Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
807
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Partner mi Doblo mu?
U
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar, Bir arkadaşımın ricası üzerine konu açıyorum.

Trendyol için bir araç alması lazım. Partner veya Doblo olması zorunlu.

Sizce hangisi alınması hangisi daha konforlu olur ve üzmez. Hangisini tercih etmeli sizce. Ticari işinden hiç anlamadığım için ben bilemedim şahsen.



P
4 yıl
Binbaşı

Ticari araçta konfor değil dayanıklılık ve ekonomi önemli bence hocam. Doblonun 1.9 Jtd olanı vardı zamanında. 5 litre karma yakıtı vardı. Üstelik performans da çok iyiydi. İki aracın yeni versiyonunu kıyaslayamam ancak en sorunsuz, ekonomik ve sağlam olana yönelmenizi öneririm.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
4 yıl
Yüzbaşı

İş aracı olarak doblo-kangoo-courier-berlingo ve partner kullandım. en kpnfprlu ve rahatı dobloydu en sorunsuzu kangoo Partner çok sert bir araç.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yüzbaşı

performansına ve genişliğine güvenerek doblo alması uygundur derim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

J
4 yıl
Yarbay

ikisini de işim gereği kullanıyorum/kullandım. doblo en konforlu ve rahat kullanımı olandı. partner nedense sert bir araç kullanımı da doblo kadar rahat değil. dobloyu kullanmak hem çok basit hem de eğlenceli. insan ister istemez bir enişte moduna giriveriyor



S
4 yıl
Yüzbaşı

Bizim kurumda da iki araçtan var. Doblo hem daha rahat hem daha canlı. Partner de gereksiz bir sertlik var. paldır küldür gidiyor. Ama doblodan az yakıyor.



J
4 yıl
Yüzbaşı

Tecrübeli arkadaşlar yazmış zaten
Fakat bir yerde çelişki var.
En eski 2015 modeller ve sonrası için kıyaslama yapıyorum; DOBLO nun koltuğuna 2 yıl oturan adam gelip Kangoo nun koltuğuna oturursa, stadyum kale arkası koltuğundan TBMM koltuğuna oturmuş sanır kendini. Poponu düşünüyorsan DOBLO sınıfının en konforsuz koltuğuna sahip.
Efektif kullanım hacmi DOBLO da müthiş
Fakat bu sınıfta sürüş dinamikleri en tedirgin eden araçta DOBLO. Eğer şehir dışı kullanım yoksa bu çok önemli bir kriter değil.
Ayrıca DOBLO 1. 3mjet2 ad blue motorun rutin bakımları 10.000 de bir iken diğer araçlarda 20.000 de olabiliyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Teğmen

Berlingo partner 1.6 HDI 2018 var. Aracın ağırlığı 1555 kg olması lazım. Ona göre şehir içi ve dışı karışık 5.5-5.6 lt ortalama var. Bir depo ile 800-850 km deviriyor.
1.6 motor gayet iyi götürüyor bu aracı.

Doblo daha canlı diyenler 1.6 Multijet ile karşılaştırıyor sanırım. 1.6 Multijet in bir tık altında bana göre. Ama 1.6 Multijet de gerçekten performanslı yani. Berlingo hantal anlamı çıkmasın. Berlingo partner fazlasıyla yeterli bence, tutumlu da.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kostantin -- 14 Eylül 2020; 21:40:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.