Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
960
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayarım elektrik gitmiş gibi kapanıyor.
J
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bilgisayarı 4 yıl önce topladım, son 1 aya kadar hiç sorun yoktu ama artık herhangi bir oyunu açmaya çalıştığımda, ya da yük gerektiren bir şey çalıştırdığımda elektrik gitmiş gibi kapanıyor. Sorunun güç kaynağının yeterli voltajı verememesinden olduğunu düşünüyorum ama güç kaynağını değiştirecek durumda değilim.

Güç Kaynağı: Corsair VS550
Ekran Kartı: SAPPHIRE R9 380X
İşlemci: Core i5-6500
8GB DDR4 RAM
H110M PRO-VD Anakart

Bileşenlerin sıcaklıklarına bakıyorum sıkıntı yok, işlemci ve ekran kartına underclock yapmayı denedim, ekran kartının voltajını az bir şey düşürmeyi denedim ama pek bilgim olmadığı için başarılı olamadım. İşlemci normalde 3.2 GHz, ben 2.2 GHz'de kullandım ekran kartının saat ve bellek hızlarını 200mhz civarı düşürdüm yine bir sonuç elde edemedim olan sadece performansıma oldu.

1 hafta öncesine kadar ağır oyunları yüksek ayarlarda çalıştırırken bu sorunu yaşıyordum ancak şimdi çok basit bir hareket yaparken bile kapanıyor. Ekran kartını çıkartıp hd graphics 530 ile devam etsem bu sorun çözülür mü?



J
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İşlemci ve ekran kartının voltajını ve saat hızlarını deneye deneye düşürerek kapanmamasını sağladım diyebilirim. İşlemciden 0.140 volt kıstım ve kararlı çalışması için 2.6 GHz'ye ayarladım. Sıcaklıklar yükte 20-30 derece civarı düştü.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.