Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1034
Tıklama
1
Öne Çıkarma
ÖTV'Sİ, FAHİŞ AL-SATÇI KÂRI OLMAYAN UCUZ 0 KM OTOMOBİL
O
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Buyrun, başlıktaki tanıma uyan bir otomobil:
https://www.instructables.com/id/Homemade-Wooden-GoKart/

Tek kişilik, üstü açık ve donanımsız diye burun kıvırmayın, kendiniz yapacağınız için planları biraz esnetebilirsiniz. 4 kişilik mi istiyorsunuz, daha uzun kalas kestirip şasiyi biraz daha uzun ve geniş yapıp 4 tane oturak atın. "Üstü açık yağmurda ıslanırım." diye mi düşünüyorsunuz, her bir köşesine dikine uzunca birer kalas çakıp üstüne tente gerin. Cabrio mu istiyorsunuz, tenteyi çıtçıt ile sabitleyin, söküp takabilirsiniz. Panoramik cam tavan mı istiyorsunuz? Tente yerine muşamba takın. Navigasyonlu multimedya mı istiyorsunuz? Eski telefonunuzu arabaya takıp ses bombası eşliğinde kullanın. Biraz uğraşarak motordan güç alan bir dinamo takabilir, hem telefonunuzu şarj edebilirsiniz, klima isterseniz vantilatöre güç verebilirsiniz hatta oturaklarınızın arkasına yüksek dirençli tel çekip ısıtmalı koltuk bile yapabilirsiniz. İsterseniz biraz daha paraya kıyarak tırpan motoru yerine elektrikli motosiklet motor, sürücü ve bataryasını takarak elektrikli, geleceğe dönük bir otomobil yapabilirsiniz. Tahtadan olduğu için yapımı kaynak makinası, jet taşı gibi özel ve pahalı aletler de gerektirmiyor.

İkinci el fiyatlarının, 0 km'de ÖTV'nin düşmesini beklerken bitap düştük. Yetmezmiş gibi ÖTV bindirimi de geldi. Artık hazır otomobil boykotu başlatalım ve kendi yaptığımız otomobiller ile gezelim. Ne dersiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Welcome to Motorsuz Taşıtlar Vergisi o zaman
Yoruma Git
programmer_onur - 4 yıl +4
B
4 yıl
Yarbay

Akp sayesinde taş devrine mı döndük demek istiyorsun yani?

Hani 20 sene önce tüp yağ kuyruğu vardı? (Kıbrıs'ın yarısını işgal edince dunyada önde gelen ülkeler ambargo uyguladı bize ondan)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

0 araç alamadığımız için yıllardır boykot halindeyiz de fark eden yok sanırım.



P
4 yıl
Yarbay

Welcome to Motorsuz Taşıtlar Vergisi o zaman



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

Devletimiz ona da el atar, vergiyle zamcıklı fiyatı yapıştırır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.