Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2799
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Balkonda Mangal Yapmak
H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

5. katta oturuyoruz; üst katımızda daire, sağımızda solumuzda bir apartman yok. karşımızda apartmanlar var sadece, onlar da bitişik değil.


< Resime gitmek için tıklayın >

Şu tarz küçük boylu bir barbekü tipi kapaklı mangal alıp balkonda yapsak, bir cezası yasağı var mı? kapıya polis gelir mi? ya da çok duman çıkar da itfaiye gelir mi? :)

***

dipnot: apartmanımızın altında ocakbaşı var, aktif olarak her akşam açık ve onların ocakbaşı kokuları bize geliyor. tabii biz işletme değil daire sakini olduğumuz için, belki daire balkonunda yapmak yasaktır bilemiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooiken -- 9 Haziran 2020; 20:13:43 >

Balkonda mangal yapmak bana çok medeniyetsizce bir davranış olarak geliyor. Sonuçta o koku diğer dairelere gidecek insanlar rahatsız olacak veya canı çekenler olacak falan filan .
Yoruma Git
Moueson - 4 yıl +4
H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

n11'de bu bahsettiğim mangalı satan satıcıya da sordum, şöyle dedi:

****

meşe kömürü olursa fazla duman çıkmaz yanlız odun çıra kullanmayın. üzerine jel dökün. küçük bir kağıtla tutuşturun. yelpaze ile 10 dakika sallayın. korlaşır zaten bir 10 dakika hafif duman çıkar. beyazlaşınca hiç çıkmaz. 1 ton meşe odunundan 250 kg meşe kömürü çıkıyor. geriye kalan 750 içindeki dumanı dışarı atılıyor, yani gazı. bu yüzden meşe kömürünün çok dumanı çıkmaz. odun çıra yakmayın. öyle itfaiye gelecek kadar bir duman çıkmaz. zaten üst katta kimse yoksa duman aşağıdan yukarı gider. yukarıdan aşağı gitmez. daha tedirgin olurum derseniz akşam yakın kimse bilmez bile sadece et kokusu gelir. ceza olacağını sanmıyorum. şimdiye kadar balkonda mangal yaktı diye ceza yiyeni bilmiyorum. bu konuda bilgim yok ama ben hiç duymadım. 35 yıldır mangal ve meşe kömürü satıyorum. meşe kömürüde ürünler arasında var. çok kaliteli.

***




O
4 yıl
Binbaşı

Son durum nedir hocam? Bende guruss go aldım kargoda. 10. Ve son kattayım. Yanımda yöremde apartman yok. Çaprazımda aynı hizada bir balkon var sadece 30 metre mesafede.

Açıkcası bende çekiniyorum. Weber briket kömür düşünüyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

Balkonda mangal yapmak bana çok medeniyetsizce bir davranış olarak geliyor. Sonuçta o koku diğer dairelere gidecek insanlar rahatsız olacak veya canı çekenler olacak falan filan .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
4 yıl
Teğmen

balkonda değilde terasda mangalda yakıyorum semaverde , yakınlarda bina yok . henüz bir sikayet durumu olmadı



T
4 yıl
Yarbay

OCAK başını belediyeye şikayet et havalandırma sistemlerini evlere gelmeyecek şekilde yaptırmaları gerekir



T
4 yıl
Binbaşı

Bu mangal sembolik mi yoksa bi özelliği var mi ? :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.