Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
607
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türknet en yüksek tahmini hız hakkında
H
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Türk Telekom taahhütüm bitti ve taşındığım mahalleye yazın vdsl için çalışma yapılmış. Şuan vdsl hizmeti alabiliyorum. Türk Telekom ile yaptığım telefon konuşmasında tahmini 72 Mbps'ye kadar hız alabileceğimi söylediler. Farklı firmaları inceledim. Millenicom, Netspeed, Gıbırnet gibi firmaların internet sitesinden altyapımı sorguladığımda alabileceğim en yüksek tahmini hızı 71 ile 72 Mbps çıkıyor. Fakat Türknet'in sitesinden sorgulama yaptığımda bu hız en fazla 50 mbps gözüküyor. Abonelik başvurusuna baktığımda bana 35 Mbps paketini dayatıyor, dilerseniz 10 TL fark ile 50 Mbps'ye kadar kullanabilirsiniz yazıyor. 10 TL'sinde değilim vereyim 10 TL farkını direkt hattımın desteklediği maksimum hızda hizmet alayım ne diye vakit kaybettiriyorsunuz. Türknete geçmeyi düşünüyordum fakat henüz Türknet ile görüşüp sormadım. Zaten bu firmalardan hepsi birbirinden çok farklı değil benim gözümde. Malum Türk Telekom fiyat politikası ortada. Sadece daha uyguna daha yüksek hız alabilmek için bu firmalardan birine geçiş yapacağım. Geçiş süresini hızlandırmak ve sorun yaşamamak için Türk Telekom aboneliğimi sonlandırmadım onun yerine direkt geçiş yapacağım. Diğer firmalarda paket kaybı ve ping sorunu ile ilgili bazı şikayetler görmüştüm o yüzden Türknet düşünüyordum. Bu tahmini hız Türknette neden daha düşük gözüküyor veya gösteriliyor olabilir? Sizlerin bir önerisi var mı acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANR -- 4 Kasım 2020; 16:34:46 >

M
3 yıl
Yarbay

bunu modemden görebilirsiniz. Dsl istatisliklerini buraya atın bakalım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANR -- 4 Kasım 2020; 20:38:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
M
3 yıl
Yarbay

ADSLde 21 mbit gördüğünüze göre hattınız gayet güzel. VDSL'e geçtiğinizde rahat 80-90 mbit alırsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu konuda pek fazla bilgim olmadığından, ben oradaki maksimum veri oranının sadece şuan kullandığım ADSL için geçerli olduğunu bilmiyordum. VDSL'e geçiş yaptığımda orada yazan maksimum veri oranından daha fazlasını alamayacağımı düşünmeye başlamıştım. Şimdi siz öyle söyleyince anladım. İçimi rahatlattınız, tekrardan çok teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
T
3 yıl
Yarbay

Merhaba, altyapınız 50 Mbps'in üstünü desteklemesi durumunda arkadaşlarıma talep etmeniz durumunda 75 Mbps'e kadar VDSL olarak hız güncellemesi yapacaktır. Abonelik işlemleri adına talebinizi satış birimimize iletebilmem için isim, soyisim ve GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?



V
3 yıl
Yüzbaşı

Benim altyapım 79mbiti desteklediği halde 16 mbit hız veriyor turknet. 10 gündür derdimi anlatabilecek muattap bile yok bu firmada. Kesinlikle tavsiye etmem. Bulaşma. Gıbırnet diye bir firma var , canlı müşteri temsilcisi varmış ben onu araştırıyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl
Yarbay

Merhaba, yaşadığınız hız sorunu ile ilgili saha ekiplerine bildirimde bulunulmuştur. Çalışma sonrasında sizinle iletişime geçerek bilgi vereceğiz. Konuyu yakından takip ediyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Veterozer
H
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Memnun kalmazsam direkt başka firmaya geçiş yaparım. Hattı kapattırsan ayrı dert, başka firmaya internet başvurusu yaptığınız zaman süreç uzuyor, aylarca internet hizmeti alamayan insanlar var. O yüzden herhangi bir problem yaşanırsa direkt başka firmalara geçiş yapmak daha mantıklı. Neyse ki taahhüt yok, deneye deneye bulacağız artık. Hangisinden memnun kalırsam bakalım. Uğraşacağız ama yapacak bir şey yok Türkiye'de her firma ile illa bir sorun yaşıyoruz, ben alıştım ona göre davranıyorum. Yapacak bir şey yok maalesef.




Bu mesajda bahsedilenler: @Veterozer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.