Normalde 3 öğün kendi yaptığı yemeği yiyen, işe bile kahvaltı ve öğle yemeğini yanında götüren biriyimdir. Corona sürecinde kardeşim bana misafir geldi ve o süreçte yemek yapmaktan koptum. ara ara canımızın istediği güzel yemekleri yaptık ama genel olarak ya dışarıdan beslendik, ya da hızlıca geçiştirmelere yöneldik (hazır mantı gibi)
kardeşim gidince bir hafta kadar yemek yapmayıp dışarıdan yemeye devam ettim çünkü tembelliğe alışmıştım ve rutin yemek yapma sürecine başlayamadım bi türlü, kahvaltıyı bile dışarıdan yediğim oldu! sonunda öylesine bıktım ki anlatamam.
tekrar markete gittim, dolabı doldurdum, güzel bi et pişirdim, yemek pişirdim, kaliteli bi sucuk aldım, yumurta aldım. kuruyemiş aldım. tereyağı, peynir aldım. veeee, tabii ki, vazgeçilmezlerim olan salata, ve yemekten sonrası için soda+limon (çörçil) tekrar yemek yapıp kendim beslenmeye başladım. yediğim yemeklerin kalitesi bi anda şaha kalktı tekrardan. lezzet olarak da aynı şekilde.
gerçekten yemek yapmasını bilen adama evde yemek yapıp yemek harika bir şey. hem lezzet olarak, hem de kalite olarak. tabii ki kendinize ait bir mutfağınız varsa, yani yalnız iseniz, çok daha sistematik şekilde yapabiliyosunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Eylül 2020; 23:17:29 >
teşekkürler bilgi paylaşımı için. listedekilerin çoğuna uyuyormuşum zaten ben.
sadece, ilk defa makinaya aacağım kavanozlarda kağıt kısımları kazıyacağım artık. ve, tahta kaşıkları atmayacağım. bunun dışında zaten plastik falan atmıyorum makinaya (hatta plastik kap ürünü kullanmıyorum neredeyse hiç)
kardeşim gidince bir hafta kadar yemek yapmayıp dışarıdan yemeye devam ettim çünkü tembelliğe alışmıştım ve rutin yemek yapma sürecine başlayamadım bi türlü, kahvaltıyı bile dışarıdan yediğim oldu! sonunda öylesine bıktım ki anlatamam.
tekrar markete gittim, dolabı doldurdum, güzel bi et pişirdim, yemek pişirdim, kaliteli bi sucuk aldım, yumurta aldım. kuruyemiş aldım. tereyağı, peynir aldım. veeee, tabii ki, vazgeçilmezlerim olan salata, ve yemekten sonrası için soda+limon (çörçil) tekrar yemek yapıp kendim beslenmeye başladım. yediğim yemeklerin kalitesi bi anda şaha kalktı tekrardan. lezzet olarak da aynı şekilde.
gerçekten yemek yapmasını bilen adama evde yemek yapıp yemek harika bir şey. hem lezzet olarak, hem de kalite olarak. tabii ki kendinize ait bir mutfağınız varsa, yani yalnız iseniz, çok daha sistematik şekilde yapabiliyosunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Eylül 2020; 23:17:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >