Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
752
Tıklama
3
Öne Çıkarma
2020 YKS'DE İSTEDİĞİNİ ALAMAYANLAR İÇERİ
S
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Selamlar,

2020 YKS sınavına düzgün çalışmamış veya çalıştığı halde istediğini alamayan arkadaşlara bölüm tavsiyesinde bulunmak istedim, tabi bu bölümü seçmeniz için öncelikle bölümde verilen dersleri incelemelisiniz.

Son yıllarda İnşşat Sektörü'nün çöküşü nedeniyle üniversitelerdeki inşaat mühendisliği puanları ciddi anlamda düşüş yaşadı. Benim görüşümce bu sektör 2020'de üniversiteye kaydolan kişiler mezun olana kadar tekrardan ayağa kalkacak. İnşaat sektörü asla kökten bitecek bir sektör değildir. İnsanoğlu ilk yaşamından tutun şuana kadar sürekli bir inşaat halindedir.

İnşaat mühendisliğini severek okumanız için Fiziğe karşı ön yargılı olmamanız ve fiziğe karşı ilginizin olması gerekir. Derslerin fizik ağırlıklı olduğu söyleniyor ve bu zaten çoğu üniversitenin müfredatında görülüyor.

12.Sınıf olup mezuna kalmak istemeyen veya bir çok defa mezuna kalmış fakat bunalmış kişiler "ilgi" konusunda pişman olmayacaklarını düşünüyorlarsa tercih edebilirler.

Bir arkadaşımdan örnek vereyim;

ilk defa 2016 yılında sınava girmişti 56k gibi bir sıralama yaptığı için mezuna kaldı hedefi İTÜ İnşaat kazanmaktı. 2017 yılında bir sefer daha şansını deneyerek 8k sıralama yaptı ve İTÜ İnşaat'ı tercih etti. Tam da onun mezun olacağı zamanlarda inşaat sektörünün bu şekilde çöküşe geçmesi onuda gerçekten olumsuzluğa sürükledi.


Aslında bu en son anlattığım durumda benim ifade etmek istediğim günümüzde yaygın olan trend diyebileceğimiz meslekleri tercih ediyoruz ama kim bilebilir belki de onların sonuda inşaat gibi olacak. Tabi Bilişim sektörü bu konuda en avantajlı sektör onun bu şekilde çöküntüye girmesi çok zor gözüküyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sm1leee -- 18 Temmuz 2020; 18:53:53 >

M
4 yıl
Çavuş

arkadaşlar rakip eliyor sakın inşaat yazmayın boün bitirenler bile başka başka alanlara yöneliyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

hocam bilgisayar,yazılım mühendisliği tercih edeceğim rakip elesem sondaki cümleyi kurmam




Bu mesajda bahsedilenler: @mertgms2
Y
4 yıl
Binbaşı

Sırf yerleşmiş ya da aileden uzaklaşmak için istemediğiniz bir bölümü seçmeniz; bir yıl daha uzatmanızdan daha kolay değildir.
Hele tercih yapıp pişman olup kırıkla bir daha hazırlanmak en zoru.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

katılıyorum, yazıda en çok değindiğim nokta buydu zaten "ilgi".

İlginiz olmadığı halde hangi bölümü tercih ederseniz edin iş hayatında işinize söverek gideceksiniz o yüzden bu konuda dikkatli olmalı herkes.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sm1leee -- 18 Temmuz 2020; 19:14:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yuzyirmi
Y
4 yıl
Binbaşı

Ortaokul yıllarımdan beri ne seçeceksin sorusuna "bilgisayar müh" diyordum. Şaka/yalan falan değil. Bunun sebebi belki de 5 yaşımdan beri bilgisayar kurdu olmam ve babamın alanının da bu olması.
Ama son 2 yıldır (hatta bir yıl daha hazırlanırsam 3) bu mesleği seçersem ne kadar yapabilirim, ne kadar mutlu olabilirim diye düşünüp duruyorum.
Mesela bu foruma kayıt olduğumda ilk konum (2013) web sitesi kurma ile alakalı olmuş.

İyi düşünüp karar vermek gerek. Yıllardır tıp için çalışanı da gördü bu gözler; 2. yıl tıpı bırakıp sözelden bölüm seçen de.
Yeter ki sevdiğiniz/yapabileceğiniz bölümü seçin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sm1leee
S
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Kesinlikle, ben de aynı şekilde ilkokul yıllarımdan beri ne okumak istediğimi sorduklarında "Bilgisayar Mühendisliği" cevabını veriyordum. ortaokula giderken cs 1.6 için script yazmaya başlamıştım ilk başlarda yabancıların kaynaklarını türkçeye çevirip kendi sunucuma göre ayarlıyordum , sonrasında metin2 için files geliştirdim. Lise yıllarımda çoğu oyunların scriptlerinin .lua ile yazıldığını öğrendikten sonra .lua diline sardım bi ara bayağı ilerlemiştim sonra uçtu gitti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sm1leee -- 18 Temmuz 2020; 19:25:17 >


Bu mesajda bahsedilenler: @yuzyirmi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.