Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
362
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Android Tv Boxlar hakkında bir kaç soru
M
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba,

Yaklaşık 4 yıldır celeron tabanlı bir nuc pc ile medya işlerimi hallediyorum. Ancak artık ciddi ciddi yayılmakta olan 10 bit hevc medyalar ve elimdeki pcnin bios kaynaklı problemleri beni yeni bir arayışa itti.

Kullandığım pc windows 10. Medya işlerini Kodi, net işlerini ise Firefox ile halletmekteyim. Medyalarım ise 1-1,5 ve 2 TB lık 3 adet harici diskte durmakta.

Donanım ve yazılım konusuna hakim sayılan biri olarak kafama takılan bir kaç sorum var:

1. Android Tv Boxlara önceden yüklenmiş yazılımlar. Bunlar niye ön yüklü gelir, kaldırılabilirler mi? Play store yazılım için yeterli değil mi? Asıl korktuğum nokta ise her alete özelleştirilmiş yazılım mı gerekmekte ( Netflix, youtube vs ). Yoksa bunlar acemiler için mi önyükleniyor?

2. Bu arkadaşların harici diskler ile arası nasıldır? NTFS dosya formatında sorun olur mu? 4 TB diskleri desteklerler mi? Nette araştırırken bu işi yapan ve play store'da da bulunabilen harici yazılımlar gördüm ama örneğin Kodi disklerimi görür mü?

3. Bu soru aslında birinci ile ilintili. Söz konusu cihazlara önyüklü kodi de gelmekte, genellikle de bir hayli repo ve plug-in de (Turkvod vs) önyüklü görünüyor. Bunun amacı nedir? Ürünü aldıktan sonra Kodiyi olduğu gibi kaldırsam, marketten sorunsuzca yükleyebilir miyim?

4. Nette yaptığım araştırmalarda bu tarz aletlerin çoğunun 32 bit android ile geldiğini gördüm. 64 bit android kurulu versiyonları var mıdır? 32 bit yazılım ile 4 GB belleği nasıl adreslemişler?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MencRarin -- 13 Nisan 2020; 22:54:40 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.