Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
955
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MSI RX 580 GAMING 8G - BIOS LAZIM
N
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba,

Öncelikle forumda çok aktif biri olmadığım için başlık açma konusunda bir hatam olmuşsa özür dilerim.

Elimde "Msi Rx 580 Gaming 8g" ekran kartı var. Dikkat çekiyorum, görünüş olarak kart aynı ancak benim kartım Gaming X değil, düz Gaming 8g diye geçiyor kart. Teknik bilgileri cafcaflı kutunun üzerine yazmamış Msi. Enteresan olan, kartın bilgileri Msi'ın sitesinde de yok.

Bu kartı 2. el almıştım. Kart Mining'de kullanıldığı için Bios değiştirilmiş. Satan kişi orjinal bios olduğunu söylediği bir bios dosyasını göndermişti zamanında. Açıkçası ben de bir süre mining amaçlı kullandım kartı. Şimdi ise oyun amaçlı kullanmak istiyorum ama satan kişinin orjinal diyerek gönderdiği rom'la flaşlayamadım. Hata veriyor. Daha sonra internetten başka bir bios buldum ama "Gaming" ya da "Gaming X" ayrımına dikkat etmedim. Bu bios işe yaradı ve kartı flaşlayabildim. (Ya da bu işleme ne deniyorsa) Ancak bu seferde kartta kararsızlık baş gösterdi. Özellikle bir oyun açtığımda, oyun donuyor. Daha sonra fark ettim ki yüklediğim bios "Gaming X" serisi içinmiş. Sanırım X'in saat hızı daha yüksek olduğu için bu kartı yüksek hıza zorluyor, dolayısıyla kart bu hızı kaldıramıyor ve kilitleniyor.

Elinde aynı bu seri karttan mevcut olan birisi varsa, bios rom göndermesini rica edeceğim. Elinde kart olup da nasıl yapılacağını bilmeyen biri olursa, bios rom'u nasıl alabileceğini de açıklarım. GPU-Z ile yapılıyor ve çok basit bir işlem ve kart için de hiçbir riski yok.

Yardımcı olunursa çok memnun olacağım.

Kart bilgileri:
Msi RX 580 Gaming 8g (Tekrar belirtiyorum. Düz Gaming, X olan değil)
8 gb Samsung bellekli: (Belleklerin de aynı şekilde Samsung olması gerekli sanırım) GPU-Z ile görülür zaten.

Kartın resmi de bu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Saygılarımla



S
4 yıl
Yarbay

N
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İlginize teşekkür ederim ancak maalesef orada benim aradığım Gaming modeli yok. Dikkat ederseniz hepsi X, X+ gibi modeller. Daha önce bakmıştım buraya. Şu an yüklediğim bios'u da oradan indirmiştim zaten. İşe yaramadı.

Bu modellerin saat hızları yüksek. Benim modelimin saat hızını bulamadım. Msi kutu üzerinde bu bilgileri yazmamış. Kendi sitesinde bu ürünü bulamıyorum. Bazı mağazaların ürünün kullanımdan çıkmış satış sayfalarında kart görünüyor ama bilgiler tutarsız. Bazısında 1366 mhz, bazısında 1257 mhz, bazısında 1340 mhz yazıyor.

En doğrusu aşağıdaki site gibi görünüyor ama orada da Bios yok.
videocardz.net

Bu kart Türkiye'de (benim kart Vatan faturalı mesela) satılmış. Amacım kartın aynısına sahip olan birine denk gelirsem, o bios kullanmak. En doğru çözüm bu gibi geliyor şu an.



Y
4 yıl
Yarbay

Kart kutusundaki etiketin resmini atarsanız daha iyi yardımcı olunabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Buyrun etiket resmi.
Kutunun da genel olarak bir resmini ekledim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



E
4 yıl
Teğmen

Msi forumunda paylaşılmış vbios.

TV341MH.614 olanı indirin.
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=301097.0





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecayirli -- 3 Haziran 2020; 11:34:52 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

N
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Msi forumlarını bilmiyordum. Verdiğiniz linkteki de "Gaming X" ama forumu biraz kurcaladım, "Gaming" de buldum.

Bu arada dün akşam tekrar flaşlamakla uğraşırken en sonunda kartı "brick"ledim sanırım. Bilgisayar hiç açılmaz oldu. Yine miningde kullandığım başka bir kart taktım, orijinal biosunu sorunsuz flaşladım ve şu an o kart sorunsuz çalışıyor.

Şimdi öncelikle kartı unbrick edip kurtarmam lazım. Daha sonra Msi forumlarındaki bios romları deneyeceğim. Bu arada miningde herhangi bir sorun olmasa da kartın arızalı olabileceğine dair de bir kanaat oluştu bende. Hayırlısı bakalım.

Bu başlık yine de dursun burada. Elinde aynı karttan olan biri denk gelir de bios gönderirse, o biosla da denerim.

Saygılarımla...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.