Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
692
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Renault Fluence Otomatik Şanzıman Yorumları
A
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşıma 2015-16-17 Renault Fluence otomatik şanzıman araç bakıyoruz (Dizel-Benzin), çevremizde de kullanan olmadığı için fikir edinemedik.

Kullanan veya kullanmış olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?



B
4 yıl
Yarbay

2015 model fluence sahibiyim, alman getrag firmasının ürettiği yarı otomatik çift kavrama şanzıman. Kullanım şeklin göre kendi kendini kalibre etme yeteneğine sahip. Şahsi fikrim her ikisinide kullandım dsg den daha az konforlu ancak daha sorunsuz. özellikle çatal muhabbeti var edc lerde 15 ve sonrası modellerde böyle bi sorun yok. Muadillerine göre de az yaktırıyor alt devirlerde hızlanması falan güzel. Kullanırken dikkat edilecek şey eğimli yerlerde park esnasında sırası ile fren N konumu el frenini çek, ayak frenini bırak. Yük disklere binince tekrar ayak freni P konumu. Buna dikkat edersen kolay kolay bozulmaz. Ankara içindeyseniz aracıma bakıp fikir edinebilirsiniz. Alıcı olacağınız araçta şuna mutlaka bakın vitesi d yada r konumuna aldığınızda ileri/geri yürümesi lazım aracın gaz vermeden. Bir de edc şanzımanlar maalesef kötü/düşüm amper akü sevmez. Ancak Oyak grubu yeri büyük olmasına rağmen 60 amper akü ile çıkarıyor fabrikadan. Onu bi güzel 70 üstü amper akü ile değiştirirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @bediboy
P
4 yıl
Yarbay

2016 sını kullanıyorum, bir sorununu yaşamadım bazen şehiriçi 1-2 kararsız kalabiliyor, ama dert edilecek bir şey değil. Bizde DSG li bir araçta var, DSG çok daha hızlı ve konforlu, ama EDC de kötü bir şanzıman değil. Akü denilmiş aynen; bir kere park ettik bir daha araç çalışmadı :)) takviye yapıp aracı çalıştırıp yürüttük, akü bu tarz araçlarda çok önemli.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.