki bu gözler neler gördü, derin yırtmaçlı elbiselerle yöneticisinin odasına girip camları kapatan agentlar mı, masaj yapayım ayağına göğsünü yine yöneticisinin ağzına sokanlar mı.. o kadar çirkin ortamlar ki o yüzden size bu şekilde davrananların psikolojisini anlayabiliyorum. hayatta hiç bir yere gelememiş, tek dayanağı 10 senelik agentlık kariyerinden sonra ona verilen takım liderliği pozisyonu olan düşük iqlu işsiz ordusu. hakkınızı aramanız iyi olmuş, devam edin. ben farklı bir kurumsal firmada it sektöründe çalışırken yaptığım işi 2 iqsu ile aşağılamaya çalışan bir takım lideri denk geldi, en son hakkında tutanak tutturuyordum. o kadar abarttım ki konuyu gmy ile bile görüştüm ve firmadan ayrıldım. hiç affetmem böyle tipleri.



M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Destekleyen ve mesaj atanlara teşekkürler. Ekşi sözlükte'ki konumuz an itibariyle, yöneticiler tarafından gizlice #troll sekmesine taşındı.

Bu şahıs tarafından mobbing'e uğrayan herkesin hakkını ve arkadaşımızın hakkını hiç kimseye hakaret etmeden açık yüreklilikle anlattık. Ancak malesef hakkımızı aramamıza bile izin vermiyorlar. Bu yüzden burada ki arkadaşlarında destek olması ve konuyu öne çıkarmaları rica olunur.



G
3 yıl
Yarbay

Bu sektörde çok sık yaşanan bir durum ne yazık ki nerdeyse gelenek olmuş.

İstifaya zorluyan çok "lider" var genelde bunu tazminat ödememek için planlıyorlar.
Asla isfifa etme adamsa kovsun dediklerini takma hatta laf sok.

Bunlar hep wall street özentileri





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 14 Kasım 2020; 9:1:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 yıl
Yüzbaşı

Büyük gecmis olsun hocam, çok toksik ortamlar olabiliyor başka bir firmada çalışırken ben de kotu bir takım liderine denk gelmiştim. Hayattan soğumuştum o dönemde ne oldu sonunda tazminatımı aldım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yüzbaşı

Up +1

Arkadaşlar konuyu öne çıkaralım.



M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

Büyük gecmis olsun hocam, çok toksik ortamlar olabiliyor başka bir firmada çalışırken ben de kotu bir takım liderine denk gelmiştim. Hayattan soğumuştum o dönemde ne oldu sonunda tazminatımı aldım.
Malesef hocam. İşine son verildi.

İşkur üzerinden sistem şu şekilde devam ediyor. Turkcell işkur üzerinden 2 aylığına sizi eğitime sokuyor, 1 ayda normal çalışanmış gibi çalıştırıyor. Bu sürenin sonunda turkcell global bilgi bordrosuna geçiriyor sizi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Yüzbaşı

Ah be hocam umarim cok cok daha iyi bir is bulursunuz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mugiwaraboy
B
3 yıl
Yüzbaşı

Hepsinin Allah'ı para olmuş , sömürgeci , kapitalizmin acımasız yüzü malasef böyle , kullan işin bitince at.

Satış işi zordur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayat

Hepsinin Allah'ı para olmuş , sömürgeci , kapitalizmin acımasız yüzü malasef böyle , kullan işin bitince at.

Satış işi zordur.
satış işi tabi ki çok zor. Ancak bir de buna mobbing eklenmeseydi keşke. Hadi o eklendi, bari şirkette birisi yardım etseydi. Bu böyle olmamalıydı. Çok büyük saygısızlık.



C
3 yıl
Teğmen

Tr gibi bir ülkede kurumsal bir firmada çalışıyorsan guluk guluk şak şak şak yapman gerek yoksa ezilirsin karalanırsın ve aşağılanırsın işten çıkman için her şeyi yaparlar.



I
3 yıl
Binbaşı

Okumaya gerek duymadan cevap yazmak istedim konuyu ciddiye almadığımdan değil yaşananları tahmin ettiğim için hangi pozisyon olursa olsun yönetici sıfatını almış olan kişi her zaman alt kısımda çalışan işçiyi horlar kötü davranmaya çalışır ve aşağılar bu değişmedi yıllardır değişmez ve değişmeyecekte kahrolsun



J
3 yıl
Moderatör

Çok normal geldi bana firma ismini duyunca. Acaba yadırgamayan ben miyim?

