Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1137
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Macbook Pro 2020 NVME M.2 Harici Disk Windows Kuramama ve Başlatma Diski Olarak Görmemesi
B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Başlıkta aslında sorunun tümünü yazdım sayılır. Malum fiyatlardan dolayı 256 GB'lik versiyondan alabildim. Aklımdaki fikir de, boot camp ile yapmayıp (hem diskte yerden kazanmak hem de problemsiz bağımsız olarak kullanmak) bir nvme m.2 disk, bir disk kutusu alıp, kurup rahat rahat devam etmekti. Ancak iki gündür YouTube o bu şu vs bir şekilde windows 10'u sana makine falan filan o bu şu derken kurdum.

Ancak, işletim sistemi açıkken ve başlangıç ayarlarında disk izlencesinde ya da Mac OS açıkken diski her şekilde görüp formatlayıp veri alıp veri yüklemede sorun yok, gel gelelim option ile başlangıç diski seç dediğim de maalesef açılmıyor. Güvenlik ayarlarını başka diskten açılmaya olanak sağlayacak şekilde yapmama rağmen hiç bir türlü gösteremedim. Delirmek üzereyim demeyeyim ama, bir iki püf noktasını atladığımı düşünüyorum. Windows kurmak için de USB Disk ürettim denemek için, onu taktığım zaman boot diski olarak görüyor. 500 GB'lik olanı asla ve asla şu zamana kadar ne yaptıysam gösteremedim. Yardımlarınızı ve bilgilerinizi rica eder, herkese iyi forumlar diler, şimdiden teşekkür ederim.

ÖZET BİLGİ: MacBook Pro diski üzerinde Mac OS X çalışsın; Windows ihtiyacım olunca harici dikten başlatıp Windows işimi göreyim. 500 GB neden derseniz. 250 GB windows 250 GB karma yedek vs dosyalar için iki partitiona bölük kullanmak istiyorum.

Set şu şekilde

WD 500 GB NVME M.2 Disk
Codegen NVME M.2 Disk Kutusu
Dell DA 300 USB C Hub
Targus 4 Port USB Çoklayıcı



B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Up!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yüzbaşı

çözüm bulabildiniz mi hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bir yere kadar yazdığım gibi gittim. Sanal makine falan. Ama iş yoğunluğundan rahat kafayla baştan başlayamadan. Yakında bir deneme atarım ama 7 gün 14 saat çalışıyorum şu an. Bir şekilde çözmem gerek de ne zaman bilmiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

sonunda pandamı sağolsun, boş vakit yaratarak bitirdim. hoş iddialı bir şekilde yaptığını söyleyen bir videoyu takip ettim. M1 çiplilerle beraber bu son bulacak. videoyu bir sonraki posta gönderirim. ingilizce sorun olmayanlar için takip edebilir, 20 küsür dakikaydı adım adım yazmam için biraz daha boş vakit bulmam gerekecek ama sonunda başarıya ulaştım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.