Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
977
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Netspeedden Internet Alınır mı? [OKUYUN]
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ALINMAZ.

Neden mi?

Hemen hemen 3 yıldır bu siktiri boktan interneti kullanıyorum. CS:GO oyuncusuyum ve bir kaç tane daha online oyun oynuyorum ve CGN dedikleri boktan havuza girmemek için üstüne bir de statik ip parası ödüyorum.

Sonuç mu?

Alın size sonuç.

< Resime gitmek için tıklayın >

Baştan aşağı rezillik. Ping sorunum var. Loss sorunum var ve bunu hiçbir şekilde düzeltemiyorlar. Çünkü sorunun daha ne olduğunu bilmiyorlar. Teknik ekipleri diye bir ekip yok sakın aldanmayın. Sadece kandırmaca. 11 temmuzdan beri bu sorunu yaşıyorum.

Siz %40 kayıp ile cs:go oynadınız mı? FACEIT premium kullanıcısıyım bir de. Ekstra oraya da para ödeyen birisi olarak ekstra düdüklenmiş hissediyorum arkadaş. Bu kadar rezil bir ülke bu kadar rezil iss'ler olabilir mi ya. Evime Fiber gelmiyor yoksa böyle siktiri boktan iss'ler ile kesinlikle uğraşmazdım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bugünden itibaren farklı iss'ye geçme kararı aldım. Sakın siz bulaşmayın.



Umarım en kısa zamanda sorunsuz bir internete kavuşursun iss hangisi olduğu önemli değil. Ben de 1 aydır netspeed kullanıyorum. Ondan önce 2 ay kablo internet kullandım,kablo internetten ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı namor - 4 yıl +4
S
4 yıl
Yarbay

Ben de Faceit Premium oynuyorum. Millenicom'a başvuru yaptım. Geldiklerinde test yaptıracağım eğer benim açımdan başarısız olursa aramaya devam edeceğiz ISS. Almanya için 40 bekliyorum en az. Ortalama 50-60 diğer serverlar için yeterli kafamda. Eğer bunlari sağlamayacaksa Hangi ISS denemeliyim ki?



C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

En iyisi Superbox bence yada Superonline Fiber. Gerisi hikaye bu ülkede.

Ben Turknet' i denicem 1 ay deneme sürem var ücretsiz iptal edebiliyormuşuz. Herhangi bir ücret ödemeden. Eğer o da olmazsa Superonline VDSL geçebilirim bilmiyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Türknette büyük ihtimal cgnat havuza gireceksiniz yine. İstemiyorum dediğinizde bizi alakadar etmez ücretini verip statik IP alabilirsiniz internetinizde herhangi bir sorun yok diyecekler.

En başta başvururken sorabilirsiniz ancak ona da biz bilmiyoruz kardeş cgnat sen istiyor ne demek dujjj ? diyebilirler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Can Coşkun
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sorun yok sorun yaşarsam iade ederim


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @m-99
N
4 yıl
Yüzbaşı

Umarım en kısa zamanda sorunsuz bir internete kavuşursun iss hangisi olduğu önemli değil. Ben de 1 aydır netspeed kullanıyorum. Ondan önce 2 ay kablo internet kullandım,kablo internetten önce de 13 ay millenicom kullandım. Bu 3 ü arasında en düşük pingi netspeed verdi. Merak ettiğim acaba senin bölgendeki saha dolabı çok mu yoğun acaba, ya da ne biliyim netspeed in senin bölgen için ayırdığı bandwith düşük de o yüzden mi böyle dert çekiyorsun yüksek ping ve packet losslar ile.

Kendi eski tecrübelerimden örnek vermek istiyorum. Bazen ip blokları CGNAT olmasa dahi CGNAT dan daha kötü ping ve performans verebiliyor. Bunun sebebinden emin değilim haliyle fakat büyük ihtimal avrupada izlediği rota ile ve o rotalardaki transferi sağlıyan kuruluşların yoğunlukları ile alakalı. Bunun en acı örneğini kablonet ile yaşadım. CGNAT ile CGNATSIZ halinden 10-20 ms daha az ping alıyordum her noktaya. Şu an netspeed CGNAT arkasındayım ve senin tracert yaptığın vie.valve.net e pingim 33-34ms. Geçen hafta 42ms di, iyileştirme yaptılar heralde 33 e indi. Değiştirmeden önce statik ip yi iptal ettirip bir denesene belki düzelir.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namor -- 6 Eylül 2020; 3:37:18 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Can Coşkun
M
4 yıl
Yarbay

Superbox i kullanan bir yakınım TR içi Server olan online oyunları bile oynayamıyor.

