Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
740
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hız Düşüklüğü, Anlık Kopmalar yada Bağlantı Yavaşlığı mı Yaşıyorsunuz? İçeri Buyrun!
R
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bu konunun altından herkesi etkileyen bir sorunda çıkabilir, sadece benim spesifik olarak yaşadığım bir sorunda olabilir. Ancak forumda bir kaç kişinin yazısında bu sorunu görmüştüm. Anlatacağım şeyleri siz de yaşadıysanız sesimizi duyurup bir kamuoyu oluşturalım. Ben bir sorun olduğu kanaatindeyim. Anlatmaya başlıyorum.

Forumda bir kaç kişi beni biliyor uzun uğraşlar sonucu VDSL bağlattım çok sancılı bir süreç oldu. Şu anki hızımdan vs çok memnunum ancak şu şekilde bir problem yaşıyorum. Her şey çok güzel, hat değerlerinde de bir problem yokken hız testinde sonuç 0.05 download, 7,65 upload (paket 8 upload yani upload sorunsuz) çıkıyor. Sayfalar felan açılırsa çok şanslıyız. Resimler:

Hat değerleri


< Resime gitmek için tıklayın >

Hız testi


< Resime gitmek için tıklayın >

Görüldüğü gibi hız testinden sonra reklam bile yüklenmemiş. Peki sorun ne? Sorunun çözümü ne? Çok basit bağlantıyı yeniden kurmak. Yani ya modemi kapatıp açıcaz, ya dsl kablosunu çekip takıcaz. İkiside çalışıyor. Başta modemimde sorun var sanıp yeni modem bile satın almıştım. Ben hızlı olsun diye çoğu zaman dsl kablosunu çekip takıyorum. Bunu yaptıktan sonraki sonuçlar:

Hat değerleri (snr veya zayıflama çoğu zaman aynı değer geliyor bu ikisinde farklı olmasına sorunu bağlamayın çok kez denedim)


< Resime gitmek için tıklayın >

Hız testi


< Resime gitmek için tıklayın >


Sonuçlar böyle. Sorun nedir neden kaynaklanıyordur inanın en ufak bir fikrim yok. Ancak sorun modemde olsa yeni modemde aynısı olmazdı. Sorun altyapı olsa çek-tak ile çözülmezdi. Bu sorun bazen 2 gün olmuyorken bazen 7-8 saatte bir oluyor. Benzer durumu yaşayan, çözen, şundandır diyecek bilgili varsa lütfen yorumunuzu eksik etmeyin. Evet belki çözülüyor ama sürekli çek-tak, kapat-aç bıktırıyor insanı.


Ekleme: Hız testleri aynı sunucudan yapılmıştır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn96 -- 19 Ekim 2020; 19:15:44 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
3 yıl
Çavuş

wifi kanalını değiştirmeyi deneyin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Denendi, hem 5 ghz hem 2.4 ghz den.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @onurtri
R
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Güncel.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.