Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
297
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Huawei Android 9, Android 10 Uygulama Bildirim Sorunları Özellikle Whattsapp Bildirim Gelmemesi
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Selamlar

Herkese 

Kendi Deneyimi Burada anlatmak isterim.

Sorunlarım; Şöyle idi.
Versiyonum Android 10
Whattsapp, Gmail, uygulamalarım ekrana geliyor fakat ses titreşim gelmiyor. Arka Plan çalışan tüm uygulamalarım kapanıyor. Bildirim gelmiyor. Müşteri hizmetleri çözüm bulamadı. Sürekli hard format uygulama tercihlerini sıfırla falan filan 

Neyse 

Ürettiğim çözümü sizinle paylaşayım.
Eğer telefonu sürekli en yeni versiyon ile güncelliyorsanız. Ilk yapılması gereken HiSuite yüklüyorsunuz. Bilgisayarınıza yükleme bittikten sonra telefonun yedeğini alıyorsunuz.

Yedek işi bittikten sonra alt tarafta sistem güncellemelerinizi kontrol ediyorsunuz. Diğer sürüme geç tıklıyorsunuz versiyonu 9 geri yüklüyorsunuz. (Eğer 9 kullanıyorsanız ilk önce Android 10 güncelleyiniz, daha sonra Android 9 geri dönünüz.) bu durum yapılırken kesinlikle telefona dokunmayın görüşme yapmayın.

Versiyon 9 yüklendikten sonra telefonu kuruyorsunuz. Yeni telefon gibi davranıyorsunuz eski ayarlar ile ilgili hiçbir bilgi geri seçim yapmıyorsunuz. (Bunun amacı tamamen fabrika versiyonunu adapte etmek) 

Telefonu kurulduktan sonra kapatılacak yerler;
Ayarlar>bildirimler>diğer bildirim ayarları> bildirimler ekranı açar Kapalı olacak.

Optimizer> sağ üstte ayarlardan akıllı ayarlama kapalı olacak.

HiSuite yüklediğiniz yedeği geri yüklerden eski ayarlar ile ilgi kısımları işaretlemeyiniz. Resim, müzik, sms, ve benzeri yedeklerinizi geri alabilirsiniz.

Mail Programı;
Gmail Whattsapp uygulaması ile çakışıyor. Birbirlerini engelliyor. gmail de okunmayan mail varsa Whattsapp bildirim düşmüyor.
Bu sebeple Gmail yerine Outlook yükleyin. Sorun kalmayacaktır.

Ben bu şekilde sorunu çözdüm Android 9 kullanıyorum. Versiyon 10 yüklemedim. Şu an bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

İyi günler dilerim
<p class="ql-align-center"> </p>



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.