Hayır olay kesinlikle kimsenin başına gelmemeli, çalışma şartları ne yazık ki çok kötü kadınsanız daha da zor. Hemfikirim...

Sadece bu olayın, bu firmada yaşanmasını yadırgamadım.



F
3 yıl
Yarbay

Son yazdiginizi okuyunca uzuldum valla issiz kalmak ve is aramak calismaktan daha zor. Oraya git.buraya git biz sizi arariz soyle.boyle... piyasayi cozdum. Ama ozel.sektor acimaz ne yap.ne et sikayet etsende adam benim sirketim.benim kralligim hayirdir parani ben veriyorum napacaksin kapi orada hadi yallah defol git... dedigin hicbir sekilde ne is kanunu ne hukuk.seni korur. Avrupa da durum.nasildir.ne degildir bilmiyorum.

Ama 3 yil veya 10 yil mi ne sigorta primi eksiksiz yatip.issiz kalanlara devlet issizlik maasi.bagliyor ve tazminat talep edebiliyorsun. Is kanununa bakmak lazim fakat maddi acidan magdur edilmemissen isvereni taraf alirlar yani daima haklidir denilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Haklısınız hocam.. Ancak hak yiyenlerin yanına kalmasın istiyoruz bu yaptığı. Umarım olumlu haberleri alırız. Gelişme olursa konuyu güncelleyeceğim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @flyer_mig
F
3 yıl
Yarbay

Çok zor magiciğim avukata versen bile ispat edemezsin whatsapp yazışmaları ve ses kaydı,şahit falan yoksa. Şirketin bir sürü avukatları var ve çok sağlamdır. Derler sigortasını yaptırdık ve maaşını verdik yolladık hayırdır ? Performans alamadık... o seni üstünde kesin sivri dilli uyanık bir adamdır tam pazarlamacı satışları iyidir. Onu kolay kolay şirket gözden çıkarmaz bize para kazandırıyor der. Özel sektör böyle şerefsiz, yalaka ve p..ç olacaksın ki bir yerlere yüksel. İşsizlikte şöyle bişey - evdekilerle papaz oluyon, ne saygı duyuluyon ne çevren oluyor ne dost,arkadaş bildiğin adamlar sana el uzatmıyor kısaca güvendiğin dağlara kar yağıyor.

Benim günüm şöyle evde durmuyorum biliyorum laga luga çıkacak ev 80 m2 kıç kadar. Sosyal çevre de yok, sevgili karı kız hiç yok. İşte 1 arkadaş var görüştüğüm o da çalışıyor akşamları kahve içiyoruz. Gidiyorum mahallenin kahvesine 1-2 saat sigara,çay muhabbet yapıyorum kaynatıyorum orada da kaliteli adam yok işsiz güçsüz kumarcı at yarışçılar var. Cepte para yok napalım gidemiyoruz her gün starbucks,gloria jeans ortamlara... neyse yürüyüş yapıyorum hava güzel olursa kitap alıp parka gidiyorum okuyorum. Öyle böyle zaman geçiyor kpss desen kötü puan aldık 1 sene daha gitti ömürden kafam allak bullak. Bende astsubaydım mobbing e dayanamadım ve aileden çok uzakta olmakta etkiledi asosyal biriyim. Neyse ani bir kararla psikolojiyi bozduk ve istifa ettik çıktık geldim memlekete işsiz güçsüz bekliyoruz işte. Herşey para değil, iç huzurunda olacak şu hayatta. Bende kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum 3500-4000 tl maaş yeterli fakat piyasayı biliyorsun. Mühendislik(inşaat,çevre müh. vs değil tabi), tıp ve hukuk mezunu değilsen asgari ücrete talimsin. Endüstri mühendisi arkadaş 12 saat haftanın 6 günü çalışıyor 4200 tl zar zor alıyor çocuk perti çıkıyor. Halkla ilişkiler ve reklamcılık mezunuyum yaş olmuş 28 bu saatten sonra okusan okuyamam millet evlendi barklandı iş güç sahibi oldu gitti. Bende senin gibiyim çok dertliyim virüs olup geberip gideyim o da olmuyor

Öyle işte içimi dökeyim dedim Ankara'dayım. Pm den yaz bana dertleşelim sende işsiz bende işsiz 2 işsiz bulduk birbirimizi
https://forum.donanimhaber.com/insanlari-yanlis-tanimis-olmak-yas-28--146520707#146520707





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 17 Kasım 2020; 0:29:40 >

F
3 yıl
Yüzbaşı

ben olsam o arkadaşa kırık bir burun hediye ederdim heralde