Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
344
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Akşam hava kararınca sürekli kopmaya başlayan internet (VDSL)
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar ana konularda sorunuma destek bulamadığım için yeni kodu açıp bilgili arkadaşlardan yardım almak istiyorum.

Geçen hafta ADSL'den VDSL'e geçiş yaptım. Modemim hem adsl hem vdsl desteklediği için modem değişikliği kablo değişikli vs. hiç bir şey yapmadım. Modemim (TTNET TP-LINK TD-W9970 V3)

Geçişten sonra akşamları internette kopmalar olmaya başladı. Arıza kaydı açtım 3 defa arıza çözümlendi diye dönüş yaptılar tekrar aynı kaydı canlandırarak devam ettim ancak halen çözülmüş değil.

Gündüzleri hiç kopma olmuyor. İlk kopma genelde akşam saat 7-8 gibi oluyor sonra nerdeyse saatte bir kopuyor. Son kopma da sabahları 6-7 gibi oluyor ve o saatten sonra yine kopma olmuyor.

Buna neyin sebep olduğunu anlamış değilim. Modem desem gündüz de kopması lazım. Kablolar desem yine gündüz de kopması lazım. Gerçekten böyle bir problemle ilk defa karşılaşıyorum.

Hat değerlerim aşağıdaki gibi. Sizce ne yapmalıyım? Paketim 35mbit. Modeme gelen hat 41-42 mbiti kaldırır vaziyette.

Ne dersiniz?





< Resime gitmek için tıklayın >




S
3 yıl
Yüzbaşı

Kullanımın arttığı saatlerde oluşan durum nedeniyle saat başı internet kopukluğu yaşıyor olabilirsiniz hocam. SNR değerleri Download için 10 civarında. Normalde çok ekstrem durumlarda kopabilir pekala ancak bu kadar kopması da garip cidden.



R
3 yıl
Teğmen

Yeni saha dolaplarında genel bir problem bu sanırım. Yine sizinki koptuğunu hissettiriyormuş. SNR düşük diye büyük ihtimal modem bağlantıyı tekrar kurmayı başarabiliyor. Benim durumumda her şey normal olduğu halde internet olmuyor. Konunun linkini atıyorum incelersiniz.

https://forum.donanimhaber.com/hiz-dusuklugu-anlik-kopmalar-yada-baglanti-yavasligi-mi-yasiyorsunuz-iceri-buyrun--146082439#146082439



Y
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam akşamları kopmasında en büyük etken çevresel faktörler sizin SNR değeri pek iyi sayılmaz tam sınırda sayılır SNR 10dB'nin altına düşmeye başladığında sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. SNR değerini bulunduğunuz ortamdaki bir çok cihaz etkileyebiliyor, yani özellikle akşamları olmasının sebebi kaynağın o saatlerde çalışmaya başlaması olabilir örneğin klimalar, mikrodalga fırınlar, sokak lambaları çevredeki diğer elektromanyetik alan yaratan cihazlar, elektriksel parazitler falanda etkiliyor. Ayrıca sıcak hava, rutubet aynı şekilde etkileyebiliyor. Yapabileceğiniz tek şey iç tesisatı dış etkenlerden koruyacak bir kablo ile değiştirmek ve eğer mümkünse modemin yerini hatta mümkünse modemi tamamen değiştirmek olacak. Gürültünün yani parazit yaratan kaynağı tespit etmek için isterseniz taşınabilir bir radyonuz varsa AM 612 Khz ayarlayıp ortamda dolaştırırsanız tekrarlayan bir parazit sesi duyabilirsiniz radyoyu kullanarak gürültünün nereden geldiğine dair bir fikir edinebilirsiniz. Radyoyu o kaynağa doğru yönlendirirseniz gürültü artacaktır. Hatta radyoyu modeminizin yanına götürdüğünüzde ADSL sinyalin sesini dahi duyabilirsiniz. Bu sesin dışında kalan tüm sesler ADSL hattınız için parazittir. Modemi o alandan uzağa taşırsanız veya kablolar o alandan geçiyorsa ya gürültünün kaynağını yada kablonun geçtiği yeri değiştirmeniz gerekebilir.

Aşağıdaki kablo kısmen de olsa gürültüyü önleyebilir.


< Resime gitmek için tıklayın >



K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar sorunum modemden kaynaklanıyormuş. Modemin firmware yazılımını bir alt sürüme indirdim ve o saatten sonra herhangi bir kesinti yaşamadım. 2 gündür kesinti yok. Arıza kaydını da kapattılar zaten. Buraya da kayıt olsun diye yazıyorum.

Anlamadığım nokta neden sadece akşamları kesiliyor onu halen anlamış değilim. Sanırım elektrik akımının artması veya azalması sonucu güç yetersiz kalıyor olabilir. Modem kendi bağlantısını kesiyor olabilir.

Kullandığım modem: TP-LINK TD-W9970 V3
Şu anda kesinti olmayan sürüm: 16.09.30.01005



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.