Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
857
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yarım motor yaptırma
W
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar 3.0 V6 97 model bir araç sahibiyim
Aracımı severek kullanmaktaydım sınıf bir araçtı.
Daha 200000 km de idi.
yaşadığım sorun aracın şehirlerarası güzergahta radyatör patlatması ile oluştu.
araçta çekiş düşüklüğü ne hisseder hissetmez sağa çektim soğumasını bekledim. Bu arada çekici ile aracı getirip radyatörü sanayide 0 ile değiştirdim.

hararetin attığını görmedim fakat radyatörü taktıktan 3 gün sonra motor bloğuna su sızdığını egzozdan beyaz su buharı görneye başladım.
aklıma ilk gelen conta yanığı idi tüm üst takım silindir kapak contası elemanlarını aldım sanayinin yoöunu tuttum

ustalara sordum yapılması gereken işlem için bana gelen geri dönüşler de hep şu şekilde oldu sen bunun üst kapak contası nı yaparsın Fakat yarın öbür gün araç yatak Sarar alt takımda vuruntu sesi yapar motorun tamamını el atmamı yapılacaksa yarım motor değil tam bir rektefiye yapmam konusunda beni yönlendirmektedirler.

yağ su karıştırma olayı yaşamadım Dediğin gibi sadece motor su kaçmakta sızıntı önleyici ilaç kullandım sorunuma çözüm bulamadım.

sizlerin bu konuda görüşlerini merak ediyorum böyle bir araçla tam bir motor rektefiyesi yapmak şart mıdır 3 5 ay sonra başıma yatak sonra çıkarır mı yoksa silindir üst kapak contası mı değiştirip kapatmak mantıklı mı ikisi arasında 6 kat fiyat farkı var tamir ücreti olarak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.