Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
376
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sosyoloji Kuramları kitap tavsiye
C
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sosyolojik düşüncenin gelişimi ve özellikle klasik kuramlar için kitap arıyorum. Birkaç üniversitede bu konuda hangi kitapların okutulduğuna baktım ama hangisi daha iyi olur bilemedim. Bulduklarım:

1) Sosyolojik düşüncenin evreleri-raymond aron
2) Sosyolojik düşüncenin kısa tarihi-swingewood
3) sosyoloji kuramları-ritzer

Bunlar arasından veya bunların dışında da olabilir, hangisi derli toplu ve iyi başlangıçtır acaba? Bunların ardından çağdaş kuramları farklı kitaptan okuyacağım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Up. Yok mu sosyoloji okuyan, mezun olan ya da ilgisi olan kimse?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, ben sosyoloji değil ama felsefe mezunuyum, okulda sosyolojiye giriş isimli bir dersimiz vardı birinci sınıfta, orada Anthony Giddens'ın Sosyoloji isimli kitabından işlemiştik dersi, daha sonra faklı sosyoloji derslerimiz olduysa da hep ders notlarından gitmiştik derslerde. Ayrıca benim kendi adıma ilgilenip okuduğum sosyologlarda Henri Lefebvre ve Pierre Bourdiou 'dur. Pek kolay okumalar sayılmazlardı ama eğer bir birikiminiz varsa tavsiye edeceğim figürlerdir. Özellikle Lefebvre'nin Modern Dünyada gündelik Hayat ve Gündelik Hayatın Eleştirisi(I-II-III) kitaplarını tavsiye ederim. Son olarak sosyoloji okuyan bir arkadaşımda Weber'e çok önem verirdi ve onun sosyoloji yazılarının dış alanlardan gelen kişiler için okumaya müsait bir kitap olduğunun söylerdi ama ben okumadığım için kesin bir yorumda bulunmak istemem. Umarım faydalı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ben ui mezunuyum ve bizim de sosyoloji dersimiz vardı birinci sınıfta ve biz de Giddens kullandık 😁 Bakış açımın ve çıkarımlarımın daha gelişmesi ve derinleşmesi açısından kuram okumaya karar verdim. O nedenle sormuştum. Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 11 Nisan 2021; 2:9:54 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Aprın Çor Tigin
A
4 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim, keşke daha fazla yardımcı olabilseydim ancak bahsettiğim 2 figür dışında sosyoloji bana pek çekici gelen bir alan olmadı hiç o yüzden bilgim çok kısıtlıdır, böyle bir konu görünce, açıkçası sosyolojiye meraklı bir lise öğrencisi olabileceğiniz ön kabulüyle , kimsenin de cevap yazmadığını görünce yardımcı olmak istemiştim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.