Türk Telekom ping konusunda diğer sağlayıcılara göre daha iyi hatta çoğu bölgede cgnat da yok ama sorun yaşarsan kurtulma ihtimalin yok. Taahhüt oldugu için yüksek cayma bedelleri istiyorlar. Superonline vdsl de aynı şekilde. Bulaştın mi kurtulamıyorsun 24 ay.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Can Coşkun
P
4 yıl
Yüzbaşı

Son zamanlarda çok çok kopma yaşadım. Şikayet varda başlık açtım. Elde var koca bir sıfır. Ping kopmalar hattı hesabı yoktu.

Ne mi yaptım? Türk.net e geri dönüş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun cs go oynayan biri olarak iyi bilirim can sıkıcı durumu. 1.5 seneyi geçti Netspeed aboneliğim Cs Go mm atıyorum ara ara ping ile ilgili çok sorun yaşamadım.



M
4 yıl
Yarbay

mng kargoya git evrak ver falan pandemi zamani bence ugrasmaya değmez sacmasapan bir basvuru yöntemi bu yine sacmasapan faks cekilerek ayrilmanizi gerektiren bir iptal süreci var siz bilirsiniz tabi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Can Coşkun
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam sen çok güzel anlatmışsın fakat Netspeed bu bahsettiğin nitelikleri karşılayabilecek bir firma değil.

Anladığım kadarıyla Statik IP iptal ettir yine dene diyorsun. benim ip'm şu an 45.x.x.x ile başlıyor. Farklı bir ip bloğuna geçsem bu sorun giderilir mi? Bunu bende düşündüm dün akşamdan beri ama 10 tl fiyat farkı istiyolar ip değiştirmek için.

Ama denenebilir yine de.

Şu anda oynuyorum faceitte loss sorunu yaşamıyorum. Sorun tam olarak ne anlayabilmişte değilim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @namor
N
4 yıl
Yüzbaşı

Benim ip bloğu dediğim gibi CGnat arkasında modeme 100 lü geliyor, gerçek çıkış olarak 185.x.x.x şeklinde. Statik ip ye gerçekten ihtiyacın yok ise ve zaten netspeedi kapattıracaksan bir statik ip yi kapattırıp dinamik ip ye dönüp denemeni tavsiye ederim. Cünkü dinamik ip de deneme şansın var. Şöyle örnek vermek istiyorum. 185.x.x.15 vie.valve.net e 49 ms veriyor diyelim, 185.x.x.55 34 ms, 185.x.x.253 53ms , 185.x.x.111 40ms verebiliyor. Görüyorsun tamamen aynı ip bloğu herşey aynı sadece son rakam değişik yine de ping farkediyor. Kendim test edip defalarca modeme reset atıp en iyisi gelene dek bekliyorum. Dinamik ip ile bu şansın var. Ve bu durum eskiden kullandığım tüm firmalarda aynıydı. Millenicom, türk telekom hepsinde bir ip bloğunun performansı diğeriyle uyuşmuyordu. Bir ip de youtube twitch falan kasardı ip değişirdim başka blokta zerre kasmıyordu. Sırf bu yüzden statik ip kullanmıyorum. Statik ip yi kapatıp dinamiğe dönerken para istiyeceklerini zannetmiyorum. Bir dene ve gör derim. Gene memnun kalmazsan zaten firma değiştirmekten başka çaren yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @Can Coşkun
D
4 yıl
Yarbay

Türk Telekom kullansanızda aynı olacaktır. Netspeed'in iyi tarafı her şeyini TT'dan kiralaması. Haliyle TT gibi düşük ping sunabiliyor. Tek fark ilk başta Netspeed'in cihazına/cihazlarına yönleniyorsunuz. Sonuçlar gayet iyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @namor
P
4 yıl
Binbaşı

Yeni iss arayışında olan benim gibi kişiler için faydalı konu.



N
4 yıl
Yüzbaşı

VDSL değilde FTTH fiber olsaydı 4-5 ms daha düşük olurdu diye tahmin ediyorum. Türk telekomdan sabit telefon kullanıyorum , netspeed i bu sabit telefona tanımlattım. Acaba bu durum telekomun kendi sabit hattını daha iyi bir santralde tutmasına ve netspeedde yalın internet kullananlara göre daha düşük ping almama sebep oluyormudur. Açıksası merak ediyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namor -- 6 Eylül 2020; 16:28:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Hollow
D
4 yıl
Yarbay

Komşularınızda Türk Telekom İnternet kullanan varsa ancak o şekilde öğrenebilirsiniz. Türk Telekom'un, Netspeed'e karşı avantajı elbette olacaktır. Ne derece de olur işte onu bilemiyorum. Bence alternatif ISP'ler arasında Netspeed en iyi tercih. Her ISP'de mutlaka memnun olan ve memnun olmayan aboneler olacaktır, bu durum kaçınılmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @namor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.