Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1337
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Birbirine 500 metre mesafedeki 3 farklı adresi tek network altında birleştirme
H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar,

Başlıktaki proje ile ilgilenmekteyim. Uzun zamandır evim ve ofisim arasında bir ağ kurmaya niyetli idim. Kablonet ofisteki interneti haksız bir şekilde iptal etti. Sinir oldum. İnternet bağlatmak yerine, annemin evinin internetini ofisten emiklemeye başladım. Kablonet'te aynı servis bölgesinde modemi söküp başka yere bağladığınızda çalışıyor. Annem bu ara şehirde olmadığı için, modemini söküp ofise getirdim. İnternetim var.

Ama şimdi işi bir ileriki safhaya taşımak istiyorum.

Annemin binası hem benim evimin çatısını, hem ofisin çatısını görüyor. Annemin evi ofisin çatısını görüyor. Benim evim ters cephede kalıyor; ama binanın diğer yüzü benim evin çatısını görüyor. Sanıyorum ofisimin çatısı kendi evimin çatısını görmüyor. Emin değilim. Bir ara çatıya çıkıp bakacağım.

Hedef şu:

Ofisten annemin evine çanaklı wi-fi dış mekan zımbırtısı ile bağlantı kurmak. Annemin evinden de kendi evime gene çanaklı dış mekan wi-fi zımbırtısı ile bağlantı kurmak. Böylece Annemin evi, kendi evim ve ofis arasında wi-fi ağ kuracağım. Annemin eve de daha yüksek hızlı ve daha yüksek kotalı internet koyacağım. Herşey yolunda giderse, büroya yeni internet almayacağım. Evimde de taahhüt sona erince interneti iptal ettireceğim.

Ancak temel amaç ağ kurmak. Böylece ofise ayrı disk, eve ayrı disk o muhabbetlerden külliyen kurtulmuş olacağım. Evdeki diskim ofiste kullanıma açık olacak. Oradan buraya dosya taşıma falan uğraşmayacağım. PC'lere uzaktan erişim, uzaktan kontrol, uzaktan iş yapma, içinden veri çekme, rendera atma, vs.vs.vs.

Bu konuda şansım evler arası mesafe kısa. 500-600 metre. Merak ettiğim, iş yerimle evim arasında evimin gözükmemesinin sebebi bir yüksek bina. Acaba, bu çanaklardan iki tane alıp, birbirine baktırsam, arada bir bina olsa bile çeker mi? En kötü ihtimalle dediğim gibi, annem iki evi de gördüğü için, ulaşım merkezi annemin evi olacak.

Annemi de işin içine katmam gerekirse 4 adet uzun menzil wi-fi gerekecek. Kabaca maliyeti 1400-1500TL gibi olacak. Ancak kesin çözüm. İnternet maliyetini de ciddi düşürdüğü için parasını hızla çıkaracaktır.

Bu konuda bulduğum aletlerden biri TP-Link CPE605, diğeri TP-Link CPE610. Daha önce böyle projelere girişen arkadaşlar oldu mu? İlk etapta bu arkadaşlardan iki adet alacağım. Evim ve ofisim arasında deneyeceğim. Aradaki binaya rağmen sinyal alabilirsem, belki projeyi orada noktalarım. Alamazsam, annemle ofis arasında bağlantıyı kurmak için kullanırım bu iki arkadaşı. Sonra da iki tane daha alıp, annem ile benim ev arasında bağlantı kurarım.

İşin gıcık tarafı annemin evinden bakınca bürom anyaya bakıyorsa benim ev konyaya bakıyor. Dolayısı ile annemin evde iki ayrı çanak şart olacak. Hatta benim eve bakan çanak kendi evinde değil, komşunun balkonunda falan olması gerekecek. Gıcık bir durum. O yüzden ofisim ile ev arasında doğrudan bağlantı olsa çok mutlu olacağım.

Daha önce benzer deneyimi olan oldu mu?



L
4 yıl
Yüzbaşı

yemin ederim okumaa üşendim başlık üzerinden cevap veriyorum (bu yaznı ne böyle yazar falanmısın hiçmi üşenmedin)
birbirini engelsiz görüyorsa yaparsın sana maliyetide sıkıntı istemiyorsa 2000 tl gb olur minimum ama saçımı başımı yolsamda fark etmez diyosan 400 e de biter



V
4 yıl
Teğmen

3 tane anten alıp modemin oldugu yerde verici diğerlerini alıcı yapıp kullanabilirsiniz 5 km kadar olan ubnt markalı ürünlerden kullanmıştık fiyatları marka kalite konusu size kalmış ama bu işleri yapan firmadan destek almanız yararınıza olur



H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yaptığım incelemeler sonucunda, annemin evinin benim evi doğrudan görmediğini keşfettim. Sadece annemin evi ile ofisim arasında ağ kurmak da işime yaramıyor. Sadece internet paylaşımına yarar.

Burada hedef internet paylaştırıp maliyeti kısmak değildi. Hedef evimle ofisim arasında ağ kurmak ve bunun maliyetini de düşen internet maliyeti ile çıkartmak idi. Kocaman kocaman verileri orada unuttum. Burada unuttum. Sorunsalı yaşıyorum. Evimde veriler NAS'da duruyor. Dolayısı ile, ofisi ağa dahil ettiğim anda, evimdeki NAS ofiste de kullanılacaktı. Amaç buydu yani.

Ancak annemin evi de, ofisim de benim evimi görmediği için, bu işe girişmekten vaz geçtim ne yazık ki...

Evimin gözükmesine engel olan şey de nispeten yüksekçe bir apartman...

GOP'da bina çatılarına çıkmak zormuş ama, onu da öğrenmiş oldum bu vesile ile.



A
4 yıl
Çavuş

Merhaba yapmak istediğin işte kullanacağın birçok marka var fakat bunlardan birisi tplink değil tplink fiyatına alabileceğin daha iyi ve profesyonel markalar var.


1.Ubiquiti Litebeam Ac Gen2
2.Mikrotik LHG XL 5 AC
3.Mimosa c5
4.cambium force 180...


daha bunun gibi birçok marka var aynı işlemi iskenderunda 5 nokta ile yaptım antenleri kablosuz dünya firmasından aldım ve ayarlarını yapıp bana gönderdiler sadece tak çalıştır yaptım.

önerdiğim ürün modelini buraya bırakıyorum ayrıca kablosuz dünyayı aramanı öneririm sana daha detaylı yardımcı olabilirler.



Ubiquiti Networks Ürünleri Türkiye Yetkili Satıcısı



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.