Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1200
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Gearbest.com dan alışveriş yapacakların dikkatine
C
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar Merhaba,

Site üzerinden alışveriş yapacaklara yaşadığım sorunu adım adım belirteceğim, benim gibi duruma düşürülen arkadaşlar bir hayli var sanırım şuan. Bu siteden alışveriş yapar iken bunu göz önünde bulundurmak sizin elinizde.

1. 25.05.2020 Saat 05:00 de Roborock S5 Max siparişi verdim, siparişim TL kuru ile nakliye(ekspress) dahil 3090 Lira tuttu ödemesini yaptıktan 2 gün sonra ödeme onaylandı.
2. Ödeme sonrası satıcıya mesaj atmıştım ürünü ne zaman göndereceği konusunda bilgi vermesini istedim, mesajdan iki gün sonra; Ürünü yarın göndereceğini belirtti. Bir gün sonrasında da resimde görünen numara ile sözde gönderdiğini beyan etti ama takip numarası hiçbir yerde takip edilemiyor.
3. 31.05.2020 Saat 10:00 civarında siteden mail geliyor ve korona salgını ve lojistik bahane edilerek siparişi iptal edeceklerini bildiriyorlar. Halbuki gerçek sebebin sitenin kur güncellemesi ile fiyatı yükseltmesi. Çünkü ürün hala satışta ve fiyatı bir hayli yükselmiş durumda
4. Burada forum üzerinde bu sorunu yaşayanlar oldu, bununla ilgili konu açtım bunu da GearBest.com a ilettim. Sonra site hemen mesaj attı, bir önceki maili dikkate almayınız ürününüz gönderilecek diye.
Bu durumu sitedeki Firma yetkilisi olan GearBest.com adlı arkadaştan teyit ettirdim, cevap aşağıdaki gibi,

< Resime gitmek için tıklayın >

5. Tarih 10.06.2020 yani yarım ay geçmiş üzerinden ve site üzerinden yazdığım hiçbir mesaja cevap gelmez iken ödeme aracısı olan tr.payu sitesinden mail geliyor ve siparişiniz iptal edilmiştir, ödemeniz en kısa sürede iade edilecektir.

Ben ve benim gibi bir çok kişinin siteyi tercih etme sebebinin Türkiye ye göre daha ucuz olması olduğunu düşünüyorum. Yani yurtdışı sitelerden neden alışveriş yaparız; ya Türkiye de yoktur, ya da çok daha ucuzdur.
Ama site kendi kazancını yüksek tutmak için siparişi bana danışmadan iptal edebilmiş..


Yani diyeceğim o ki siparişlerinizi, daha fazla para kazanmak adına ya da herhangi bir sebep ile iptal ediyorlar. Bunu göz önüne alarak bu siteye girin. Gearbest sıcak fırsatlar konusunda bu durumun yazışmaları mevcut oradan detaylıca bakabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 13 Haziran 2020; 2:7:55 >

E
4 yıl
Binbaşı

benzer süreci ben de yaşadım bir fırsatçılık var malesef sanki iptali biz yapmışız gibi paranın peşinden koşmamız beklenmesi daha tuhaf olan gearbest neden bu şekilde davrandı anlamış değilim.

coronayı bahane edip yollamıyor ama zamlı fiyattan satış devam ediyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Onbaşı

önemli konu. gearbestin tr temsilcisi vardı forumda açıklama yapsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sitede ki temsilci de durumun farkında.




Bu mesajda bahsedilenler: @emreonline17 @GearBest.com
N
4 yıl
Yarbay

Merhaba
Bende düşük fiyattan aldım, teslim oldu kısa süre önce,
Ben alırken dolar olarak fiyatına bakmamıştım. Linkler de TR-gearbest.com olarak açılınca TL gösterdiği için hiç bakmamıştım. Neden sonra vergide bir tutarsızlık var dendiğinde diğer alım yapanlar, neden ürün+kargo fiyatına vergi ekleniyor, kargoya vergi alınmamalı yada kafalarına göremi vergi alıyor gümrük deniyordu.

Meğer ürünleri 430$ olarak faturalandırırken, güncel olmayan kurdan TL fiyatlandırma yaptıklarından gümrükte kargo civarında rakamlarda güncel kur değerleri çıkıyor ve bu rakama göre vergide aslında normalmiş. Yani evet, sitede 1$=7TL iken 5.9TL den Tr fiyatı hesapladıkları için bu durumlar oldu.

Alıcı taraf olarak daha uygun fiyat ile aldınız yada almayı planladınız, Satıcı fiyatın yanlış olduğu, zarara sattığını fark ederek maalesef ki haklı olarak iptal edebiliyor siparişi, gümrükten bile geri çekebilir istese, ülkerein farklı ticari hukuk maddeleri olabiliyor.

Forumdaki üyelerin yaşlarını bilmiyorum, ancak son 15 yılda Türkiyede e ticaret yasaları bile çok şekillendi. Zamanında 100tl yerine 10 TL yazan ürünü aldığınızda hak etmiş oluyordunuz ancak uzun süredir fiyatta ondalık virgül kaydırma Satıcı tarafından fark edilir ise satış iptali hakkı veriyor.

Hak arayılınızda kolay gelsin. Benim fikrim, TL fiyat ile aldığımız, faturada Fiyat TL para birimi olan ürünün gümrüğe dolar olarak ibraz edilmesi asıl hukuksuzluktur. Bu durumda olanların bir şansı olabileceğini düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 31 Mayıs 2020; 22:59:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Binbaşı

Tl alırsanız fazladan para harcarsınız, dolar hesaptan alın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.