Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1027
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pathos Nethack Codex(Efsane RPG)
O
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hiç reklamsız, TAMAMEN BELEŞ, hem dik hem yatay ekranda oynanabilen, az yer kaplayan, kasmayan, devamlı geliştirilen ve internet gerektirmeyen bir rpg aradınız mı? Bununla birlikte bir ton yaratık, fantastik itemler ve ilginç mekanikler(Mesela düşman yaratığa dönüşme ya da zehirden koruyan kolye giyip en ölümcül cesetleri yeme) nasıl olurdu? Abi bu oyuna bayılıyorum, zorlayıcı rpg sevenlere de tavsiye ederim. En sevdiğim kısmı ise her oyunun yeni bir deneyim olması çünkü her zindan rastgele yaratılıyor. Oynayacaklara birkaç ipucu:

-Sonyvanda grafikleriyle oynamanızı tavsiye ederim, normal grafikler çok çirkin. Ölçü sistemini metric yaparsanız pound yerine kilo görürsünüz, iyi olur. Türkçe çevirisi biraz dandik, İngilizce iyidir. Zaten oyunda uzun yazılar yok. Atıyorum bir yaratığın üzerine basılı tuttuğunuzda onun uzun bir açıklaması yok, düz bilgi var yani saldırısı, statları, büyüleri, kilosu vs.

-Herşeyin açıklamasını okuyun yoksa üzülürsünüz, mesela kobold cesedi yememeniz gerektiğini üzerine basılı tutarak anlayabilirsiniz. Ve oyundaki her bilgi oyun arayüzünde var, "help" kısmından okuyun çünkü wiki gibi başka bir kaynak yok.

- Karakteriniz için 12 ırk, 30 sınıf var. Başlarken direkt barbarian seçebilirsiniz(Ork barbar). Yakın dövüşte usta bir karakter iyi olur. Custom ile kendi karakterinizi kendiniz de yaratabilirsiniz. Mutlaka karakter yaratma ekranında zar atın ve statların iyi gelmesini sağlayın. Mesela "con" sadece başlangıc sağlığınızı değil level atladığınızda elde edeceğiniz sağlığı da belirliyor, "wisdom" mana için aynı işleve sahip.

-İlk katlarda börtü böcek sizi doyurmaz ama birkaç kat sonra mesela bebek ejderhalar var, tahmin edebileceğiniz üzere bunlar cüsseli haliyle cesetleri doyurucu. Bu arada ırkınız atıyorum kertenkele adamsa(Bunlar etçil) ilk birkaç katı daha hızlı geçmelisiniz.

-Bazı şeyleri de zamanla çözersiniz. Mesela karma yani Tanrıyla olan bağınız nasıl bozulabilir? Evcil hayvanınızın cesedeni yerseniz ya da rahip öldürüp cesedini kurban edersiniz karmanızın düşeceğini otomatik anlayacaksınızdır bence :) Bu arada evcil hayvan demişken custom karakter yaratın ve mutlaka egg ile başlamayı deneyin. Yumurtadan ejderha çıkıyor ki anlayacağınız üzere kedi, köpekten daha iyi.

-Öldüğünüzde yeniden doğarsanız karakterinizin o zamana kadar topladığı tüm skoru siliniyor, normalde yapmanız gereken yeni oyuna başlamak ama acemiyseniz bu şekilde de skorunuz az bir biçimde ilerleyebilirsiniz. Ayrıca master mod ile hile yapabiliyorsunuz. Kafanıza göre deneyler yapabilirsiniz mesela polymorphla istediğiniz yaratığa dönüşmek veya kendinize makineli tüfek vermek gibi.

-Sorularınız için discord:https://discord.com/invite/TRhRZhX

Playstore linki:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.x10host.pathos





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oramakomaburamako1 -- 14 Eylül 2020; 14:49:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.