Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
902
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ev sahibi olan sorunlu komşuyu uzaklaştırmak
W
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Üst katımızda ki komşu ileri derecede akıl hastası yani
Şizofren. Durup dururken bir şeylere kızıp gece gündüz demeden gürültü yapıyor. En son olarakta yaşlı ablasına bakmadı ve hatta saldırmış bile, Ablası komalık oldu şu an yoğun bakımda durumu kritik. Bu evde tek kaldı hala gürültü küfürler hayaller iyice aldı başını gidiyor. Diğer daire sahipleriyle beraber 18 daireden 4 daire kesin imza atıp, evden çıkartılmasını istiyor. Ve ne gerekiyorsa, bana yapmamı söylediler. Sorularım şunlar;

İlk önce savcılık suç duyurusu mu yapmalıyım? Ve çıkartılması için 4 dairenin imzası yeterli olur mu?
Ayrıca mahkeme falan olursa herhangi bir masrafı olur mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 22 Haziran 2020; 4:33:56 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Kat malikleri için kat mülkiyeti ilişkisini borçlarını ifa etmeyerek çekilmez hale getiren maliki sahip olduğu bölümü davaya en yakın tarihteki rayicinden arsa payına göre satın alarak çıkartma hakkı var. Bu dava Paydaş çoğunluğu (10) ve arsa payı çoğunluğunun (400m2 ise 201m2 gibi) rızası ile açılır.

Masraflıdır diyebilirim. Gayrimenkulun değeri yatırılacak , harçlar , dava sonuçlanınca icrası aşaması vs birden fazla malik payları oranında satın almak için açabilir sonra satıp tekrar paraya çevirir.



Şunu ekleyeyim. Şizofreni olması belki gelecekte kapalı tedavi olmasına sebep olur. Ablasını komaya soktu ise devam eden bir mahkeme süreci olur. Buradan güvenlik tedbiri olarak tedavi merkezine yatırılmasına karar verebilir. Bu olayda tanık iseniz mahkemeye vs çağırılırsanız beyanlarınızı toplum için tehlike arzettiğini herkese karşı saldırgan olduğunu söylerseniz muhtemelen salınmaz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

savcılıkla o iş çözülmez.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.